עבור לתוכן

שאלה כיצד לחלק רוחב פס בין מחשבים ברשת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי רשת של שלושה מחשבים בבית ואני משתמש בנתב קווי של D-Link DI604

ברצוני להקצות לכל מחשב רוחב פס, משום שכשאחד המחשבים מריץ תוכנת שיתוף קבצים- אי אפשר לגלוש בצורה סבירה באינטנט בשני המחשבים האחרים.

כיצד אני עושה את זה? האם יש תוכנה כמו NET_LIMITER שמנהלת רוחב פס של רשת?

תודה מראש לכל העונים

:)

פורסם

עושים את זה בהגדרות הראוטר , אם יש לו אפשרות ל QOS.

אין תוכנה שיכולה לעשות את זה בגלל שכולם מחוברים לראוטר ולא עוברים דרך מחשב שאפשר להתקין עליו תוכנה.

כתבנו פעמים רבות כבר , אי אפשר לצפות להפעיל מספר אימיולים בו זמנית על ראוטר בסיסי עם קו בסיסי ולצפות שזה יעבוד טוב.

כדאי לא להפעיל אותם בו זמנית ובנוסף להגדיר QOS.

פורסם

תסלחו לי על הביטוי אבל QOS "איכות השירות" בנתבים ביתיים זה בולשיט אחד גדול.

זאת פונקציה שבגדול נותנת לך לשלוט על רוחב הפס שלך ומיועד לנתבים רציניים שמקושרים לWAN בצורה ישירה

ובעלי רוחב פס משל עצמם..כמו חברות ISP.

הפונקציה הזאת בנתבים היא סתם שטותית ולא יעילה.

אין ISP אחד שיתן לך שליטה על רוחב הפס שלך.

פורסם

אני לא מבין למה אתה מתכוון בזה :

ציטוט :

"אין ISP אחד שיתן לך שליטה על רוחב הפס שלך. "

תוכנה כמו NETLIMITER מסוגלת לעשות את העבודה אבל הראוטר לא ?

הראוטר מסוגל לבדוק כל פאקט ולהוציא מה HEADER אתץ ה IP , מסוגל לנהל טבלת NAT אבל QOS זה חכם מידי ?

זה שראוטרים חלשים לא עומדים במשימה או שיש תקלה בראוטר זה או אחר לא מאפשר לומר באופן כל לך גורף ש QOS לא מסוגל לעבוד בראוטר שמוגדר להחזיק רשת קטנה ביתית.

פורסם
  • מחבר

לצערי אני כל כך יודע מה זהQOS , חיפשתי דבר כזה תפריט של הנתב שלי (כמו שאמרתי D LINK DI604 קווי) ולא מצאתי שום QOS.

:(

פורסם

בכל מקרה הדרך הנכונה לטפל לא יכולה לבוא מהנתב ,כך ש QOS לא היה פותר את הבעיה במקרים רבים.

הגבל את ה UPLOAD בתוכנות שיתוף פר מחשב,

בכל מקרה יש בעיה של מספר CONNECTIONS רב מידי (היו מספר דיונים על זה)

כך שאם תפעיל 3 אימיולים בו זמנית או אחד שמשתף הרבה ומוריד הרבה עדיין תרגיש קושי בגלישה ,

הגבלת העלאה פר אימיול תעזור , ובנוסף הגבלת חיבורים וכמות SOURCES .

פורסם

אני לא מבין למה אתה מתכוון בזה :

ציטוט :

"אין ISP אחד שיתן לך שליטה על רוחב הפס שלך. "

תוכנה כמו NETLIMITER מסוגלת לעשות את העבודה אבל הראוטר לא ?

הראוטר מסוגל לבדוק כל פאקט ולהוציא מה HEADER אתץ ה IP , מסוגל לנהל טבלת NAT אבל QOS זה חכם מידי ?

זה שראוטרים חלשים לא עומדים במשימה או שיש תקלה בראוטר זה או אחר לא מאפשר לומר באופן כל לך גורף ש QOS לא מסוגל לעבוד בראוטר שמוגדר להחזיק רשת קטנה ביתית.

לא נראה לי שהבנת אותי..

QOS מיועד בעיקר למידע מסוג connection less שבמילים אחרות זה UDP כי זהו מידע שעובר ב"זמן אמת" בשונה מTCP.

המודל הזה הQOS מיועד לתקשורת בין נתבים כך שאם מידע הולך לאיבוד הנתב מסוגל למצוא נתיב אחר באמצעות שאר הנתבים שהוא בשיחה עימם.

פרוטוקול שמשתמשים בו בנתבים WAN שעובדים בRIP כל הזמן עם נתבים אחרים וQOS בנתב בייתי זאת סתם אופציה שלא תתן כלום לאף אחד.

זה שנתב ביתי יודע לפרק packet ויודע להוציא מהheader את הIP של היעד לא הופך אותו למשוכלל, זאת העבודה שלו, ניתוב המידע ולכן הוא חייב את הפרטים

שכך תיכננו את המוצר שיעבוד..

פורסם

לדעתי אתה מכיר QOS מאוד נקודתית.

לא עובדים בנתב בייתי בפרוטוקוליי ניתוב דינמיים (RIP ? יש מישהו שעדיין עובד ב RIP)

QOS זו הגדרה כללית והיא כוללת הרבה אפשרויות שחלקן הגדול לא יופיע בנתב בייתי ובצדק.

לעומת זאת Traffic shaping לפי IP כן מופיע שם והוא יעבוד לפי גודל הבאפר ויכולת הנתב לעמוד בקצב .

מכיוון ש IP הוא ב LAYER יותר נמוך מ UDP ו TCP הוא יעבוד בשניהם באותה מידע.

או שזה יפיל את הראוטר או שלא.

אתה ניסית להפעיל QOS פשוט בראוטר בייתי של 300 שקל ?

אנשי הפורום , אתם מוזמנים להחכים אותנו בדגמים שלא עובדים (או כן עובדים) מבחינת QOS פשוט.

פורסם

QOS היא הגדרה כללית של איכות שירות תעבורת המידע ברשת, בין אם זה רוחב פס או סיווג פאקטים של קול/וידאו על פני פאקטים של מידע, אני בטוח שיש עוד הרבה דרכים ליישם, אבל להגיד שזה מודל שמייושם רק לראוטרים?

נראה לי קצת ספציפי מדי.

פורסם

אז לסיכום QOS בנתבים ביתיים אולי יעיל בתיעדוף פורטים מסויימים של תעבורת מידע בזמן אמת

ואני אכן התייחסתי לסוג אחר של QOS בשימוש של סיסקו למשל..

:)

פורסם

QOS היא הגדרה כללית של איכות שירות תעבורת המידע ברשת, בין אם זה רוחב פס או סיווג פאקטים של קול/וידאו על פני פאקטים של מידע, אני בטוח שיש עוד הרבה דרכים ליישם, אבל להגיד שזה מודל שמייושם רק לראוטרים?

נראה לי קצת ספציפי מדי.

גם מחשב עם כרטיסי רשת הוא ראוטר,יש לו טבלת ראוטינג , טבלת NAT,ואפילו QOS ב XP SP2 :)

לפי רשימת הנתבים שנוצרה אף אחד כאן לא קורא את הדיון או לא מפעיל QOS בנתב הבייתי שלו ...

פורסם

שלא יגידו שאף אחד לא קורא את הדיון... :)

QOS ב-linksys wrt54gl עם Tomato עובד לא רע בכלל.

פורסם

שלא יגידו שאף אחד לא קורא את הדיון... :)

QOS ב-linksys wrt54gl עם Tomato עובד לא רע בכלל.

תודה :xyxthumbs:

רק שלא יגידו עכשיו שזה בגלל ש LINKSYS זה של CISCO :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים