עבור לתוכן

בעיית מחשב חמורה

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי לאחרונה בעיית מחשב חמורה ואני לא מצליח לאתר את המקור לבעייה.

הבעייה מתחלקת לשני דברים, דבר ראשון, המחשב מכבה את עצמו לאחר זמן ארוך יחסית שלא משתמשים בו (לילה) אבל נשמע כאילו שהוא עובד כמו שצריך ולא באמת כבוי.

הבעייה השנייה והמציקה באמת היא שכשמפעילים אותו הוא לא מצליח לעלות כמו שצריך. הוא מתחיל לעלות ונופל באמצע כל פעם, בכל פעם הוא מתקדם עוד קצת.. בדר"כ אחרי 4-5 איתחולים מחדש הוא מוותר ומפסיק לנסות, אך שוב הכל נראה עובד למשמע אוזן. בדר"כ מה שאני עושה בשלב הזה הוא לכבות את המחשב לגמרי ולהדליק שוב, מה שגורם לרוב לצפצופים שעפ"י הלוח אם שלי מורים על בעייה בזכרון. כדי לפתור את זה אני בדר"כ מנתק מהחשמל מחכה כמה דקות ושוב חוזר על התהליך, בקיצור לוקח בממוצע חצי שעה עד שהמחשב עולה כמו שצריך.

חשוב לציין שאחרי שהמחשב עולה, הוא מתפקד כמו שצריך ולא מכבה את עצמו במהלך העבודה.

החשש שלי הוא, שלמרות הצפצופים שמורים על בעייה בזכרון, הבעיה היא בלוח האם עצמו מכיוון שלאחרונה גם כרטיס המסך לא עובד (נבדק, ונאמר לי שהוא תקין כך שכנראה הבעיה היא בלוח האם), גם כרטיס הרשת עושה קצת בעיות לפעמים ומנתק את האינטרנט וגם הצפצופים שמורים על בעיה בזכרון לא תמיד מופיעים.

מה אתם אומרים?

תודה רבה

רן

פורסם

מה שאתה העצם אומר זה שאתה צריך לבצע פריקת חשמל ארוכה כדאי שתוכל להפעיל את המחשב?

קודם כל יש לבדוק את בספק הכח ולבדוק את מצב הקבלים בלוח האם (יש מדריך בסטיקי)

אם אתה אומר שביוס נותן צפצוף של זכרון לא תקין תנסה להפעיל את המחשב עם סטיק אחד ואם אתה מצליח להעלות אותו תבצע בדיקה של כמה שעות ב MEMTEST

פורסם

ברוך הבא לפורום

שאלה לי אליך , האם המחשב אחרי זמן שאתה לא עובד בו , מכבה את עצמו לגמרי , או נכנס למצב של STANDBY ?

אוקיי , בקשר לזיכרון

כמה זיכרון יש לך ? תנסה לחבר אותו לBANK אחר כלומר לחריץ אחר ותבדוק אם הוא נכנס טוב ..

תנסה גם בדיקת MEMTEST שבודקת האם הזיכרון שלך תקין או לא

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אני משער שהוא נכנס למעין מצב standby כי הוא לא באמת כבוי אבל גם אין לי שום דרך "להעיר" אותו...

הרצתי memtest במשך כ-7 שעות והכל תקין.

יש רעיונות???

פורסם

יתכן ובעיה בספק. נסה להשתמש בספק חלופי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים