פורסם 2008 בינואר 717 שנים לא יודע עם הסברתי טוב בכותרת אל תנעלו..אז ככה עשיתי מייון בגג והפעם החלטתי שאני מפרק תמחשבים שם עד הבורג האחרון.פירקתי שם מחשב פנטיום 1 486 אם אני לא טועה ומצאתי מסכון כזה קטן שמציג מספרים באור ירוק יפה כזה...עכשיו בא לי לעשות איתו איזה מוד חמוד ויפהשיציג את הטמפ' שיש לי ב CPU השאלה איך עושים את זה מה שיש לי זה:1) מלחם ובדיל..2) חוטים כמה שצריך3) מחברים (לא יודע איך אומרים את זה חח) חופשיוזהו.הנה תמונות של המסך[attachment deleted by admin]
פורסם 2008 בינואר 717 שנים אין לך אפשרות לעשות עם המסך הזה בגדול זה אפילו לא מסך, צריך להיות למסך בקר שהמחשב יוכל לעבוד איתו..
פורסם 2008 בינואר 717 שנים מחבר בטוח אפשר לעשות עם הדבר הזה משהו רק צריך תרשים של איך המעגלים שלו עובדים
פורסם 2008 בינואר 817 שנים זה אפשרי בעיקרון אבל לא נראה לי שאם האמצעים שיש לך אפשר לבצע את זהצריך ידע טוב באלקטרוניקה כיד להרכיב מעגל לא פשוט שיוכל לקחת מידע מחישן טמפרטורה וימיר את זה לתצוגת 7SEG.
פורסם 2008 בינואר 817 שנים מחבר אז כנראה שמצאתי לי מישהו שיש לו מספיק ידע שזה אח שלי הגדול.. הנדסאי אלקטרוניקה וכמובן שיש לי עוד עזרה מאבא שלי שגם יש לו צד טכני וגם אחי הבינוי שגם מבין בזה ככה שאני צריך רק כמה הסברים..1)לאן לחבר את התצוגה למחשב ומשם שתעבוד עם החיישן?
פורסם 2008 בינואר 817 שנים אין לך לאן לחבר את זה למחשב, אתה צריך להכין מעגל עצמאי שיקח אות שיגיע מחיישן טמפרטורהימיר את זה לאות לתצוגת 7SEG.
פורסם 2008 בינואר 917 שנים אז כנראה שמצאתי לי מישהו שיש לו מספיק ידע שזה אח שלי הגדול.. הנדסאי אלקטרוניקה וכמובן שיש לי עוד עזרה מאבא שלי שגם יש לו צד טכני וגם אחי הבינוי שגם מבין בזה ככה שאני צריך רק כמה הסברים..1)לאן לחבר את התצוגה למחשב ומשם שתעבוד עם החיישן?להפעיל 7SEG זה פשוט מאוד, יש מפענחים שעושים את זה וגם לא חסכת כסף בחיפוש במחסן כי אפשר לקנות חדשים כאלה בזול מאוד.עכשיו מה שיש לך זה רק התצוגה, אתה צריך לדחוף לשם מספרים שאתה רוצה להציג ולצורך הענין זה לא חשוב אם זה טמפרטורה או שעון.אם אתה רוצה טמפרטורה "במחשב" יש שתי דרכים לעשות את זה:1 - להסתמך על חיישני חום קיימים במחשב - אתה תבחר איזה מהם, בחירה סבירה היא חום המעבד. חיישנים קיימים כבר מחוברים ללוח האם ומפוענחים לטמפרטורה שניתן לקרוא בעזרת תוכנה. התוכנה תצטרך לכתוב את הנתונים האלה לפורט שתבחר (מקבילי/טורי/USB) ומשם המעגל החיצוני שלך (שתבנה) יקרא את הנתונים ויציג בתצוגה.אתה יכול כמובן לחפש פרויקטים קיימים באינטרנט שכבר כתבו תוכנה שכזאת וכנראה גם תכננו מעגל מתאים לתצוגה.2- אתה יכול לבנות מעגל עצמאי לחלוטין (ללא תוכנה במחשב) תצטרך לקנות רכיב למדידת טמפרטורה ולהשתיל אותו במקום הרצוי לך ואז לבנות מעגל שימיר את נתוני החום מהמדיד (בד"כ התנגדות משתנה) לטמפרטורה שניתנת להצגה.אם לא הבנת משהו מההסבר שאל את אחיך, הוא הנדסאי והוא יבין.
פורסם 2008 בינואר 917 שנים מחבר הבנתי כנראה שאני ילך על הראשון ככה שאני צריך את התוכנה.. ואיך לחבר אותו ליציאה כמו של הגו'יסטיק הישן..עריכה כנראה שאני יחבר אותו ליציאה של המדפסת יש כאן למשהו תרשים מה כל שן עושה.. ואיך לחבר..
פורסם 2008 בינואר 917 שנים נחש איזה תוצאה היתה ראשונה בגוגל שרשמתי את מחרוזת החיפוש: PARALLEL PORT 7SEG TEMPhttp://www.gideontech.com/content/articles/209/1
פורסם 2008 בינואר 1017 שנים מחבר אני ואחי התחלנו תפרויקט.. מישהו יודע מאיפו ניתן להשיג את הנגדים והמפענחים שמצוינים בקישורhttp://www.gideontech.com/content/articles/209/12 BCD-to-Seven Segment Latch/Decoder/Driver (MC14511B) - look for "4511" 16 - 470ohm 1/4Watt Resistors DB-25 Male (Parallel Port Connector) and Ribbon Cable or you can use a spare Printer Cable and splice up the wires. Prototype PCB some wire basic soldering equipment soldering skills (can't buy this from the store though)
פורסם 2008 בינואר 1017 שנים בכל חנות אלקטרוניקה שמוכרת רכיבים.או שתזמין מאריהב http://www.arihav.com/shipments.asp
פורסם 2008 בינואר 1017 שנים מחבר האתר הזה ריק! אני צריך רק לדעת מה להגיד למוכר אני יודע מאיפו לקנות..
פורסם 2008 בינואר 1017 שנים אתה קצת מפתיע אותי. אמרת שאחיך הנדסאי אלקט'?הרשימה שנתת ברורה כשמש למי שמבין באלקט'. האתר של אריהב לא ריק אבל אם יש לך חנות קרובה עדיף.פשוט תדפיס ולך למוכר בחנות. הוספתי לך הסברים שלא תהיה מופתע.2 BCD-to-Seven Segment Latch/Decoder/Driver (MC14511B) - look for "4511" שני רכיבי 4511, ג'וקים קטנים שחורים, מומלץ גם תושבות16 - 470ohm 1/4Watt Resistors16 נגדים של 470 אוהםDB-25 Male (Parallel Port Connector) and Ribbon Cable or you can use a spare Printer Cable and splice up the wires. קונקטור זכר 25 פינים לחיבור המעגל לפורט המקביליPrototype PCB לוח חיבורים או מעגל מודפס להרכבת הרכיביםsome wireחוטיםbasic soldering equipment ציוד הלחמהsoldering skills (can't buy this from the store though)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.