עבור לתוכן

שאלה לגבי כדאיות RAID 0 מבחינת דיסקים

Featured Replies

פורסם

הציעו לי בפורום לרכוש 2 דיסקים קשיחים של WS בנפח 250 ג'יגה ולחבר אותם ב RAID 0, ע"מ לקבל ביצועים מהירים.

אם אני מבין נכון, RAID 0 בעצם מתייחס לשני הדיסקים, כאל דיסק אחד, ומנצל את כל שטח הדיסקים,

וזאת בניגוד ל RAID 1, שמבצע שמירה כפולה.

אך יחד עם זאת, הסיכוי לתקלה הוא כפול, כמספר הדיסקים...

אני מתלבט בין דיסק קשיח אחד בנפח 500 ג'יגה, לבין 2 דיסקים של 250 שמחוברים ב RAID 0 :

1. מה עדיף לדעתכם ?

2. האם הסיכוי לתקלה כאשר יש 2 דיסקים פיזיים הו אמשמעותי, או שהביצועים שווים את הסיכון ?

3. כיצד בפועל מתבצע ה RAID ? ע"י חיבור החומרה בצורה מסויימת ? ע"י מערכת ההפעלה ? ע"י תוכנה במערכת ההפעלה ?

4. האם כאשר אני ב WINDOWS, אני אראה רק דיסק קשיח אחד, ברשימת הכוננים ?

5. במידה ואני אעלה מדוס, אני אראה דיסק אחד או שניים ?

6. כאשר אני ארצה לפרמט, אני מפרמט כל דיסק קשיח בנפרד ?

תודה !

פורסם

תשנה בבקשה את הכותרת שתהיה יותר אינפורמטיבית בהתאם לחוקי הפורום

פורסם

1. הצגת את ההתלבטויות שלך - תחליט בעצמך. לי אישית מותקנת מערכת ההפעלה על RAID 0 וחומר חשוב על כונן אחר.

2. הסיכוי עולה פי שניים, מצד שני דיסקים קשיחים הוא דבר אמין יחסית בשלושת השנים הראשונות (לפחות), בהנחה שהם היו

תתקינים מלכתחילה. כ"כ לא כל התקלות יביאו בהכרח לאובדן כל המידע ברייד - לדוגמא: סקטורים פגומים בכונן אחד לא יפגעו

בשאר הנתונים.

3. ע"י בקר מובנה בלוח אם (והגישה בד"כ דרך הביוס) או חיצוני, לאחר מכן דרייבר במערכת ההפעלה.

4. כן. (כמובן שאותו אתה יכול לחלק לכמה מחיצות לוגיות שאתה רוצה)

5. אני לא מאמין שיש בקר RAID לדוס, כלומר לא תוכל להעלות מדוס.

6. לאחר התקנת מערך RAID היחס אליו הוא בתור כונן אחד בלבד - אתה תתן פקודת פירמוט לכונן שאתה רואה בWINDOWS

והבקר כבר יתרגם. כל זאת עד שתפרק את המערך (פיזית או תוכנתית)

מקווה שעזרתי

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אוותר על RAID 0, תודה רבה !!

אגב, שאלה מתוך סקרנות : נניח עבדתי ב RAID 0, ומסיבה כלשהי הייתי צריך להפריד חזרה לדיסקים נפרדים,

האם מתבצע תהליך של איחוד קבצים ?

(הרי קובץ אחד יכול להתפרס על פני 2 הדיסקים..)

פורסם

קובץ אחד מתפצל על 2 דיסקים - זו בדיוק הנקודה של RAID 0. ההפרדה מנתקת מבקר הRAID וכך כל המידע נמחק, יש

להעתיק למדיה אחרת לפני ביטול מערך RAID.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים