עבור לתוכן

נתב Edimax 6204WG - בעיה במשיכת IP ממודם כבלים.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אקדים ואכתוב, שניסיתי לחפש אחר הבעיה הנ"ל בפורום, אך נראה לי שבחיפוש אני גרוע, כיוון שלא מצאתי שרשור בנושא. :silly:

ובכן, הבעיה היא כך:

אחי התחבר לאינטרנט בכבלים (עם חייגן), וקיבל מודם Terayon. כשהמודם מחובר ישירות למחשב, הכול עובד בצורה חלקה.

לאחי יש נתב אלחוטי Edimax 6204WG, לפי הבנתי דגם מוכר.

כאשר הנתב מחובר למודם, הוא לא מצליח למשוך כתובת IP. כלומר, כאשר נכנסים לדף המידע בנתב, הנתב מוגדר על Dynamic IP, אך בכתובת ה-IP, השדה ריק. לפי הוראות ההפעלה של הנתב, וגם לפי ספק האינטרנט, בזק בינלאומי, שניסה לעזור, אם הנתב לא מושך כתובת IP, יש לנתק את שני המכשירים מן החשמל, ולחברם בסדר מסוים. גם זאת ביצעתי, אך ללא הועיל.

עדכנתי את גרסת הנתב ל-1.51 מאתר "פיקוק", אך שוב, ללא הועיל.

האם המודם הוא גורם הבעיה? שכן, הנתב הוחלף כבר פעמיים.

האם ההגדרות לא נכונות?

תודה רבה ומראש! ;D

פורסם

אם אתה מחבר מחשב ישירות מול המודם , הוא מקבל IP ?

פורסם

הוא אמר שכן.

קודם כל במקרה כזה-hard reset.

אם אתה לא יודע כיצד אני אחפש לך מדריך..

דבר שני-אם hard reset לא עזר צריך לעשות mac cloning ואז לנסות לחבר את הראוטר לאינטרנט.

הפיתרון הוא כמעט וודאי...

אם אתה לא יודע איך לעשות mac cloning אני אנסה לחפש לך גם מדריך

אבל מכאן הדרך לדבאג את הבעיה.

פורסם

יש מצב שבאמת התחזות לMAC אחר תעזור.

ד"א יש אחלה מדריכים באתר של פיקוק.

פורסם
  • מחבר

כמה שאלות:

אני יודע איך לבצע MAC Cloning, אבל אפשר לשאול מדוע אתה סבור שזה הפתרון?

הרי המכשיר שהוט אישרה אצלה במערכת הוא המודם, ואכן המודם הוא עדיין זה שמושך את כתובת ה-IP ומעביר לנתב.

יכול להיות שאני טועה בעניין הנ"ל.

ובכל מקרה, התכוונת להתחזות ל-MAC של המודם?

שוב תודה. :)

פורסם

ראה...

אם המחשב שבעל כתבות NAC מסויימת מצליח למשוך (אני לא רוצה לסבך אותך בזה שיכול להיות שאתה מוגבל לאחד, (יכול להיות שאפשר עד

(IP שונים) 3 בחלק מן הספקיות ד"א מדובר על חיבור MPLS - ללא חייגן, לפי מה שהבנתי נסה אפס את הכל), אז שווה לבדוק אם הנתב מתחזה לכתובת של המחשב את מקבל את הIP.

פורסם

המודם אמנם מושך כתובת IP ומעביר לנתב אך מדובר פה בכתובת IP פנימית מclass B למשל 172.24.111.12

ואל תשכח שהנתב הוא זה שיוצא החוצה לWAN באמצעות התחברות לשרת ISP וקבלת IP אינטרנטי.

בכל אופן זה עיניין של 2 דקות ולא מזיק לנתב....:)

פורסם

סורי חשבתי הוא מחובר MPLS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים