עבור לתוכן

שיתוף קבצים ברשת אלחוטית ביתית של בזק

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי רשת אלחוטית עם נתב של בזק TNN siemens SL-2-141

האינטרנט בשני המחשבים עובד מצוין (גם האלחוטי וגם זה שמחובר בכבל).

הבעיה שאני לא מצליח לגשת למחשב אחד מהמחשב השני.

אני בודק באתר את הכתובת IP של כל אחד מהמחשבים והוא מחזיר לי בשניהם את אותו מספר (כנראה המספר של הנתב עד כמה שאני מבין).

קיצר, אני צריך הסבר קצר והדרכה קצרה. אני מבין קצת במחשבים אז לא צריך הסבר לפרטים, אבל עם הרשתות האלחוטיות אין לי עוד היכרות.

תודה מראש

פורסם

אתה צריך להגדיר את הרשת בשתי המחשבים (עם אותו שם של רשת כמובן) ואיך אתה עושה את זה:

טתה נכנס ל satrt, network connection ואז התפריט משמאל או מימין (תלוי אם המערכת שלך בעברית או באנגלית) אתה לוחץ על set up my wirelees network for home or a small office ומשם בעיקרון אתה צריך לתת שם לרשת ואם אתה מבין קצת אתה תסתדר אם לא תגיד איפה נעצר לך התהליך

שיהיה בהצלחה!!!

פורסם
  • מחבר

אני צריך לשנות הגדרות של הנתב?

בכלליות, אין לי מושג איך לגשת אליהם גם.

צריך שם משתמש וסיסמא. בהנחה שהם ב- DEFAULT כמו שהם מגיעים מה היוסר והסיסמא?

תודה

פורסם

לא צריך לשנות כלום בנתב אתה פשוט מריץ פעם אחד את אשף הרשת במחשב המארח ופותח את הנתיב במחשב השני.

תתחיל קודם מפרטים כמו איזה מערכות הפעלה יש לשני המחשבים ובאיזה שפה ואז נוכל להדריך אותך בשלבים.

פורסם
  • מחבר

מחשב שלי WIN XP

מחשב שני WIN VISTA

מחשב שלישי WIN XP

העניין הוא שאין לי מושג מי המחשב המארח?

פורסם

המחשב המארח זה איפה שהחומר המשוטף נמצא וכמובן כל שלושת המחשבים יכולים להיות גם המארחים וגם האורחים.

באיזה שפה מערכות ההפעלה?

פורסם
  • מחבר

אנגלית.

המצב הוא כזה:

במחשב שלי אני לא רואה אף מחשב אחר (המחשב שלי מתחבר עם כבל)

במחשב עם הויסטה הוא רואה אותי כמו שצריך

במחשב השלישי בכלל אין רשת אלחוטית אפילו לא אינטרנט.

קצת מסובך :\

פורסם

טוב בוא נתקוף את הבעיות אחת אחת...

איפה/איך אתה מחפש מחשבים?

השיטה היא פשוט ב"start>run" לרשום את שם הדומויין שהמחשב נמצא בו ואת שם השיטוף

למשל:

\\computer1\shared-folder

או ליצור מיפוי לכונן רשת עם אותה הכתובת

או להיכנס ל my network places Uלהוציא אותו משם כמשאב

אם המחשב השלישי לא קולט את האות אז זה כבר סיפור אחר וכמובן שכדי שהוא יכנס למעגל השיטוף הוא צריך להיות בתוך הרשת הפנימית של הנתב

בכל מקרה בכל מחשב שאתה מעוניין להפוך אותו למחשב מארח יש צורף להריץ את network setup wizard ומובן לקבוע מה אתה משתף (תיקיית קבצים/מדפסת).

פורסם

בכל מקרה טיפ...

SUBNET MASK זהה בשני המחשבים אם ניסית הגדרת רשת ביתית ואתה רואה מחשב אבל לא יכול להיכנס..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים