עבור לתוכן

מחפש מסך 19" תקציב 1200-1350 בעיקר למשחקים וקצת עריכה גרפית.

Featured Replies

פורסם

מחפש מסך ב1200-1350 למשחקים וקצת עריכה..אם יוצא 20" גם סבבה.

ושאלה..

כדאי להזמין מסך מחו''ל כי המחירים ממש ממש זולים.

פורסם

אכן המחירים זולים בחו"ל, אך תצטרך לשלם מע"מ כמו כולם ולא תהיה לך אחריות - איני ממליץ על כך.

למשחקים בלבד מסכים פשוטים כגון samsung 932B/932BF, LG L1960TR יעשו את המוטל עליהם כראוי. לעריכה גרפית הם גרועים בגלל הפאנל הלא איכותי TN שהם מבוססים עליו. אם תרצה מסך איכותי למשחקים וגם עריכה גרפית מומלץ להגדיל את התקציב לפחות ל- 1600-1700 ש"ח למסך של סמסונג או viewsonic מבוססי פאנל VA שמופיעים במבחן הבא:

http://hwzone.co.il/reviews/19_inch_highend/

יש בנעוץ שבראש הפורום גם מדריך בן שני חלקים למסכי LCD החלק השני מתייחס להבדלים הגדולים בין פאנל TN לאיכותיים יותר.

פורסם
  • מחבר

אם אני יכול להגדיל קצת נ206BW מומלץ?

הוא גם TN?

פורסם

206BW מכיל פאנל TN - אני לא ממליץ עליו לעריכה גרפית.

יש לך מנוע חיפוש לפאנלים לדגמים השונים בשוק:

http://www.flatpanels.dk/panels.php

לצערי אין מה לעשות מבחר הדגמים הבאמת איכותיים במחיר נמוך מ-2000 ¤ מצומצם ל-VP930 ל-samsung 971P (ול-L192P של לנובו לעבודות משרד). ל-20" איכותיים ברמה דומה תצטרך לעבור את ה-2000 ¤. 20" זולים יותר מציגים רובם ככולם ביצועים טובים למשחקים בהיבט של זמן תגובה, אך כלל לא איכותיים כמו המסכים מבוססי פאנל VA/IPS לסרטים וקריאת טקסט ממושכת.

פורסם
  • מחבר

אוקי נניח ואי מצליח להוציא 1600-1700 שקל, מה מומלץ?

פורסם

תלוי ברמת המשחקים שאתה מעוניין לשחק בהם. למהירים שבהם כגון CS קח VP930. למשחקים איטיים יותר אתה יכול לקחת 971P, כי הוא מעט יותר איכותי מה-VP930 באיכות התצוגה שלו כמעט ברמה של האיזו שמצידו מהיר כמו ה-VP930. הכל כתוב בסקירה.

פורסם

לא רואה טעם לקחת יותר מ1953TR של LG שעולה 1250 בערך.

תמצא אותו בתצוגה (וגם תשווה עם הדגמים שצויינו פה) ותראה שההבדל אפסי

פורסם

שוקו, התיאוריות המופרכות שלך על כך שאין הבדל חשוב לעריכה גרפית בין TN ל-VA/IPS אפילו לא מופיעות בפורומים מכובדים כ-hardforum, PRAD או Anadtech.

זה כאילו שאתה מנסה לשכתב מחדש את המדריכים למסכי LCD שארז השקיע את הנשמה עליהן. אתה באמת צריך ללכת לאופטומטריסט.

פורסם

בסכומים האלה ה VP930 הכי ממולץ

גם אני התלבטתי בינו לבין הסאמסונג, מרוצה מהבחירה מאוד!

פורסם

אצל אופטימטריסט היתי אז אל תדאגה. זה שאין הבדל אלו לא תאוריות אלא האמת. והיו מספיק אשכולות בפורום על אנשים ששמו 2 מסכים אחד ליד השני והראו.

צבעים אפשר לכייל וזוויות לא אמורות לעניין לרוב. ובשביל צבעים קצת יותר חדים כשהודגש שהמטרה העיקרית היא משחקים והעריכה הגרפית היא צדדית אני חושב שזה שיא הטיפשות להשקיע 50% רק כדי להרגיש אין לך TN

פורסם

מפחיד לקנות את הפליפס , הרבה מקרים של פיקסלים מתים / תקועים

פורסם

אכן ה-200W6CS כשהוא תקין היה יכול להיות גם אופציה טובה, אם כי אני לא בטוח עד כמה דיוק הצבעים שלו מהקופסא קרוב ל-971P לצורך עריכה גרפית ברמה טובה.

אני מעדיף להתבסס על תוצאות ה-DeltaE 94 ממוצע נמוך מ-2 במבחן ל-19" איכותיים עבור ה-971P, מה שאומר שהמסך של סמסונג מכוייל מספיק טוב בוודאות בצבעים מהקופסא ללא מכייל לכניסה ראשונית בתחום העריכה הגרפית.

שוקו אתה עדיין מאכיל את עצמך ואותנו בשטויות :bash:. מסכים מבוססי TN אף פעם לא יומלצו כאן לעבודה בפוטושופ או תוכנות עיבוד גרפי אחרות אם מבקשים מסך שמתאים גם להן. פאנל TN לא ניתן להביא לרמת דיוק מספיק טובה לצורך הצגת צבעים מאוזנים בתמונות אפילו עם קולורמטר, מכיוון שכל תזוזת ראש קטנטנה משנה את הגוונים כנגזר ממגבלת זוויות הצפייה הצרות. אפילו איזו לא יכולה לעשות בפאנל TN מהפכה.

פורסם

אבל הוא אמר שהוא משחק בעיקר והעריכה זה דבר שולי :screwy: אם הוא היה אומר שהוא עורך משו רציני ולא מצייר דברים בפוטושופ בשביל הכיף אז היתי מסכים

אז מי שמאכיל את מי בשטויות.. אני אדון ראשי ואף אחד לא יקנה פה TN בשום מצב ... בו בו בו...

בכל מקרה אפשר ללכת לראות את המסכים ואז נשלח גם אותו לבדיקת ראיה:bash:

פורסם

צבעים אפשר לכייל וזוויות לא אמורות לעניין לרוב.

שטויות שלא ייאמנו. איך אפשר לומר שאתה יכול "לכייל" מסך TN עם עומק צבע של 6 ביט בלבד? אתה יודע בכלל מה זה כיול?

ומלבד זויות צפייה מהגיהנום ורוויית צבע מוגזמת, יש את נושא אחידות התאורה. אם אתה לא ראית את ההבדל העצום באחידות של VA/IPS לעומת TN, אתה צריך לתבוע את האופטומטריסט שלך.

אתה מנסה לאמוד הבדלים בין מסכים לפי הקריטריונים שלך, אבל ברור שאלו קריטריונים פשטניים וחסרי ערך.

אה, כן, והמושג "צבעים חדים" זה הדבר השטותי ביותר שנאמר בפורום הזה מזה זמן רב. ברכותיי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים