עבור לתוכן

המלצות לגבי מסך לעבודה עם תוכנות סרטוט מעט הדמייה ואינטרנט ועבודה משרדית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

נעים להכיר אני חדשה בפורום ורכשתי אתמול מסך LCD. לאחר גיחה לאתר ולפורום (שעורר בי התפעלות על מקצועיות המאמרים) שמחתי להצטרף ולשאול את השאלה הבאה

אני מעצבת פנים כיום (עם רקע טוב במחשבים בוגרת תואר ראשון ושני בהנדסת מערכות מידע- שיניתי פאזה) עוסקת מעט בעריכה גרפית (flash, פוטושופ, פריהנד, ותיכנות באינטרנט) כמו כן עובדת המון מול האינטרנט ועבודה מישרדית. לא משחקת בכלל אבל עדיין רוצה לנצל לצפייה בסרטים אם כי זה הפרמטר הכי פחות חשוב לי.כרגע עובדת עם מחשב נייד.

קניתי אתמול מסך LCD של סמסונג אינץ דגם 226BW. לאחר קריאה מעמיקה במממרים שלכם הבנתי כי מדובר בפנל TN שהוא היכ ירוד מבחינת עבודה עם גרפיקה כמו כן מאחר והמסך הוא רחב גם כאן לא נח לעבוד עם ניירת משרדית ואינטרנט. יחד עם זאת יש לו פל שמתאים לעבודה עם מחשב נייד (כל שאר הפנלים לא)

מה אני עושה ובמה כדאי לי להחליף את המסך אם בכלל

פורסם

קצת בולבלת כנראה. אנסה להבהיר.

פאנל TN הוא אכן הכי ירוד, לא רק לגרפיקה אלא להכל. פשוט בעבודה עם גרפיקה זה יכול להיות יותר קריטי, אם יש חשיבות רבה לדיוק צבעים על פני כל המסך. לא בכל עבודה של גרפיקאי יש חשיבות כזו, ובד"כ מי שזה חשוב לו ייראה מהר מאוד ש-TN זה גרוע ויקנה מסך טוב יותר ויקר יותר. אם עד היום עבדת עם מחשב נייד, שיש בו מן הסתם פאנל TN, ולא הפריע לך - כנראה שגם ה-226BW יהיה בסדר.

לגבי "מתאים לעבודה עם מחשב נייד" הכוונה היא לא שאי-אפשר לחבר מחשב נייד למסך עם פאנל לא-TN, אלא פשוט שפאנל TN במובנים מסוימים מומלץ לשילוב בתוך מסך של מחשב נייד, משום שהוא הכי חסכוני בזמן סוללה (אגב גם פה אני לא מסכים - ההבדל הוא לא כזה גדול ובאמת חבל שלא מייצרים כבר מסכי ניידים עם פאנלים טובים).

שורה תחתונה - אל תמהרי להחליף מסך רק בגלל שאומרים לך שהוא לא מתאים. תשתמשי בו, תראי איך הוא בשבילך.

פורסם
  • מחבר

Qttp

תודה על תגובתך

הנקודה היא שהעבודה מול המחשב נייד ממש לא נוחה לי (במיוחד לעיניים) הן מבחינת זויות צפייה הן בגלל הגודל (17 אינץ).

ולכן השאלה שנשאלת אם המסך הזה אכן עונה על הדרישות שלי

אם לדבריך אין הבדל משמעותי מבחינת צריכת בטריה, לא כל שכן שזה אינו רלוונטי כי בעבודה מן הבית אני מחוברת לחשמל.

הייתי שמחה אם תתייחס לנקודות הבאות

נוחות העבודה ב- WIDE (המאמרים באתר נאמר שפחות מתאים לעבודה ממושכת מול מחשב, פחות מתאים לגרפיקה, פחות מתאים לעבודה משרדית)

כמו כן הנחיתות של הפנל אולי שווה לעבור למסך קטן יותר 19 אינץ עם פנל טוב יותר

אשמח אם תמליץ על מסך אחר או להישאר עם המסך הקיים (לאחר הנקודות שהעליתי כאן)

לידע כללי קניתי את המסך ב

1600 ש"ח

המון תודה

פורסם

נוחות העבודה ב- WIDE (המאמרים באתר נאמר שפחות מתאים לעבודה ממושכת מול מחשב, פחות מתאים לגרפיקה, פחות מתאים לעבודה משרדית)

זה עניין של העדפה אישית בעיקר. יש אנשים שאוהבים לפתוח חלונות זה לצד זה ועבורם WIDE יותר טוב. יש כאלה שאוהבים לפתוח חלון אחד גדול וחשוב להם שייכנסו בו כמה שיותר שורות ועבורם WIDE פחות טוב. אין פה מה להגיד מעבר לזה. בכל מקרה כשמשווים ל-19", מסך 22" רחב נותן יותר שטח עבודה גם באופקי וגם האנכי, כך שיש לו יתרון בכל מקרה (כל עוד מקפידים לא לשבת קרוב מידי אליו).

כמו כן הנחיתות של הפנל אולי שווה לעבור למסך קטן יותר 19 אינץ עם פנל טוב יותר

אולי. במיוחד אם זוויות הצפיה כן מפריעות לך. מסכי TN שולחניים בד"כ לא כ"כ גרועים כמו מסכים של מחשבים ניידים בקטע הזה, אך עדיין מדובר בחיסרון בולט.

אשמח אם תמליץ על מסך אחר או להישאר עם המסך הקיים (לאחר הנקודות שהעליתי כאן)

לידע כללי קניתי את המסך ב

1600 ש"ח

וכמה כסף היית מוכנה להשקיע במסך אחר (תוך התחשבות בזיכוי שתקבלי על ה-226BW אם תחזירי אותו)?

פורסם
  • מחבר

מוכנה להשקיע פחות או יותר אותו מחיר בכל אופן עד 2000 שקל

פורסם

עד 2000 ¤ יש מסך אחד מוצלח לעיצוב גרפי Samsung 971P 19" רגיל בעל פאנל S-PVA. עלייך רק לוודא האם כרטיס המסך שלך מופיע ברשימה לתאימות עם התוכנה, שמשנה את פרמטרי התצוגה שלו. אם אין תאימות, יש להתקין מהתחלת חיבורו למחשב רק את SoftMCCS, שניתן לאתרה בגוגל. כדאי לא לסובב את המסך לפיבוט בזמן ש-SoftMCCS פועלת, אלא רק עם הגדרות כרטיס המסך. את יכולה לקרוא עליו בסקירה ההשוואתית ל-19" איכותיים בנעוץ.

רצוי, כמובן, אם יש אפשרות להוסיף עוד תקציב ל-20" לא רחב מבוסס פאנל S-IPS, Philips 200P7ES שנסקר באחרונה לאתר (20" איכותיים בנעוץ) והוא ייתן לך דיוק צבעים ברמת EIZO S1931 ושטח עבודה נרחב. אם אין לך אפשרות להוסיף תקציב ה-971P הינו עדיין בגדר אפשרות טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים