עבור לתוכן

ריבוי חברות של זכרונות . משפיע?

Featured Replies

פורסם

שלום ,

יש לי 2 גיגה ראם כשאחד הסטיקים הוא של twinmos והשני של Kingston . שניהם CL4 ו800 HZ

עכשיו אני רוצה להוסיף עוד 2GB של ראם ..

השאלה היא האם יהיו בעיות בתאימות או משו של הזכרונות?

....

תודה מראש.

פורסם

בגדול רצוי אותם הפרמטרים (תיזמונים/תדר) החברה לא מחייב..

פורסם

1. רצוי מאוד לוודא שכל הזיכרונות הם מאותו סוג מבחינת המבנה שלהם - שלכולם DS (יש שבבים משני צידי הזיכרון) או שכולם SS (לכולם יש שבבים רק מצד אחד של הזיכרון, שזה נדיר יותר), מכיוון ששילוב של זיכרונות DS ו SS יכול לגרום לבעיות.

2. בהתאם ללוח/מעבד, ייתכן שמצב הזיכרונות יירד מ T1 ל T2, מה שאומר שהזיכרון יעבוד יותר לאט. בד"כ זה לא מורגש, אבל חשבתי לציין את זה.

3. אם מערכת ההפעלה שלך היא לא 64 ביט, כנראה שלא תוכל לנצל באופן מלא נפח של 4GB (סביר להניח שהמערכת תזהה רק כ 3GB בלבד).

4. יש לוודא שהלוח תומך בכמות זיכרון כזו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה

עכשיו ,

חשוב לי לציין שהזכרונות הנוכחים עובדים על DUAL בלי בעיות.

האם יש בכלל השפעה לזכרונות העתידיים על הזכרונות הישנים ?

כאילו הם יעבדו על DUAL שונה מהישנים..(אני מקווה שלא יצאתי ממש בור בתגובה הזאת , פשוט זה נראה לי הגיוני)

והאם אני ירגיש בהבדל במעבר מ2 ל-4 GB ?

נתונים נוספים :

athlon x2 dual core 4800

Gigabyte M55-S3 Rev1.1

פורסם

1. במעבדי AMD אני חושב שעדיין יש את הבעיה של מעבר ל T2 כאשר 4 מודולי זיכרון מותקנים, אבל אני לא 100% בטוח. בכל מקרה, סביר מאד שלא תרגיש בשינוי.

2. הזיכרון תמיד יעבוד בתדר של הזיכרון הכי איטי, וכנ"ל לגבי התיזמונים (בקיצור, הזיכרון תמיד יעבוד לפי החלש/איטי מבין כולם).

3. אני לא חושב שיש הבדל בין Dual channel עם 2 מודולים לבין Dual channel עם 4 מודולים.

4. בקשר לנפח הזיכרון - אולי תרגיש בהבדל, אבל הוא לא יהיה משמעותי כל כך, מכיוון שרוב היישומים גם ככה לא דורשים כמות זיכרון כזו גדולה בכל מקרה. בנוסף, אם מערכת ההפעלה שלך היא 32 ביט, אז לא ממש תוכל לנצל את כל ה 4GB האלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים