עבור לתוכן

עזרה בניית צג טמפ' חיצוני

Featured Replies

פורסם

לא יודע עם הסברתי טוב בכותרת אל תנעלו..

אז ככה עשיתי מייון בגג והפעם החלטתי שאני מפרק תמחשבים שם עד הבורג האחרון.

פירקתי שם מחשב פנטיום 1 486 אם אני לא טועה ומצאתי מסכון כזה קטן שמציג מספרים באור ירוק יפה כזה...

עכשיו בא לי לעשות איתו איזה מוד חמוד ויפה

שיציג את הטמפ' שיש לי ב CPU השאלה איך עושים את זה

מה שיש לי זה:

1) מלחם ובדיל..

2) חוטים כמה שצריך

3) מחברים (לא יודע איך אומרים את זה חח) חופשי

וזהו.

הנה תמונות של המסך

[attachment deleted by admin]

פורסם

אין לך אפשרות לעשות עם המסך הזה בגדול זה אפילו לא מסך,

צריך להיות למסך בקר שהמחשב יוכל לעבוד איתו..

פורסם
  • מחבר

בטוח אפשר לעשות עם הדבר הזה משהו רק צריך תרשים של איך המעגלים שלו עובדים

פורסם

זה אפשרי בעיקרון אבל לא נראה לי שאם האמצעים שיש לך אפשר לבצע את זה

צריך ידע טוב באלקטרוניקה כיד להרכיב מעגל לא פשוט שיוכל לקחת מידע מחישן טמפרטורה וימיר את זה לתצוגת 7SEG.

פורסם
  • מחבר

אז כנראה שמצאתי לי מישהו שיש לו מספיק ידע שזה אח שלי הגדול.. הנדסאי אלקטרוניקה וכמובן שיש לי עוד עזרה מאבא שלי שגם יש לו צד טכני וגם אחי הבינוי שגם מבין בזה ככה שאני צריך רק כמה הסברים..

1)לאן לחבר את התצוגה למחשב ומשם שתעבוד עם החיישן?

פורסם

אין לך לאן לחבר את זה למחשב, אתה צריך להכין מעגל עצמאי שיקח אות שיגיע מחיישן טמפרטורה

ימיר את זה לאות לתצוגת 7SEG.

פורסם

אז כנראה שמצאתי לי מישהו שיש לו מספיק ידע שזה אח שלי הגדול.. הנדסאי אלקטרוניקה וכמובן שיש לי עוד עזרה מאבא שלי שגם יש לו צד טכני וגם אחי הבינוי שגם מבין בזה ככה שאני צריך רק כמה הסברים..

1)לאן לחבר את התצוגה למחשב ומשם שתעבוד עם החיישן?

להפעיל 7SEG זה פשוט מאוד, יש מפענחים שעושים את זה וגם לא חסכת כסף בחיפוש במחסן כי אפשר לקנות חדשים כאלה בזול מאוד.

עכשיו מה שיש לך זה רק התצוגה, אתה צריך לדחוף לשם מספרים שאתה רוצה להציג ולצורך הענין זה לא חשוב אם זה טמפרטורה או שעון.

אם אתה רוצה טמפרטורה "במחשב" יש שתי דרכים לעשות את זה:

1 - להסתמך על חיישני חום קיימים במחשב - אתה תבחר איזה מהם, בחירה סבירה היא חום המעבד. חיישנים קיימים כבר מחוברים ללוח האם ומפוענחים לטמפרטורה שניתן לקרוא בעזרת תוכנה. התוכנה תצטרך לכתוב את הנתונים האלה לפורט שתבחר (מקבילי/טורי/USB) ומשם המעגל החיצוני שלך (שתבנה) יקרא את הנתונים ויציג בתצוגה.

אתה יכול כמובן לחפש פרויקטים קיימים באינטרנט שכבר כתבו תוכנה שכזאת וכנראה גם תכננו מעגל מתאים לתצוגה.

2- אתה יכול לבנות מעגל עצמאי לחלוטין (ללא תוכנה במחשב) תצטרך לקנות רכיב למדידת טמפרטורה ולהשתיל אותו במקום הרצוי לך ואז לבנות מעגל שימיר את נתוני החום מהמדיד (בד"כ התנגדות משתנה) לטמפרטורה שניתנת להצגה.

אם לא הבנת משהו מההסבר שאל את אחיך, הוא הנדסאי והוא יבין.

פורסם
  • מחבר

הבנתי כנראה שאני ילך על הראשון ככה שאני צריך את התוכנה.. ואיך לחבר אותו ליציאה כמו של הגו'יסטיק הישן..

עריכה כנראה שאני יחבר אותו ליציאה של המדפסת יש כאן למשהו תרשים מה כל שן עושה.. ואיך לחבר..

פורסם
  • מחבר

אני ואחי התחלנו תפרויקט.. מישהו יודע מאיפו ניתן להשיג את הנגדים והמפענחים שמצוינים בקישור

http://www.gideontech.com/content/articles/209/1

2 BCD-to-Seven Segment Latch/Decoder/Driver (MC14511B) - look for "4511" 
16 - 470ohm 1/4Watt Resistors
DB-25 Male (Parallel Port Connector) and Ribbon Cable or you can use a spare Printer Cable and splice up the wires.
Prototype PCB
some wire
basic soldering equipment
soldering skills (can't buy this from the store though)

פורסם

בכל חנות אלקטרוניקה שמוכרת רכיבים.

או שתזמין מאריהב http://www.arihav.com/shipments.asp

פורסם
  • מחבר

האתר הזה ריק! אני צריך רק לדעת מה להגיד למוכר אני יודע מאיפו לקנות..

פורסם

אתה קצת מפתיע אותי. אמרת שאחיך הנדסאי אלקט'?

הרשימה שנתת ברורה כשמש למי שמבין באלקט'. האתר של אריהב לא ריק אבל אם יש לך חנות קרובה עדיף.

פשוט תדפיס ולך למוכר בחנות. הוספתי לך הסברים שלא תהיה מופתע.

2 BCD-to-Seven Segment Latch/Decoder/Driver (MC14511B) - look for "4511"

שני רכיבי 4511, ג'וקים קטנים שחורים, מומלץ גם תושבות

16 - 470ohm 1/4Watt Resistors

16 נגדים של 470 אוהם

DB-25 Male (Parallel Port Connector) and Ribbon Cable or you can use a spare Printer Cable and splice up the wires.

קונקטור זכר 25 פינים לחיבור המעגל לפורט המקבילי

Prototype PCB

לוח חיבורים או מעגל מודפס להרכבת הרכיבים

some wire

חוטים

basic soldering equipment

ציוד הלחמה

soldering skills (can't buy this from the store though)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים