עבור לתוכן

בעיה|למה הלוח לא קורא את הזכרון?

Featured Replies

פורסם

שלום ותודה מראש לעוזרים,

יש לי בעיה מוזרה שהלוח לא תומך את הזכרון ואני ממש רוצה לפתור את הבעיה המעצבנת הזאת כבר

אז בבקשה מי שיכול לעזור...

הזכרון שלי: GeIL Dual Channel DDR 400 512x2

הלוח: MSI-915P Combo

מה שהכי מוזר בסיפור הזה הוא שהזכרון תמיד היה נתמך תחת הלוח מאז ומתמיד רק מאז שניתקתי אותו

על מנת לנקות אותו משהו שמה כנראה נדפק אבל מה שאני בטוח הזכרון במצב תקין כי אני החלפתי בין הצצדים של הזכרונות הרי יש לי שתיים של

512 ככה שאני יודע שהבעיה לא בזכרון כי תמיד שהחלפתי הזכרון מצד DIMM4 הימני הוא זה שעובד ככה שנתתי לו גם זמן לבד

שחיברתי רק אותו וניתקתי את הזכרון השמאלי לגמרי מהלוח

הקיצור מה שאני יודע עד לפה זה שהבעיה היא לא אבק הזכרון הימני נתמך השמאלי והבעיה לא בזכרון

אז או שהלוח נדפק ואז זאת בעיה... או שאני פשוט עשיתי משהו לא בסדר אבל אני בטוח שחיברתי את הזכרונות כמו שצריך

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם
:screwy:לא ממש הבנתי מה רשמת עירבבת הכל תסביר הכל שלב שלב וננסה לעזור
פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שהלוח לא מזהה את אחד הזכרונות

זה שמוחבר בDIMM4 זאת אומרת DDR 400 מצד ימין עפ"י הלוח שלי.

למה הלוח לא קורא אותו? :nixweiss: (בלא קורא אני מתכוון המחשב מזהה 512 מגה של זכרון מתוך 1024 שמחוברים ללוח)

במחשב שלי\EVEREST\BIOS רשום שיש לי רק 512 וחיברתי 512x2 ואחד מהם לא נתמך משם מה...

פורסם

אם אתה מדליק את המחשב עם הסטיק שלא מזוהה הוא נדלק?

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי את השאלה אבל אם אתה מתכוון לזכרון עצמו אז אין לו לאדים או משהו...

פורסם

איזה לדים?

תנסה להפעיל את המחשב עם כל סטיק בנפרד כדי לבודד את הבעיה.

פורסם

1. תוציא את כל הזיכרונות מהמחשב.

2. שים מודול זיכרון אחד בחריץ הזיכרון הראשון - DIMM1

3. תבדוק האם המחשב מזהה את המודול הזה.

4. העבר את המודול לחריץ הזיכרון הבא - DIMM2

5. בדוק שוב... חזור עבור כל חריצי הזיכרון.

חזור על כל שורת הפעולות הנ"ל עבור כל מודול זיכרון שיש לך בנפרד.

בשיטה הזו תוכל לזהות את הבעיה:

אם זיכרון אחד בלבד לא מזוהה בכל חריצי הזיכרון, ושאר הזיכרונות כן, אז הזיכרון עצמו לא תקין.

אם כל הזיכרונות מזוהים בכל חריצי ההרחבה מלבד חריץ אחד, אז הבעיה היא בחריץ ההרחבה, כלומר הבעיה בלוח.

יש לציין כי חלק מהלוחות לא יאפשרו לך לאתחל את המחשב רק עם מודול זיכרון בחלק מחריצי ההרחבה, אז עדיף שתבדוק בחוברת של הלוח לגבי צורת ההתקנה של מודול זיכרון בודד.

אם ניסיונות הנ"ל עובדים, כלומר - כל הזיכרונות מזוהים בכל הסלוטים, חזור על הפעולות עבור זוגות של זיכרון (שוב, תסתכל בחוברת של הלוח כדי לדעת בדיוק איך להתקין 2 מודולי זיכרון - בד"כ לא כל תצורה תעבוד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים