עבור לתוכן

מאוורר ספק לא יציב

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה עם המאוורר של הספק, ורציתי עיצה לפני שאני לוקח את המחשב למעבדה שם הוא יעמוד שבועיים.

הבוקר הפעלתי ( אחרי זמן מה שלא עשיתי זאת ) את תוכנת Asus PC Probe שקיבלתי עם לוח האם, הבודקת את מצב החומרה ( בעיקר מאווררים וטמפ' ). התחלתי לקבל הודעות אזהרה אדומות. בקטגוריה של " Power Fan", קצב הסיבובים לדקה ( RPM ), משתנה כל הזמן, כל כמה שניות, כשמדי פעם הוא יורד ל - 0, ואז אני מקבל הודעה אדומה. מדי פעם הוא גם קופץ גבוה, לדעתי גבוה ממה שצריך, ולעיתים זה נורמלי. אני צריך לציין שבעבר הפעלתי רבות את התוכנה ואף פעם לא קיבלתי מצב בו הקצב ירד לאפס, בעוד עכשיו זה קורה באופן קבוע (!!) כל כמה שניות ואז זה מסתדר ושוב חוזר חלילה.

?( צירפתי גרף שעשיתי המראה את הממצאים בטווח זמן מדגמי ).

ניסיתי בדיקה דומה עם PC Wizard 2008 והתוצאות היו דומות.

פתחתי את המחשב, ניקיתי מאבק והדלקתי שוב, אני רואה שהמאוורר מסתובב כראוי, אבל התוכנה עדיין מתריאה כל כמה זמן על קצב 0. זה הגיוני שאני לא רואה את זה, כי אחרי כמה שניות זה חוזר לעבוד, ואז אין מספיק זמן למאוורר לעצור כדי שאני אבחין בזה בעין, כלומר, זה שאני לא רואה כלום לא אומר דבר.

האם ייתכן שבגלל מזג אויר קר יותר, המאוורר מפסיק לעבוד כי אין בו צורך עקב טמפ' נמוכה ?

מדובר בספק מבית HEC שנרכש עם מחשב חדש לפני כשנה ( כחלק אינטגרלי ממארז Compucase ).

שאר רכיבי החומרה במידה וזה רלוונטי:

מעבד - Core 2 Duo 6300

כרטיס גרפי - ATI Radeon x300 series

לוח אם - Asus P5LD2-SE

זיכרון - 2GB במהירות 667MHZ מבית GSkill

עכשיו הסתכלתי שוב על PC Wizard 2008, קצב הסיבובים פשוט משתולל, פעם 0, פעם גבוה מאוד ופעם סביר.

מה יכולה להיות הבעיה והאם עליי למהר להזמין ספק חדש או לקחת את המחשב למעבדה ?

האם זה מסוכן לספק ועלול לשרוף לי את המחשב ?

תודה !!

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני אתפלא מאד אם למאוור הספק שלך יש רגש מהירות.

ואתפלא עוד יותר אם הוא חובר ללוח האם ולמקום הנכון.

אז אם אין לך רגש מהירות בספק - תתעלם מהשגיאה הזאת שנובעת מכך שאין סנסור מחובר ללוח האם.

בדוק בחוברת של לוח האם מה המיקום הרגש הזה ואני מניח תמצא שהוא ריק.

פורסם
  • מחבר

אז אם אין רגש מהירות, למה בכל השנה האחרונה לא קיבלתי הודעות שגיאה כאלה ורק עכשיו כן ?

פורסם

כנראה שמדובר על מאורר אחר כלשהו,

תחפש בחוברת הלוח אם או ב-PDF או סתם מהרישומים הקטנים של לוח האם, איפה החיבור של ה-POWER FAN ותבדוק איזה מאורר מחובר לשם.

אולי זה סתם מאורר מארז ששבק חיים, אולי זה חוט רופף או משהו בסגנון.

פורסם

מאוורר שמגיע ל 80000 ואפילו יותר ?

אין חיה כזאת !

פורסם
  • מחבר

אני לא מומחה בתחום המאווררים, אבל באמת נראה לי קצת מוזר הקצב הגבוה אליו זה הגיע, סקרנתם אותי, אני באמת אנסה לבדוק את זה.

בקשר לשאר המאווררים, כשפתחתי לנקות אבק ( החשד הראשוני כשיש בעיה עם מאוורר ), ניקיתי את מאוורר המארז ואת מאוורר המעבד, ראיתי ששניהם מסתובבים חלק, אך הבעיה נשארה. אני אנסה לבדוק את מה שאמרתם.

תודה בינתיים, אם יהיה לי מידע נוסף אני אעדכן

פורסם
  • מחבר

Vatos-Locos , צדקת !

בדקתי בחוברת של לוח האם איפה החיבורים של המאווררים, וזה אכן המאוורר של המארז. הענין הוא, שבעיקרון הוא עובד, הדלקתי את המחשב, לקח לו כמה שניות להתחיל להסתובב, אבל הוא מסתובב. יכול להיות שכל כמה זמן הוא מפסיק, אבל הוא מיד מתחיל שוב ולכן אני לא יכול לראות את זה בעין. עדיין אין לי הסבר איך התוכנה נותנת לי מספר סיבובים לא מציאותי ( גדול מדי ).

אתה חושב שצריך ללכת להחליף מאוורר ?

זה הגיוני שאחרי שנה בסך הכל מאוורר כזה מתקלקל ?

פורסם

זאת יכולה להיות בעיה של החיישן מהירות בלוח-אם, תנתק את המאורר ותראה אם הבעיה ממשיכה.

תנסה לחבר אותו ליציאת מאורר פנויה אחרת בלוח אם.

תנסה להחליף את החיבורים של המאורר של המעבד עם המאורר מארז ולראות אם הבעיה ממשיכה בקריאה של ה CPU FAN או לא.

תשחק קצת עם החיבורים והיציאות בלוח בשביל לנסות לבודד את הבעיה (קריאת הלוח או תפקוד המאורר).

בכל אופן בכל המשחקים האלה תיהיה ערני ותשים לב לטמפ', אם משהו נראה לך חשוד או מסוכן תכבה את המחשב ותחזיר למצב המקורי.

בהצלחה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים