עבור לתוכן

הגבלת מהירות למחשב מסוים ברשת...

Featured Replies

פורסם

שלום, אני לא יודע אם הכותרת הבהירה מספיק את המצב. אז ככה: יש לנו בבית שני מחשבים (שלי ועוד נייד) ששניהם מחוברים לADSL דרך ראוטר של Edimax. המחשב שלי מחובר ישירות והנייד גולש באלחוטי. בכל אופן השאלה שלי היא איך אני מווסת את העדיפות לטובת המחשב שלי, שינצל רוחב פס גדול יותר?

מקווה שהייתי ברור, אם לא תגידו ואני אנסח מחדש. תודה בכל אופן מקווה שתוכלו לעזור :jump:

פורסם

על איזה נתב של אדימקס מדובר? יכול להיות שיש לו אפשרות של ניהול רוחב פס..

בכל מקרה יש תוכנה בשם netlimiter שיכולה להגביל את רוחב הפס למחשב מסויים בו היא מופעלת

פורסם
  • מחבר

הדגם הספציפי הוא Edimax BR-6204Wg

על איזה נתב של אדימקס מדובר? יכול להיות שיש לו אפשרות של ניהול רוחב פס..

בכל מקרה יש תוכנה בשם netlimiter שיכולה להגביל את רוחב הפס למחשב מסויים בו היא מופעלת

בקשר למה שאמרת זה קצץ מצחיק אבל אני רוצה להגביל את הגישה דווקא לנייד של אחותי ואין לי גישה אליו :cool2:

אבל אני מאמין שזה אפשרי מאחר וכל הגדרות החיבור נמצאות אצלי והיא רק "טרמפיסטית" בעצם

פורסם

תנסה אולי לשנות data rate ב advanced settings של wireless

זה אמור להגביל את כמות העברת הנתונים ברשת הלחוטית (עמ' 42 בחוברת).

פורסם
  • מחבר

טוב תודה על העזרה עד עכשיו

עשיתי את מה שאמרת.. הלכתי לדטה רייט בדיוק במצקום שציינת, נפתחה לי רשימה שלא הבנתי אבל הנחתי שאנ צריך להגביל אותה לערך הכי נמוך - 1MB. מרגע שעשיתי זאת לא היה כלל חיבור לרשת, והיתי חייב לנתק ולחבר את החיבורים הפיזיים וכן את החיבור במחשב. ניסיתי מס' פעמים.

תנסה לחשוב על משהו אחר או שאולי פשוט עשיתי משהו לא כמו שצריך

:P

פורסם

מוזר זה לא אמור להתרחש....

אל תיקח את זה כמובן כפתרון מוחלט אני רק לומד את האופציות של הנתב :)

בנוסף יש לך גם את האפשרויות של QoS אם אתה יודע שיש IP פנימי קבוע למחשב של אחותך ומהו (לא בטוח איך זה מתבטא בכל פעם שהמחשב שלה יוצר קשר אלחוטי כי ה AP מזהה אותה לפי כתובת MAC של המתאם/כרטיס הלחוטי). (עמ' 50 בחוברת)

פורסם

סגור את האלחוטי בראוטר :)

אולי יש רשת לשכנים והיא תתחבר אליה ...

פורסם

תפסיק לחפש פתרונות יצירתיים לבעיות שלא קיימות. אלא אם אחותך מורידה כל הזמן ב-EMULE או משהו כזה, היא גם ככה לא לוקחת ממך שום רוחב פס. די כבר להיות מניאק ישראלי טיפוסי.

פורסם

לפותח הדיון:

QOS זה הפיתרון (למרות שיש משהו בדבריו של QttP ;))

פורסם
  • מחבר

תפסיק לחפש פתרונות יצירתיים לבעיות שלא קיימות. אלא אם אחותך מורידה כל הזמן ב-EMULE או משהו כזה, היא גם ככה לא לוקחת ממך שום רוחב פס. די כבר להיות מניאק ישראלי טיפוסי.

כן היא מורידה כל הזמן באימיול וחוסמת את המיול שלי ולא מוכנה להוריד ביחד. רוצה לדעת על כל הסכסוכים במשפחה?

אז אני מחפש פתרון בשביל עצמי, אם אתה יכול לעזור סבבה אם לא תתאפק

פורסם

כן היא מורידה כל הזמן באימיול וחוסמת את המיול שלי ולא מוכנה להוריד ביחד. רוצה לדעת על כל הסכסוכים במשפחה?

אז אני מחפש פתרון בשביל עצמי, אם אתה יכול לעזור סבבה אם לא תתאפק

היה נכון יותר להתייחס לפתרונות הטכניים שנתנו לך והתעלמת מהם !

פורסם
  • מחבר

מוזר זה לא אמור להתרחש....

אל תיקח את זה כמובן כפתרון מוחלט אני רק לומד את האופציות של הנתב :)

בנוסף יש לך גם את האפשרויות של QoS אם אתה יודע שיש IP פנימי קבוע למחשב של אחותך ומהו (לא בטוח איך זה מתבטא בכל פעם שהמחשב שלה יוצר קשר אלחוטי כי ה AP מזהה אותה לפי כתובת MAC של המתאם/כרטיס הלחוטי). (עמ' 50 בחוברת)

טוב אני לא יודע מה האיי פי שלה אז לא נתתי שום טווח וזה לא עזר.. למען האמת זה שוב האט לי את האינטרנט עד לרמה בלתי נסבלת.

האם יש לה איי פי קבוע? הרי בעיקרון היא מחוברת כל הזמן בדיוק כמוני אלא אם היא לוקחת את המחשב למקום אחר

פורסם

מי הגדיר לכם את הנתב ?

ה IP שלה אמור להיות קבוע אם הגדרתם PORT FORWARDING עבור אימיול.

בנוסף אתה יכול למצוא את ה IP שלה ואת ה MAC ב

STATUS -> ACTIVE DHCP CLIENT

אחרי שמצאת , אתה יכול להגדיר שיהיה תמיד קבוע אם הוא לא. לפי ה MAC ADDRESS שלה בהגדרות ה DHCP.

אחרי כל זה הגבל את ה UPLOAD שלה ב QOS לנגיד 40% מרוחב הפס של הקו שיש לכם וזה יהיה גם פייר וגם יאפר לך לעבוד.

שניי אימיולים עובדים בו זמנית בכל מקרה יחנקו את המשאבים שיש לכם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הQoS לא נראה ללי קשה מדי להבנה, אבל אני עדיין לא יודע מה זה הMAC אם תוכל להסביר בשתי מילים.

ואם הבנתי אותך נכון אני יכול להשתמש ב-MAC כדי לתת לה IP קבוע ואז כמובן להגביל אותה נכון?

פורסם

במילים פשוטות:

MAC כתובת פיזית

IP כתובת לוגית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים