עבור לתוכן

כמעט סגור על ה2007WFP

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין למה נוצר ה'באז' הזה סביב פאנל TN לעומת הפנאלים המתקדמים יותר.

משימוש בפאנל TN מול PVA והשוואה אחד מול השני אני לא ראיתי הבדל כה משמעותי זוויות הצפיה טובות יותר ב-PVA כמובן, אך זה רחוק מלהיות קריטי ב-TN.

ההבדל קיים אך לדעתי לא כ"כ קריטי, פנאלי ה-TN די מתקדמים ואיכותיים כיום מהתרשמותי.

ה-TN נקטלים כאן בצורה גורפת, כאילו מדובר במוצר גרוע.

,יש עוד הרבה סיבות אחת הסיבות שבאמת הפריעה לי היא עומק הצבעים. הסתכלתי אצל חבר על המסך וראיתי את הרקע של הטפט שלו ומשהו היה לי מוזר . כאילו היו חסרים אלמנטים .

ולבסוף הבנתי שזה בגלל הפאנל

פורסם

אז אם אתה אומר שהשחור לא משתנה כ"כ בזוית צפיה שונה בPVA, למה בעצם אומרים שISP טוב יותר?

אני כל הזמן דאגתי שעד שיהיה לי מספיק כסף ל2007 כבר יגמר בארץ הפנאל ISP אך כעת אני חושב שמא עדיף ללכת על PVA

בדגמי ה-2007 של Dell עדיף לקחת פאנל S-IPS, מכיוון שסמסונג מייצרת פאנל S-PVA בגדלים 20.1" רחב או רגיל עם ביצועים שאינם מקבילים לרמת פאנל S-PVA של 19" או 21" ומעלה, ועד כה שום יצרן, יוקרתי ככל שיהיה, לא הצליח להתמודד עם מחלות הילדות של הפאנל בגודל הספציפי הזה, כגון חוסר אחידות או באנדינג בולט בגרדיאנטים. בכל מקרה, כלל מלאי ה-2007WFP הקיים בארץ מכיל פאנל S-IPS, בשעה ש-2007FP יכול להכיל S-IPS עם יותר סיכוי ל-S-PVA .ב-2007WFP גם עם פאנל S-IPS עדיין ניתן לצפות בסרטים באופן הרבה יותר מהנה מ-22"/20" מבוססי TN בזכות עומק צבעים וכמותם העדיפים לצד אחידות רקע וזוויות צפייה טובות מאוד. הצבע השחור ב-S-IPS משתנה לגוון סגול-אדמומי רק כשצופים ביחד עם אורחים בסצינה חשוכה, המשתרעת על שטח נרחב במרקע. אם אתה צופה בו לבד זה לא צריך להוות גורם מרתיע בכלל וגם עם אורחים זה לא ממש נראה בולט, כי לרוב לא צופים בסרטים בחושך מוחלט.

ואם כבר מדברים על סרטים.

במידה ואחת הסיבות המרכזיות שאני לוקח כזה מסך הוא צפיה בסרטים, נוצרו אצלי כמה שאלות (אני מקווה שזה בסדר עם פותח האשכול, אחרי הכל הוא רק יכול ללמוד מהתשובות):

1. אני עדיין אוכל לצפות בסדרות לדוגמא שמקודדות לXVID רגיל ולא לHD? (לדוגמא הסדרות ששוקלות 350M~), אני לא אראה את זה באיכות גרועה כי זה יתפרס על כל המסך?

כבר ענה לך קרירין.

2. אני אראה הבדל במסך הנ"ל בין 720 ל1080?

1080P ניתן לראות במלוא הדרו במסכי מחשב שהם בעלי רזולוציית 1920X1200 ולא בנמוכות מאלו. במקרה שאתה מקרין 1080P על 20" רחב למשל, הם יראו כמו 720P ללא שיפור באיכות התמונה או חדותה.

3. לסרטים בפורמט השכיח, כדאי מסך רחב או רגיל? ולHD? (ששמתי לב שהוא יותר צר אבל עדיין)

כמו שקרירין אמר, רחב משתלב טוב יותר לתכנים בפורמט 16:9 כאשר 24" עם S-PVA לסרטי HD יספקו חוויית צפייה יותר אופטימלית ובהחלט שווה את התוספת הכספית.

פורסם

בכסף של ה24" אני אעדיף לקנות שני מסכים של 20 :P

תודה על המידע, בנוסף יש לי עוד שאלה

יש לי כרטיס מסך FX 5500, והרזולוציה המקסימלית שלו זה 1600*1200, על איזו רזולוציה אני אשים את המסך? :-\

ובנוסף הרזולוציה הכבדה תכביד על המחשב? (במשחקים פחות חשוב לי כי אני משחק במילא רק 1.6)

תודה

פורסם

ב-20" רחב הרזולוציה הטבעית היא 1680X1050 ומומלץ לעבוד בה, מכיוון שרק בה תקבל טקסט חד. בשאר הרזולוציות האינטרפולציה שימושית רק למשחקים, כאשר כרטיס המסך לא מתמודד, גם לאחר ביטול פילטרים, עם קצבי המשחק. תוכל להגדיל את הפונטים ע"י הגדלת ה-DPI בלוח הבקרה של חלונות וגם לבצע זום לטקסט בדפדפן ע"י CTRL + +.

לפי הנספח של נוידיה בעמוד 58 הכרטיס מסך שלך תומך ברזולוציה הטבעית של 20" ואף הרבה מעבר לה, וביישומי שולחן העבודה לא תהיה לך בעיה לעבוד בה. אתה לא רואה כרגע את הרזולוציה הטבעית ל-20" רחב, אך היא תופיע לאחר שתחבר את המסך למחשב ומערכת ההפעלה תזהה את המסך והרזולוציות המתאימות לו ע"י תכונת Plug and Play.

פורסם

אה מגניב תודה!

אז אני עוד לא סגור אם לקחת את הרחב או הרגיל :-\

מה אתה היית לוקח/לקחת?

רוב מה שאני קורא זה הודעות בפורומים אז אין לי מה לקנות מסך בשביל זה, אני מתכנת טיפה וכל מיני חרטות אבל ממש קצת.

אני מעצב לפעמים בפוטושופ אבל השימוש העיקרי שלי במסך אלו סרטים בפורמט XVID בגודל השכיח (350 לפרק ו700/1.4 לסרט, אני לא הולך לראות כל הזמן HD)

פורסם

אם אתה צופה בתכני וידאו שרובם בפורמט רחב, 2007WFP יהיה מצויין עבורם. 2007FP עדיף עבור תכנים שרובם בפורמט רגיל.

פורסם

יש מצב טילט במסך שמאוד עוזר לקריאת מיסמכי טקסט וכוליי במסך רחב, המצב הזה מאוד נוח.

פורסם

אבל אתה בטוח שהפורמטים השכיחים שדיברתי עליהם הם רחבים?

תודה :)

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אבל אתה בטוח שהפורמטים השכיחים שדיברתי עליהם הם רחבים?

תודה :)

הרחב הכי טוב לך מכל הבחינות נקודה

תהנה ולך לקנות כבר#@$#$#$ :lol:

פורסם

בסוף בחרתי ללכת על הFP

;D

אבל בגלל חישוב לא נכון של הכסף (לאיפה לכל הרוחות נעלמו 300 שקל ?!??!?111אחחדדד) וחוסר מלאי בחנויות + חוסר בS-ISP + מכירה קבוצתית שמתגבשת בפורום, אני אחכה קצת :\

חיכיתי 4 שנים נחכה עוד חודש

פורסם

הרחב הכי טוב לך מכל הבחינות נקודה

תהנה ולך לקנות כבר#@$#$#$ :lol:

דווקא לדעתי הרגיל יותר טוב מהרחב מכל הבחינות. יש מספר מוגבל ביותר של דברים שעבורם הרחב טוב יותר וגם שם ההבדל ממש לא גדול.

פורסם

אם אתה עובד בחנות מסויימת תבקש מהמנהלים שישנו לך את הכותרת/תכתוב בחתימה

פורסם

בס"ד

יש לנו אותו באתר במחיר טוב יותר

אברהם www.skypc.co.il

קניתי ממכם מחשב לא מזמן ובינתיים מאוד מרוצה :xyxthumbs:

רק כמו שאמרו צריך להיות רשום שאתה נציג או עובד החנות

פורסם

דווקא לדעתי הרגיל יותר טוב מהרחב מכל הבחינות. יש מספר מוגבל ביותר של דברים שעבורם הרחב טוב יותר וגם שם ההבדל ממש לא גדול.

מחזק,

גם אני התלבטתי והחלטתי ללכת על ה2007FP, במילא אין הרבה פורמטים של סרטים שתומכים ב2007WFP (לא שאני מכיר)

ושטח העבודה של הFP גדול יותר מאשר הWFP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים