עבור לתוכן

מאורר אחורי לא עובד, אם מסובבים אותו קצת הוא ממשיך, בעיות גם בזיהוי המהירות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

האשכול השני שאני פותח פה (השני בנושא אחר לחלוטין), מקווה שלא עברתי על החוקים..

הבעיה היא כזו:

היום הסתכלתי ופתחתי את המארז, וגיליתי שהמאורר האחורי לא עובד..

סובבתי אותו קצת עם האצבע ופתאום הוא התחיל לעבוד.. להסתובב בדיוק כמו בימים הראשונים אחרי שקיבלתי את המחשב.

(אחרי מחקר קצר גיליתי שהוא פשוט לא מתחיל להסתובב כשאני מדליק את המחשב)

הקטע הוא שלפני איזה שבוע (וגם עכשיו מדי פעם) SPEEDFAN הראה מין קפיצות מוזרות במהירות שלו, כאילו הסנסור שם דפוק.. (רוב הזמן זה היה על 1500-1700 ואז פתאום הייתה מין קפיצה כזאת ל 337500 או ל0 ואז זה חזר למספר הגיוני..) זה לא הפריע לי כי המאורר עבד בסדר.

התוכנה של הלוח אם של GIGABYTE מראה שהוא כל הזמן על 0..

מה נדפק שם? יש מצב לסדר את זה לבד, או שצריך לשלוח אותו למעבדה? אולי זה בכלל לא קריטי?

(אני לא יכול להגיע ולראות את החיבור מצד המאורר, מפני שהBT העצום חוסם את הדרך, אבל מצד הלוח אם זה מחובר בסדר, אפילו שהחיבור קצת עקום (אולי זה אמור להיות ככה..))

מודה לכולם מראש!

פורסם

תעשה לו ניקוי ושימון כמו במדריךשיש באתר והוא אמור לעבוד כמו חדש במידה ולא פשוט תחליף לחדש

יש לך של AC שקט בכ30-40 ש"ח

לגבי החיישן הקריאה כנראה לא טובה זה לא משהו חשוב

פורסם
  • מחבר

כנראה לא הבנת את הבעיה.. הוא פשוט לא מתחיל לעבוד אם לא נותנים לו איזה "פוש" קטן עם האצבע.. אז כנראה הוא לא מזוהה או משהו..

ומה ההיגיון לנקות אותו אם אין בו טיפת אבק והמחשב בן חודש-חודש וחצי?

פורסם

שלום לכולם!

האשכול השני שאני פותח פה (השני בנושא אחר לחלוטין), מקווה שלא עברתי על החוקים..

הבעיה היא כזו:

היום הסתכלתי ופתחתי את המארז, וגיליתי שהמאורר האחורי לא עובד..

סובבתי אותו קצת עם האצבע ופתאום הוא התחיל לעבוד.. להסתובב בדיוק כמו בימים הראשונים אחרי שקיבלתי את המחשב.

(אחרי מחקר קצר גיליתי שהוא פשוט לא מתחיל להסתובב כשאני מדליק את המחשב)

הקטע הוא שלפני איזה שבוע (וגם עכשיו מדי פעם) SPEEDFAN הראה מין קפיצות מוזרות במהירות שלו, כאילו הסנסור שם דפוק.. (רוב הזמן זה היה על 1500-1700 ואז פתאום הייתה מין קפיצה כזאת ל 337500 או ל0 ואז זה חזר למספר הגיוני..) זה לא הפריע לי כי המאורר עבד בסדר.

התוכנה של הלוח אם של GIGABYTE מראה שהוא כל הזמן על 0..

מה נדפק שם? יש מצב לסדר את זה לבד, או שצריך לשלוח אותו למעבדה? אולי זה בכלל לא קריטי?

(אני לא יכול להגיע ולראות את החיבור מצד המאורר, מפני שהBT העצום חוסם את הדרך, אבל מצד הלוח אם זה מחובר בסדר, אפילו שהחיבור קצת עקום (אולי זה אמור להיות ככה..))

מודה לכולם מראש!

מה הגרסה של speedfan שאתה משתמש [תוריד אחרונה מ http://www.almico.com/speedfan433.exe] ?

האם זה מאוורר שהגיע עם המארז ?

כמה חוטים יוצאים ממנו = 3 לחיבור התקע ללוח האם או 5 כאשר שני חוטים [אדום ושחור] צמודים ומסתיימים בחיישן טמפ' עגול ?

לאיזה חיבור על לוח האם הוא מחובר ?

לאחר זיהוי נק' החיבור [לדוגמא SYS1 FAN] ללוח האם תכנס לביוס לסעיף PC HEALTH ותבדוק אם נק' זו [לדוגמא SYS1 FAN] מראה שהוא מסתובב או לא .

פורסם

תעשה לו ניקוי ושימון כמו במדריךשיש באתר והוא אמור לעבוד כמו חדש במידה ולא פשוט תחליף לחדש

יש לך של AC שקט בכ30-40 ש"ח

לגבי החיישן הקריאה כנראה לא טובה זה לא משהו חשוב

כמו morangal כתב לעיל, המאוורר שלך דורש שימון.

מעבר לזה אין לך שום בעיה מכאנית איתו, אז אל תחפש.

פורסם
  • מחבר

זה המאורר שהגיע עם ה6A19..

יש לו 3 חוטים, אדום שחור לבן, והוא מחובר ל SYS FAN1 בלוח אם.

בדקתי בביוס, בהתחלה שום דבר לא זז.. אם אני מסובב לבד אז כתובה מהירות מסויימת.

הקטע הוא שהמאורר לא מתחיל להסתובב כשאני מדליק את המחשב אבל אם אני מסובב אותו (אפילו קצת) אז הוא מתחיל לעבוד (אפילו שלא במהירות אופטימלית).

שימון- פשוט אין לי איך להגיע ולהוציא אותו, כי הBT חוסם את הנתיב אליו.. ואני ממש לא מעוניין לפרק אותו.

גם לא ממש נראה לי הגיוני שהוא כבר צריך שימון (אחרי חודש של שימוש), אלא אם כן הוא בא לא משומן מהמפעל..

בקיצור.. אני אחכה לעוד תגובות.. אולי יש משהו אחר לעשות.

תודה לכולם!

פורסם

יש לך בעיה עם המאוורר.

לא משנה איך או מה תעשה, בסופו של דבר תצטרך לפרק אותו.

תוריד את ה-BT עכשיו, פרק את המאוורר ואז שמן או החלף אותו בחדש.

פורסם
  • מחבר

כן אבל אין לי מושג איך לפרק את הביג טייפון.. לא אני הרכבתי את המחשב..

וחוץ מזה שאח"כ אני אצטרך למרוח משחה טרמית לא? ואין לי..

אז בכל מקרה לא היה כדאי כבר לשלוח את המחשב למעבדה של TMS בתל אביב? שייתקנו אותו? יש לו אחריות..

ואולי זה משהו שקשור בהגדרות של הלוח אם? זה בעצם מה שאני מנסה לברר.. אולי המתח למאורר הספציפי הזה לא בסדר, ולכן הוא לא מסתובב כמו שהוא אמור?

בכל מקרה תודה.

פורסם

זה המאורר שהגיע עם ה6A19..

יש לו 3 חוטים, אדום שחור לבן, והוא מחובר ל SYS FAN1 בלוח אם.

בדקתי בביוס, בהתחלה שום דבר לא זז.. אם אני מסובב לבד אז כתובה מהירות מסויימת.

הקטע הוא שהמאורר לא מתחיל להסתובב כשאני מדליק את המחשב אבל אם אני מסובב אותו (אפילו קצת) אז הוא מתחיל לעבוד (אפילו שלא במהירות אופטימלית).

שימון- פשוט אין לי איך להגיע ולהוציא אותו, כי הBT חוסם את הנתיב אליו.. ואני ממש לא מעוניין לפרק אותו.

גם לא ממש נראה לי הגיוני שהוא כבר צריך שימון (אחרי חודש של שימוש), אלא אם כן הוא בא לא משומן מהמפעל..

בקיצור.. אני אחכה לעוד תגובות.. אולי יש משהו אחר לעשות.

תודה לכולם!

1. אם יש לך מאוורר כלשהו בבית [או שתיקח את המאוורר הקדמי], תוכל לחברו לSYS FAN1 במקום המאוורר הזה [תחזיק אותו ביד רק לבדיקה] ולראות אם עובד בצורה שונה.

2. אם החוט של המאוורר הנוכחי במארז מספיק ארוך, תנסה לחבר אותו לשקע אחר בלוח האם.

3. לדעתי אתה לא צריך לפרק את ה BT ואפשר להוציא את המאוורר של המארז בזהירות. האם הוא תפוס ע"י מסגרת כחולה מפלסטיק שמוברגת למארז ?

יעזור להסבר אם תעלה תמונה של המארז פתוח.....

פורסם

וואיי!!!!!! לפני שבוע שמתי לב שגם לי יש את אותה בעיה בדיוק!!!!

זה גם אחד המאווררים שיש לי ב-6A19B שלי (אצלי זה הקדמי, אבל קניתי עוד אחד ואני לא יודע את מה שמו איפה...).

זה אמור להיות ככה??? אולי כי חורף לא כזה חם למחשב והוא לא מסובב את זה? אולי לכל המארזים האלה יש בעיה??

פורסם
  • מחבר

לי יש גם מאורר של זלמן והוא מקדימה.. זה שאני מדבר עליו זה האחורי.

פורסם

וואיי!!!!!! לפני שבוע שמתי לב שגם לי יש את אותה בעיה בדיוק!!!!

זה גם אחד המאווררים שיש לי ב-6A19B שלי (אצלי זה הקדמי, אבל קניתי עוד אחד ואני לא יודע את מה שמו איפה...).

זה אמור להיות ככה??? אולי כי חורף לא כזה חם למחשב והוא לא מסובב את זה? אולי לכל המארזים האלה יש בעיה??

תשמעו.... כשקניתי את המארז הזה לפני 4 חודשים המאוורר שהגיע איתו היה עם 2 חוטים = חוט אחד [3 גידים] עם שקע לחבר ללוח האם, חוט שני [2 גידים] באורך 20 ס"מ עם חיישן טמפ' בקצה.

את החיישן הייתי צריך לדחוף למקומות חמים בכרטיס מסך ובזכרונות כדי שהמאוורר יתחיל לעבוד.

בסופו של דבר נמאס לי, חתכתי את החיישן המעצבן הזה והלחמתי את החוטים אחד לשני כדי שיסתובב קבוע במהירות המקסימאלית שלו.

המאוורר הוא של חברת YATELOON , תבדקו שוב שאין לכם את חיישן החום הזה.

פורסם
  • מחבר

מצאתי אותו! הוא תקוע (אפשר בכיף להוציא אותו) במקום שסימנתי בתמונה המצורפת.. אני לא כ"כ יודע מה לעשות איתו.. הוא סתם היה מונח שם, מוצמד ללוח אם.

יש מצב שזה הגורם? יכול להיות שכשעברתי דירה הוא זז מאיפה שהוא היה בהתחלה? בכלל, איפה לתקוע את החרא הזה?

או אולי אפשר להשתמש בו? כדי שאני אוכל לווסת את המהירות?

[attachment deleted by admin]

פורסם

מצאתי אותו! הוא תקוע (אפשר בכיף להוציא אותו) במקום שסימנתי בתמונה המצורפת.. אני לא כ"כ יודע מה לעשות איתו.. הוא סתם היה מונח שם, מוצמד ללוח אם.

יש מצב שזה הגורם? יכול להיות שכשעברתי דירה הוא זז מאיפה שהוא היה בהתחלה? בכלל, איפה לתקוע את החרא הזה?

או אולי אפשר להשתמש בו? כדי שאני אוכל לווסת את המהירות?

סביר להניח שתקעו אותו שם מתוך כוונה שכאשר ה NB מתחמם, הוא יפעיל את המאוורר וכנראה שעדיין לא חם ב NB [ה BT עוזר לכך] לכן לא עובד.

לצורך בדיקה שהמאוורר תקין, תתקע את החיישן טמפ' במקום יותר חם = זכרונות / כ. מסך ותראה אם עובד .

עדיין לא ענית לשאלתי : מה הגרסה של speedfan שאתה משתמש, מומלץ להתקין את האחרונה כדי לקבל קריאות נכונות.

[תוריד אחרונה מ http://www.almico.com/speedfan433.exe]

פורסם
  • מחבר

מצטער.. יש לי את הSPEED FAN האחרון.. וזה כנראה באמת קשור לטמפ' כי אחרי קצת ניסויים המאוררים משנים מהירות.. איפה בכרטיס מסך לשים אותו? או בזכרונות?

עריכה: דחפתי אותו לתוך מין חור כזה בכרטיס מסך, עכשיו הוא משנה מהירות לפי החום של הכרטיס.

בכל מקרה אני חושב שהבעיה לא נפתרה ושהוא לא מתחיל להסתובב כשמדליקים את המחשב. אני תכף אבדוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים