עבור לתוכן

שאלה לגבי נתונים טכנים של כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

ככה יש לי שתי שאלותלגבי שני נתונים טכנים:

1.ממשק זיכרון (memory interface) אני יודע שזהו רוחב פס הנתונים של כרטיס המסך.... רציתי לדעת עד כמה נתון זה הוא מששמעותי בביצועיו של כרטיס המסך ואיפה נתון זה יבוא לידי ביטוי בצורה משמעותית.

אם נשווה בין שתי הכרטיסים 8800gts 640mb בעל ממשק זיכרון של 320bit לעמות ה8800gts 512mb בעל ממשק זיכרון של 256bit מי מהם יפגין ביצועים טובים יותר ובאיזה תחום?

2. מה זהshader clock? אני לא יודע בכלל מה נתון זה אומר, מה שכן אני רואה שדגם ה8800gtx ultra מציג 1674mhz לעומת דגם ה8800gts 512mb שעולה בדיוק חצי ממנו מציג כ 1728mhz.... איפה נתון זה יבוא לידי ביטוי בביצועים ומשחקים.

פורסם

לשאלתך הראשונה...

התשובה פשוטה למעשה, העובדה שפה כמות הזכרון 320 ופה 256 לא כלכך, ואני מדגיש את הכלכך משנה.

ההבדל הוא בכוח הליבה (התכלס מנוע) של הכרטיס, הזכרונות בסך הכל מאחסנים בתוכם את הטקרסטורות והפריטים הגרפים הדחוסים בשביל שהמנוע יתקדם מהר יותר לעבד את ההבאות.

מבחינת זכרון שני הכרטיסים שהזכרת בערך שווים.

המונח shader בעולם המשחקים המתקדמים הוא תצוגה, ב99% מהמקרים תצוגת שטח המשחק, לדוגמא עצים, סלעים, תצוגת האוויר ואפקטים זעירים כמו עלים נופלים, משבי רוח קלילים, גשם וכדומה (גשם ורוח כלולים בshader אם אין wheather control).

אם אתה מבצע אוברקלוק אין כלכך טעם להלעות את shadering מבלי להעלות את הליבה או פשוט לעשות בינהם לינק.

ולסיום שלא תבין אותי לא נכון, הזכרונות חשובים לא פחות מהליבה, אבל זכרונות יכולים להיות מכוונים (אם משתמשים באוברקלוק לדוגמא), לmhz קטן משל הליבה, וזה תלוי בכל כרטיס ובליבה שלו אין הסבר חד משמעי ולעולם לא יהיה.

שיהייה יום טוב ושנה טובה!

פורסם
מבחינת זכרון שני הכרטיסים שהזכרת בערך שווים.

לא בוחנים כרטיסים לפי הזכרון...

הGTS G92 הוא הכרטסי הכי טוב שקיים היום בשוק. הוא עוקף לפעמים את האולטרה ועדיין האולטרה עולה פי כמה וכמה...

הGTS G82 הוא כרטיס של הדור הישן. לא שווה לקנות אותו. באותו מחיר יש את הGT שהוא הרבה יותר טוב.

פורסם

אבל תסכים איתי שאף כרטיס לא עובר את האולטרה עם אוברקלוק

פורסם

האולטרה אבל עולה 3600 שקל.

הGTS G92 עולה פחות מ2000.

במחיר של האולטרה אפשר לקחת שני GT ולעשות SLI

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים