עבור לתוכן

WD My Book - Home, Premium ES or Studio ?

Featured Replies

פורסם

אני עורך וידאו ועובד עם קבצים גדולים והרבה.

אני מכוון לקנות כונן חיצוני עם eSata בנפח 500G.

אני תוהה מה ההבדלים האמיתיים בין הגירסאות של הדיסקים החיצוניים של My Book.

לפי האתר שלהם הStudio הוא בעיקר מהיר, אבל עד כמה? :auto:

לגירסאות הHOME והOFFICE יש יותר נטיה להיות כונני גיבוי בלחיצת כפתור, אבל אני לא זקוק לגיבוי אני זקוק לאיכסון בעבודה שוטפת.

ההבדלים הכספיים נעים בסביבות ה100-200 שקל לפה ולשם אבל בשום מקום לא מסופק הסבר ממש ברור לנושא.

אה, ולמה WD ולא חברה אחרת? כי זה מה שאני מכיר מנסיון במקומות שאני עובד בהם, לא מגזענות.

פורסם

הגרסה הביתית מאפשרת רק חיבור USB

בתור עורך לעורך - אני ממליץ על Premium שמאפשר גם FIREWIRE וגם USB (מק ופיסי)

גירסת הESATA אולי תהיה בעתיד יתרון אך כרגע עדיף משהו שמתאים לכמה שיותר מחשבים שתתיקל בהם.

בנוסף ניתן לחלק כונן כזה ל4 PARATITIONS שונים (OMFים במקביל אם צריך)

שים לב שלגרסת 2T או 1T יש אפשרות לעשות RAID

ז"א ניתן להפוך את ההרד-דיסק למהיר יותר עם RAID STRIPE (אך מגדיל את הסיכון כי פגיעה ב"חצי" הרד -דיסק משביתה אותו ואת המידע לחלוטין)

או RAID BU שמקטין אמנם את הנפח בחצי אך מגבה בזמן אמת את כל המידע בMIRROR

בכל מקרה WD כמעט היחידים שנותנים כרגע כונן "ייעודי" ולא כונן פנימי שמוסב לחיצוני - הקופסה מסיבית ועומדת בנפילות ומכות (בדוק :-\ )

בנוסף ניתן להשתמש בשקע FIREWIRE השני או בUSB לשירשור של HD נוספים (לא מבזבז את השקע FIREWIRE)

אני ממליץ בחום !!

פורסם

סתם שאלה, בשביל מה כונן נייד טוב? למה לא לקנות אחד פנימי?

נניח ואתם קונים את זה בשביל סרטים, בשביל לגבות דברים או משהו כזה, זה לא לוקח שנים להעביר את הקבצים לשם?

הרי אם זה לשימוש שוטף אז עדיף את הרגיל נכון? (אני שואל מכיוון שגם אני רוצה לקנות עוד 500GB ואני מתלבט בין לקנות נייד או רגיל - הבדל של כ200-300 ש"ח)

פורסם

סתם שאלה, בשביל מה כונן נייד טוב? למה לא לקנות אחד פנימי?

נניח ואתם קונים את זה בשביל סרטים, בשביל לגבות דברים או משהו כזה, זה לא לוקח שנים להעביר את הקבצים לשם?

הרי אם זה לשימוש שוטף אז עדיף את הרגיל נכון? (אני שואל מכיוון שגם אני רוצה לקנות עוד 500GB ואני מתלבט בין לקנות נייד או רגיל - הבדל של כ200-300 ש"ח)

כנראה שהוא צריך לנייד את המידע, אז הוא צריך כונן חיצוני.

אני אישית משתמש בשלי לגיבויים, אני לא יכול לסמוך על הכונן שלי יותר מידי, ותמיד טוב שיש את כל המידע בשלוף כשמשהו קריטי קורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים