עבור לתוכן

עד כמה איכות העכבר באמת משנה במשחקים?

Featured Replies

פורסם

בתור גיימר מגיל 13 (היום אני בן 22) שיחקתי בהמון משחקים

פופולריים יותר או פחות

עם השנים משחקי ה FPS (או איך שפעם קראו להם 3D SHOOTERS) עברו המון שיפורים, עם זה בתפעול הבסיסי (יותר פונקציות שימושיות במקלדת)

גרפקיה פיזיקה ועד לכבר. עם השנים היו לי אולי 3 סוגי עכברים, החל מעכבר עם הגולה הזאת שמסתובבת ועד היום - עכבר אופטי.

תמיד נהגתי לשחק במשחקי FPS ועם השנים לא שמתי לב לשום חיסרון שעכבר יכול לגרום לו.

בשנים האחרונות עכברים חדשים מגיעים לשוק במיוחד לגיימרים, עכברים רגישים ומדוייקים יותר, עם יותר כפתורים, וכו

השאלה הנשאלת היא עד כמה העכבר באמת משנה את חויית המשחק.

בתור שחקן FPS רציני (לא מהטובים אבל עדיין רציני) אף פעם לא שמתי לב להבדל בין עכבר MICROSOFT רגיל לעכבר MX300 לדוגמה.

כשאני מזיז אותו מיד רואים את זה במשחק בצורה חלקה ללא תקיעות או כל גורם אחר שיכול להפריעה למשחק מהנה ונטול תקלות.

אז מה דעתכם - עד כמה זה באמת והאם זה בכלל משתלם לקנות עכבר ב 300 שקל?

פורסם

שני הדברים העיקריים זה נוחות אישית ביד ורגישות העכבר.

אני באופן אישי מרגיש הבדל עצום בין עכבר 400DPI לעכבר 800DPI. ואפילו לא במשחקי יריות. שיחקתי ב-Zuma וב-Heavy Weapon (משחקי כיף קטנים שהיו פופולריים לפני שנתיים-שלוש), ותאמין לי שלעבור את המשחק עם עכבר 400DPI (יש לי גנרי כזה של GPT) קשה הרבה יותר מאשר עם 800DPI (לוגיטק MX310 לצורך העניין).

לא יודע עד כמה יש חשיבות מעבר ל-800DPI, אבל לא מן הנמנע שיש.

לגבי דברים אחרים כמו מיליון כפתורים מתכווננים וכו' - לדעתי אלו מותרות. סביר להניח שגיימרים רציניים יגידו שזה חשוב, ואני מאמין שברמות הגבוהות (תחרויות וכו') זה יכול לעשות את ההבדל. אבל לרובנו, שמשחקים סתם בשביל הכיף - כנראה לא משנה כ"כ.

לי יש כלל אצבע פשוט - כל פונקציה של עכבר שדורשת התקנת דרייבר מיוחד בשבילה - אין לי צורך בה.

פורסם

אם אתה רוצה המלצות, יש את הקופרהאד,דיט'אדדר והאבו של Razer, בתור בעלים של האבו[שחקן CS], עכבר מאוד מומלץ ודיי זול[יחסית לעכברי גיימרים].

גם הG5 מאוד מומלץ וזול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים