עבור לתוכן

כתובתMAC

Featured Replies

פורסם

זה לא נכון, למודם אין כתובת MAC חיצונית והוא לא אחראי על שום דבר שקשור להגדרות התקשורת, פרט אולי להגדרות רוחב פס של החיבור, וזה גם רק בכבלים. מודם הוא מכשיר ליצירת תקשורת נתונים על טווח מסויים, בדר"כ שלא נועד לזה מלחתחילה, למשל קווי טלפון או כבלים קואקסיאלים (הכבל הלבן הזה של הכבלים). אין לו ולא כלום עם הWAN. הכתובת MAC של הנתב היא זו שחשובה, מה גם שהוא זה שמחייג ו/או יוצר את הניתוב לתוך הרשת הפנימית.

מה שאתה אומר יכול להיות נכון לגבי ADSL אבל לא לגבי DOCSIS (כבלים)

גם אם תיקח את מודם הכבלים שלך ותחבר אותו בבית אחר אתה עדיין תהיה מזוהה ע"י המודם.

הנתב לא משחק פה שום תפקיד כי הוא נשאר במסגרת הרשת בבית הלקוח ולפי מה שאני יודע אין מכשירים שמשלבים ראוטר ומודם כבלים ביחד.

פורסם

אני לא מומחה בפרוטוקול DOCSIS, אבל ממה שאני יודע למודם אין כתובת MAC חיצונית, כל מודם.

יכול להיות שבמודם כבלים התשתית מגדירה לו אסוציאציה עם החשבון שלך, זה עדיין לא עושה אותו יותר ממכשיר שפועל בשכבה הפיזית בלבד.

לכן, אם תחבר מודם לרשת הכבלים לחשבון ללא חייגן, אבל למודם לא תחבר כלום, המודם לא ימשוך כתובת מהתשתית והספק ולא יפתח חיבור. ברגע שאתה מחבר משהו למודם אז תהליך קבלת הIP מתחיל, והזיהוי הוא לפי הכתובת MAC של המכשיר שחיברת למודם.

עכשיו, לנתב יש שני צדדים, אחד לרשת הפנימית והשני לרשת החיצונית, זאת ההגדרה של נתב, כל נתב. במקרה הפרטי של נתבים לרשת ביתית הרשת החיצונית היא רשת האינטרנט, והנתב יוצר "חיוג" דרך התשתית לספק האינטרנט. מה שהתשתית והספקית רואות זה את הנתב שיוצר קשר, הם לא יודעות שזה נתב בהכרח, אבל זה לא משנה. הוא ה"חזית שלך" כלפי האינטרנט, לא המודם.

זה כמו שהרשת שלך היא ממשלת ישראל והנתב שלך זה נציג דיפלומטי. הנציג נוסע לסין ליצירת קשרי מסחר בין המדינות, אבל מה הסינים לא מדברים עברית או אנגלית והנציג לא מדבר סינית. יש צורך במתורגמן - הוא המודם. אז הסינים יודעים שהוא מתורגמן לעברית, והוא אפילו ספציפית המתורגמן של הדיפלומט הישראלי הזה, אבל הם לא מדברים אליו. הם ידברו לנציג הדיפלומטי והוא ידבר איתם ובינהם המתורגמן ידאג שתהיה תקשורת, בלי להיות בה צד פעיל. אח"כ העבודה של הנציג היא להעביר את המידע הנכון למשרד הנכון בממשלה ולקבל הנחיות חדשות. :smile1:

פורסם

אחי אתה כל כך צודק

אתה יכול גם לשם לב שסתם ככה המודם מחובר ואם אתה לא מחבר אליו ראוטר או מחשב אז לא זורם כלום ב DATA

ואחי לא הצלחתי לשנות את הכתובת MAC בעזרת התוכנה

וגם לא קיבלתי עם הראוטר שלי שום הוראות לשינוי כתובת MAC וחוץ מזה אני לא מעוניין לשנות כתובת MAC של הראוטר אלא של הכרטיס רשת

בכל מקרה הראוטר שלי זה WRT54GL

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים