עבור לתוכן

שאלה חשובה על חברות הסלולר והטלפון

Featured Replies

פורסם

האם חברות הסלולר יכולות לדעת איפה אנחנו נמצאים בכל זמן נתון בזמן שהטלפון עובד? חייבים להתחבר ל GPS או לקיים שיחה?

תודה

פורסם

**פרנויה** אני מאמין שכל עוד אין לך מתקן מעקב בפלאפון הם יכולים רק כשאתה נמצא באיזשהו שירות כמו אינטרנט או שיחה...

פורסם

התשובה היא כן.

לא במדיוק אבל כן.

יש הרבה שגיעות ....אבל בהחלט שניתן.

פורסם
  • מחבר

במילים אחרות אם אני צריך ובעזרת צו משפטי אפשר לדעת איפה מנוי מסויים היה בשעה מסויימת (בהנחה שהנייד פתוח). אני צודק, נכון?

פורסם

אני חושבת שכרגע רק למשטרה יש סמכות לעשות את זה, וגם זה ע"י צו או עמידה בתנאים מסויימים. אז אם אתה שוטר, כן. אם אתה אזרח מן השורה, תצטרך להגיש תלונה במשטרה ואולי הם יעשו איתה משהו.

פורסם

^ אני זוכר שרצו שלשוטרים תהיה גישה לזה, אבל אני לא זוכר מה נסגר עם הצעת החוק הזאת (אני מקווה שהיא לא עברה, *משה משה, בוא בוא אחשלי תראה איפה אשתך השרמוטה מסתובבת, הלכה שוב לבכר אה? תאמין לי זאת ערמומית כמו קרוקודיל*)

פורסם

כן ...אפשרי ...אפילו יותר מזה גם שהטלפון לא בשיחה אפשר לעקוב אחריו ..

פורסם

אם אני לא טועה אפשר אפילו להדליק טלפון מכובה מרחוק.

פורסם

כן...אפשרי לעקוב אחריך בכל רגע...ניתן לאתר אותך בקלות כל עוד המכשיר דלוק [שכן המכשיר מתחבר לאנטנה מקומית כלשהי וכך ניתן לאחזר את מיקומך - ע"פ האנטנה אליה המכשיר שלך מחובר] וכשהמכשיר כבוי גם אפשר בפרוצדורה יותר מתוחכמת..

רק כשהמכשיר מופרד מסוללה אי-אפשר לאתר אותך [אבל אפשר לאתר איפה היית עד ניתוק המכשיר]

פורסם

אם אני לא טועה אפשר אפילו להדליק טלפון מכובה מרחוק.

לא...

אין קסמים בתחום הזה...

ולכל אלה שחושבים ...גם להקשיב או לצוטט לא ניתן שהטלפון סגור .

כל הסיפורים זה אורבה ופרח.

פורסם

אין מעקב אחר כל הטלפונים באופן שניתן לדעת איפה היה כל אחד הסטורית אלה אם כן מציבים מעקב ואז ניתן לעקוב אחר טלפון מסויים.

לגבי מרבית המערכות הסלולאריות:

כל טלפון דלוק מקיים קשר עם תחנות הבסיס אחת לכמה דקות ואז ניתן לדעת את האיזור בו הוא נמצא - בעיר זה ענין של כמה רחובות.

טלפון בשיחה ניתן לאיתור יותר מדויק של עשרות או מאות מטרים כתלות במיקומו ובצפיפות תחנות הבסיס באיזור. וגם כתלות בטכנולוגיה.

טלפון שלא בשיחה גם ניתן לאיתור מדוייק יותר ע"י משלוח בקשה אליו להזדהות - ללא ידיעת המנוי.

כשהטלפון סגור אז הוא סגור. לא ניתן לדעת איפה הוא, לא להאזין ולא להדליק מרחוק. אבל, שוב תמיד ניתן ל"טפל" בטלפון כך שניתן יהיה לבצע דברים שלא תוכנן אליהם. אבל אם אתם לא יעד של השב"כ סביר להניח שלא ישקיעו בכם כל כך הרבה אנרגיה. אם אתם בכל זאת יעד של השב"כ אז כדאי להסתובב בלי פלאפון בכלל ולבדוק אם אין מתקני ציטוט אחרים.

פורסם

^^^^^^

זה לא בקשת הזדהות כלל.

זה תמיד נעשה כל פרק זמן.

זה נועד כדי לעדכן נתונים.

הטלפון מודד כל הזמן תחנות ממסר ו שומר טבלה בזיכררון, שאותה הוא משדר לממסר שלו.

הממסר מחליט עם יש עומס או העדפה אחרת ואז הוא שלח לטלפון בקשה שיתלבש על ממסר אחר(מעבר ידיים).

פורסם

לא...

אין קסמים בתחום הזה...

ולכל אלה שחושבים ...גם להקשיב או לצוטט לא ניתן שהטלפון סגור .

כל הסיפורים זה אורבה ופרח.

אפשר בהחלט. וזה כבר נעשה בעבר. ניתן לגרום למכשיר להיראות כסגור למרות שהוא עדיין בקשר עם הרשת. הדרך היחידה להיות בטוח לחלוטין היא להוציא את הסוללה.

פורסם

אפשר בהחלט. וזה כבר נעשה בעבר. ניתן לגרום למכשיר להיראות כסגור למרות שהוא עדיין בקשר עם הרשת. הדרך היחידה להיות בטוח לחלוטין היא להוציא את הסוללה.

"ניתן לגרום למכשיר להיראות כסגור למרות שהוא עדיין בקשר עם הרשת"

אבל למה שנעשה דבר כזה ...

יש לך מקורות ...?

פורסם

בסופו של דבר, הטלפון תמיד דלוק גם כשהוא כבוי, אם הוא היה באמת כבוי, השעון לא היה נשמר....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים