עבור לתוכן

שאלות לגבי רשת על גבי רשת החשמל בבית

Featured Replies

פורסם

אפשר אולי להשתמש ב-2 ראוטרים אלחוטיים (אחד במוד של תחנת ממסר). אחד בתוך הממ"ד שיצליח להוציא סיגנל מאוד חלש.

את הראוטר השני הייתי שם מחוץ לממ"ד והוא יגביר את הסיגנל "ויפזר" אותו לכל הבית.

לא יודע אם זה יעבוד (למרות שאני מאמין שכן).

הייתי בודק את ה-DLink DIR-655. הוא יקר, אבל הוא נחשב כאחד הראוטרים היותר טובים בתקן N.

• תגובות 46
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש פתרון שהוא לא בדיוק שיא האלגנטיות אבל ניחא...

אם הממ"ד שלך לא בגודל היסטרי אתה יכול לשים את הראוטר מחוצה לו...נגיד על הקיר החיצוני. תוכל להעביר אליו את החוט (לא יודע אם מותר לקדוח בקיר ממד או אם זה אפשרי אבל בחלקם יש חורים שיאפשרו לאוויר להכנס...מאין ישראליות שכזו שאומרת שלא נצטרך אפעם אותו אז למה שלא נעשה הכנה לעתיד). המחשב שבממד יתחבר בכבל רשת לראוטר (אם אפשר לחבר מודם לראוטר אפשר גם מחשב) והשאר יתחברו אלחוטית...לא פתרון מדהים אבל נראה לי הרבה הרבה יותר הגיוני מאשר להתחיל להתחרפן ולהוציע 1300 שקל על מודם חשמל...

פורסם

אני מסכים אם זה שלא צריך להשתגע.

הייתי במקומך הולך על אחד הפתרונות הפשוטים,לקדוח חור בממד- יעלה גרושים.

לבטל נק' חשמל/טלפון ולחווט במקום כבל רשת-קצת יקר יותר הייתי מעריך בסביבות ה450 ש"ח(חשמלאי).

או לא להתייחס לחוק כי במילא לא תעשה טופס 4 לבית כי הוא כבר בנויי ולהעביר בתוך תעלות התקשות(טלפון,כבלים).

פורסם

אפשר אולי להשתמש ב-2 ראוטרים אלחוטיים (אחד במוד של תחנת ממסר). אחד בתוך הממ"ד שיצליח להוציא סיגנל מאוד חלש.

את הראוטר השני הייתי שם מחוץ לממ"ד והוא יגביר את הסיגנל "ויפזר" אותו לכל הבית.

מחזק

הייתי הולך על 2 יחידות - אחת בתוך הממ"ד שמתחברת למודם והשניה במסדרון ממול לדלת של הממ"ד ופשוט מתפקדת כתחנת ממסר

בנוסף אפשר להגדיל את הכוח של התחנה בתוך הממ"ד ע"י DIY של wifi-booster זה 0 כסף וזה עובד (מניסיון של חבר), תחפש באינטרנט wifi-booster אמור להיות מקום שבו אתה יכול להדפיס את הצורה הנדרשת ושדרג את הראוטר (שים לב שזה עובד בצורה כזו שאתה תקבל קליטה חזקה יותר רק לכיוון אחד, לשאר הכיוונים זה יחלש משמעותית)

עריכה:

מצאתי אחד בשבילך:

wifi booster

פורסם
  • מחבר

יש לי בבית שני ראוטרים של Linksys WRT54GL.

אחד מחובר למודם כבלים ואל המחשב בממ"ד, ואת השני הפכתי ל ACCESS POINT ושמתי אותו בסלון מחובר לXBOX.

אז כמובן שהאות מהממ"ד לא הגיעה אל הסלון אז העברתי את הראוטר מהסלון ממש ליד הממ"ד (מאחורי הקיר) והאות שקיבלתי הייתה מאוד חלשה ונמוכה.

אז דבר ראשון, אני באמת אנסה עכשיו את הwifi booster שהמלצתם לי פה לנסות (כל פתרון של 0 שקל שווה נסיון ;D ).

לצערי אין לי אפשרות לבצע קידוחים בממ"ד ואני לא רוצה לזרוק את הראוטר סתם מחוץ לדלת של הממ"ד (זה אולי יעבוד לזרוק אותו שם על הרצפה אבל אני מחפש פתרון אלגנטי ונעים לעין).

האם שווה לי לקנות ראוטר חזק לממ"ד שיוצא את האות חזק החוצה מהממ"ד לכל הבית? יש כזה ראוטר בכלל שבאמת עובד בצורה טובה למישהו בבית מתוך הממ"ד?

לא אכפת לי להוציא 400 שקל על ראוטר (אם יש כזאת חיה) שפשוט תוציא אות מהממ"ד לכל רחבי הבית ולסגור את הסיפור הזה.

אני לא ממהר להאמין לכל מה שהחברות כותבות על הראוטר שלהן, אני רוצה חוויות מהשטח :xyxthumbs:

פורסם

קשה להגיד אם יש ראוטר שיוציא לך שידור מהממ"ד כי כל ממ"ד בנויי בצורה טיפה שונה, ואני אומר את זה בתור אחד שיש לו במשפחה חברת בנייה.

קשה לדעת איזה חיזוק השתמשו בבטון, איפו הוא עובר ובאיזה מרחק מדוייק מהתקרה,קיר.

לכן כל ממ"ד והדבר שלו.

אין חכם כבעל הנסיון, כך מאיזה חבר ראוטר נוסף או אולי 2 אני בטוח שאתה יכול להשיג, היום ראוטר יש כמעט בכל בית, ותנסה.

פורסם

לכל ממ"ד ,עד כמה שזכור לי, יש חלון (פיר) שיוצא לכיוון הבית.

למה שלא תעביר כבל דרכו מהחדר החוצה ותציב את הראוטר בצידו החיצוני של הממ"ד, הצד של פנים הבית ?

בשעת מלחמה, כמובן, מומלץ לנתק הכבל ולסגור החלון.

פורסם

למה מבין על מה כל ההסתבכות, לא קידוחים לא ראוטר כפול ולא נעליים.

כמו שאמרת, יש לך בכל חדר (כולל סלון) נק' טלפון. (שכולם מגיעים למרכזיה הביתית)

כל מה שצריך לעשות הוא להשחיל את כבל הרשת (בממד) לצינור שכבל הטלפון עובר בו משם הוא יגיע למרכזיה ומשם תשחיל אותו לצינור שכבל הטלפון מגיע לסלון.

וכמובן ללחוץ את הראשים אחר כך, לא כזו בעיה.

אצלי בבית קוטר הצינורות הוא בסביבות ה 1 ס"מ ועוברים בהם 3 כבלים - כבלים / טלפון / רשת .

אני חושב שכולם יסכימו שרשת חוטית עדיפה על אלחוטית.

פורסם

אני לא מבין למה אתה מסתבך...

פשוט בבבית שם ראוטר על HPNA

בממד תתחבר דרך הטלפון לרשת שהראוטר מביא לטלפון

ובכל הבית יהיה WIFI והXBOX יהנה וגם כל מקום אחר בבית יוכל לקבל אינטרנט עם מקו טלפון

כדי להשיג חלקי HPNA תתקשר לבזק

פורסם

כדי להשיג חלקי HPNA תתקשר לבזק

אבל יש לו תשתית של הוט ...

פורסם
  • מחבר

יש לי נקודות טלפון רגילות בכל חדר, אבל נכון לעכשיו אני משתמש בקו טלפון של HOT.

זה יכול לעשות לי בעיה אם אני רוצה לעשות רשת HPNA בבית?

בזק יכריחו אותי לעבור לטלפון שלהם?

פורסם

בזק לא ימכרו לך ציוד HPNA אם אתה לא לקוח שלהם.

לגבי התשתית אני לא בטוח ואני מציע לך להתקשר להוט ולשאול אותם עם אפשר יהיה להשתמש ב HPNA על גבי הקו שלהם.

פורסם

זה לא משנה בקו כי בכל בית יש תשתית פנימית של בזק גם אם אתה לא מחובר למרכזיה שלהם.

כל מה שאתה צריך זה ציוד HPNA ולא יותר מזה, אתה בסך הכל צריך את הכבלים בתוך הקיר כדי להעביר את הרשת.

אבל עוד פעם, אני חושב שזה מיותר ועולה יותר מידי, פשוט תעביר כבל רשת בתוך התעלות של שקעי הטלפון ותוציא אותו לנק' אחקת בבית ושם תחבר את הראוטר.

למה ללכת לפתרונות יקרים? לא עדיף לחפש פתרונות אלגנטיים יותר?

פורסם
  • מחבר

זה לא משנה בקו כי בכל בית יש תשתית פנימית של בזק גם אם אתה לא מחובר למרכזיה שלהם.

כל מה שאתה צריך זה ציוד HPNA ולא יותר מזה, אתה בסך הכל צריך את הכבלים בתוך הקיר כדי להעביר את הרשת.

אבל עוד פעם, אני חושב שזה מיותר ועולה יותר מידי, פשוט תעביר כבל רשת בתוך התעלות של שקעי הטלפון ותוציא אותו לנק' אחקת בבית ושם תחבר את הראוטר.

למה ללכת לפתרונות יקרים? לא עדיף לחפש פתרונות אלגנטיים יותר?

מי יכול לבצע לי העברה של כבלי רשת בתוך התעלות של שקעי הטלפון?

כמה זה אמור לעלות בערך?

האם מדובר בתהליך שהוא באיזה שהיא צורה יכול לגרום לי אחר כך בעיות עם בזק?

שאלה אחרונה, האם כבל באורך של 10 מטר ומעלה (מרחק משוער שצריך מהנקודה בממ"ד עד לנקודת אחזקה בבית) לא יכול לעורר בעיות עם הרשת?

פורסם

HPNA ממש לא משתלמד לפי דעתי. מדובר בהוצאה של כ-1400 ש"ח (350 ש"ח כל מתאם + 700 שקל ראוטר), ובמחיר הזה אתה יכול לרשת את כל הבית בתקן N (עם טכנולוגיית MIMO), שאני דיי בטוח שאמורה להחזיק לך את הטווח גם דרך ממד, למרות שאני לא וודאי בקטע הזה. לשים access point שתחזק את האות מעבר לממ"ד ניסית ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים