עבור לתוכן

עריכה : מהו המעבד החזק ביותר לשימוש ביתי ? (הכוונה לא לשימוש תעשייתי)

Featured Replies

פורסם

לצורך מחשב חזק לפיתוח (development) בסביבת מיקרוסופט, אני חושב על מעבד QUAD כלשהו.

1. האם יש מעבד בייתי עם יותר מאשר 4 ליבות ?

2. הבנתי שה QUAD של אינטל הוא בעצם 2 ליבות כפולות דבוקות, כך שאין בין 2 הזוגות שיתוף נתונים - האמנם ?

3. איזה QUAD עדיף, אינטל או AMD ?

4. האם QUAD בכל חברה הוא דגם ספציפי, או שיש דגמים שונים של QUAD שאני צריך לבחור מתוכו ?

5. אם אני רוצה מחשב 64 ביט, יש השפעה על סוג המעבד הנבחר ?

תודה !

עריכה, תוספת לגבי זכרונות :

6. סביר להניח ש 2GB יספיקו לי, אז האם נכון שאני מוגבל ל 4GB במערכת 32 ביט, והרבה יותר במערכת 64 ביט ?

7. אם אני הולך על מערכת 64 ביט, על מה זה משפיע ? לוח אם ? מעבד ? זכרונות ? או שזה רק ברמת מערכת ההפעלה ?

8. אם תהיה לי מערכת 64 ביט, האם היא תוכמת אחורה בכל התוכנות (כולל מערכת הפעלה) 32 ביט ?

9. חשבתי ש DDII במהירות 800 הוא הטופ,אני רואה שיש DDR3 במהירויות של 1066 ו 1375, האם זה משהו שכדאי לשקול ?

תודה תודה !

פורסם

תקציב? באיזה תוכנות אתה משתמש?

פורסם
  • מחבר

בעקרון התקציב הוא עד 6K לכל המחשב כולו, פתחתי אשכול מפורט בפורום מפרטים,

אבל כאן השאלה לא מתייחסת לתקציב ספציפי, אלא יש מספר שאלות כלליות, כדי להבין טוב יותר את הנושא.

אשמח לקבל תשובות לשאלות הספציפיות, גם אם הם לא בדיוק מה שאני צריך :-)

משתמש בעיקר ב Visual Studio .NET 2008 ותוכנות פיתוח נוספות.

תודה רבה.

פורסם

לצורך מחשב חזק לפיתוח (development) בסביבת מיקרוסופט, אני חושב על מעבד QUAD כלשהו.

1. האם יש מעבד בייתי עם יותר מאשר 4 ליבות ?

לא לשימוש ביתי

2. הבנתי שה QUAD של אינטל הוא בעצם 2 ליבות כפולות דבוקות, כך שאין בין 2 הזוגות שיתוף נתונים - האמנם ?

נכון- אין שיתוף בין שני הזוגות

3. איזה QUAD עדיף, אינטל או AMD ?

ה-Quad של אינטל עדיפים במבחני הביצועים

4. האם QUAD בכל חברה הוא דגם ספציפי, או שיש דגמים שונים של QUAD שאני צריך לבחור מתוכו ?

בכל חברה ישנם סוגים שונים של מעבדי Quad. הכי משתלם כרגע מאינטל הוא ה-Q6600

5. אם אני רוצה מחשב 64 ביט, יש השפעה על סוג המעבד הנבחר ?

ה-64bit מתייחס למעבד ולא למחשב עצמו. גם כפולי הליבה וגם מרובעי הליבה עובדים היום ב-64bit.

תודה !

עריכה, תוספת לגבי זכרונות :

6. סביר להניח ש 2GB יספיקו לי, אז האם נכון שאני מוגבל ל 4GB במערכת 32 ביט, והרבה יותר במערכת 64 ביט ?

זה נכון לגבי ויסטה. עד כמה שאני זוכר, גירסת ה-64bit של XP תומכת בפחות.

7. אם אני הולך על מערכת 64 ביט, על מה זה משפיע ? לוח אם ? מעבד ? זכרונות ? או שזה רק ברמת מערכת ההפעלה ?

ה-64bit מתבטא במערכת ההפעלה. כלומר היא תהיה מותאמת יותר לניצול כל היכולת של המעבד.

8. אם תהיה לי מערכת 64 ביט, האם היא תוכמת אחורה בכל התוכנות (כולל מערכת הפעלה) 32 ביט ?

XP 64bit בעייתית ולא מומלצת. לעומת זאת ויסטה 64bit תומכת גם בתוכנות של 32bit ומעבודה איתה לא נתקלתי בשום בעיות.

9. חשבתי ש DDII במהירות 800 הוא הטופ,אני רואה שיש DDR3 במהירויות של 1066 ו 1375, האם זה משהו שכדאי לשקול ?

נכון להיום המחירים של זכרונות ה-DDR3 לא משתלמים בכלל, תשים לב להבדל במחיר לעומת מה שאתה מקבל ותבין.

תודה תודה !

פורסם
  • מחבר

תודה !

3. למרות שאין שיתוף בין הזוגות ? כלומר, זה לא נתון קריטי ?

4. איזה סוגים נוספים יש, ומדוע ה Q6600 הוא המשתלם ביותר מבחינת עלות/תועלת ? (אילו פרמטרים חשובים בו ?)

5. כלומר, כדי לעבוד 64 ביט חייבים מעבד תומך + מערכת הפעלה תומכת, זה הכל, הבנתי נכון ?

6. כלומר,

ויסטה 32bit תומכת עד 4 ג'יגה זכרון,

ויסטה 64bit תומכה מעל 4 ג'יגה זכרון,

אקס פי 32bit תומך עד 4 ג'יגה זכרון,

אקס פי 64bit תומכת בפחות מ 4 ג'יגה זכרון (?)

הבנתי נכון ?

8. אקס פי 64 ביט לא מומלצת - אשמח לדעת האם זה רק מנסיונך האישי, או שזו עובדה ידועה ?

ויסטה 64 ביט מומלצת - כל גירסאות הויסטה מגיעות גם כ 32bit וגם כ 64bit ?

ויסה 64bit - אין בעיה להתקין את שלל התוכנות הרגילות ? לא תהיה בעיה של חוסר תאימות (בשלל שמדובר בויסטה), או של תמיכה (מכיוון שמדובר ב 64 ביט) ?

תודה !!

פורסם

תודה !

3. למרות שאין שיתוף בין הזוגות ? כלומר, זה לא נתון קריטי ?

אם המחשב שלך הוא למטרת משחקים אתה לא כ"כ תרגיש בחיסרון. במילא אין כיום משחקים שיודעים לנצל תפקוד של 4 ליבות בו זמנית במלוא יכולתן.

4. איזה סוגים נוספים יש, ומדוע ה Q6600 הוא המשתלם ביותר מבחינת עלות/תועלת ? (אילו פרמטרים חשובים בו ?)

ה-Q6600 הכי משתלם מכיוון שהדגמים הבאים בסדרה הם מוצרי דגל, מה שאומר שמהירות השעון שלהם יותר גבוה _ה-GHz) אבל אתה מקבל את זה במחיר גבוה בעשרות אחוזים. ככה שאלא אם כן אתה מטורף שיש לו כסף לזרוק, תלך על ה-Q6600.

5. כלומר, כדי לעבוד 64 ביט חייבים מעבד תומך + מערכת הפעלה תומכת, זה הכל, הבנתי נכון ?

כן אתה צודק וכמובן צריך תוכנות שיודעות לעבוד ב-64bit כדי באמת לנצל את העניין

6. כלומר,

ויסטה 32bit תומכת עד 4 ג'יגה זכרון,

ויסטה 64bit תומכה מעל 4 ג'יגה זכרון,

אקס פי 32bit תומך עד 4 ג'יגה זכרון,

אקס פי 64bit תומכת בפחות מ 4 ג'יגה זכרון (?)

הבנתי נכון ?

8. אקס פי 64 ביט לא מומלצת - אשמח לדעת האם זה רק מנסיונך האישי, או שזו עובדה ידועה ?

ויסטה 64 ביט מומלצת - כל גירסאות הויסטה מגיעות גם כ 32bit וגם כ 64bit ?

ויסה 64bit - אין בעיה להתקין את שלל התוכנות הרגילות ? לא תהיה בעיה של חוסר תאימות (בשלל שמדובר בויסטה), או של תמיכה (מכיוון שמדובר ב 64 ביט) ?

XP64 ידועה כמערכת עם כמות גדולה של בעיות וחוסר תמיכה בהתקנים שונים. המערכת הזאת היא סוג של נפילה ומומלץ להתרחק ממנה.

אם אתה קונה מחשב חדש לא יהיו לך בעיות תאימות חומרה עם ויסטה 64 הרי שהיא נכתבה עבור ההתקנים החדשים. לגבי חומרה ישנה זה כבר סוג של הימור. מבחינת תוכנות- לויסטה 64 יש אמולטור שיודע להפעיל בהצלחה כל תוכנת 32bit בצורה תקינה. העניין היחיד הוא לגבי משחקים ישנים ששוב לא תוכנתו עבור ויסטה ועלולים לא לפעול.

תודה !!

פורסם
  • מחבר

3. לחלוטין לא למשחקים, אלא לפיתוח, האם זה משנה ?

4. הבנתי, מה מהירות השעות של Q6600 ?

5. תודה.

6. מישהו יודע ?

8. XP64 - להתרחק, קיבלתי, תודה.

ויסטה - האם כל גירסאות הויסטה קיימות גם ב 64 ביט ? (Home, Ultimate, Business וכו')

ויסטה 64 ביט - אין לי משחקים, האם בעקרון אצטרך להפעיל כל תוכנה בעזרת האמולטור, או רק תוכנות בעייתייות במיוחד ?

תודה.

פורסם

3. כל ישום שיתמוך בריבוי ליבות יהיה שיפור עם מרובע ליבה

4. 2.4GHZ

6. רק מערכות הפעלה 64BIT תומכות ב-4 גיגה זכרון

8. לויסטה יש גם גרסאות 64 BIT , ישומים מסוימים לא יעבדו על 64 BIT

אם אין לך צורך ב-64 תתקין את ה-32

פורסם

ויסטה 64 ביט - אין לי משחקים, האם בעקרון אצטרך להפעיל כל תוכנה בעזרת האמולטור, או רק תוכנות בעייתייות במיוחד ?

לא הסברתי נכון- ויסטה עצמה מבצעת משהו דומה לאמולטור עבור תוכנות של 32bit.

אתה לא אמור להפעיל שום דבר בעצמך ואפילו לא תשים לב להבדל.

בגירסת ה-64 יש שתי תיקיות Program Files: רגילה ואחת בשם Program Files X86 ליישומי 32bit.

מבחינתך- הפעלת תוכנית של 32bit תהיה זהה לכזו של 64bit- דאבל קליק וזה הכל.

פורסם
  • מחבר

3. כל ישום שיתמוך בריבוי ליבות יהיה שיפור עם מרובע ליבה

4. 2.4GHZ

6. רק מערכות הפעלה 64BIT תומכות ב-4 גיגה זכרון

8. לויסטה יש גם גרסאות 64 BIT , ישומים מסוימים לא יעבדו על 64 BIT

אם אין לך צורך ב-64 תתקין את ה-32

3. זה ברור, אבל השאלה היא כיצד אינטל, שהוא לא באמת 4 ליבות משותפות, טוב יותר מ AMD שאצלו יש שיתוף אמיתי ?

4. כיום יש לי AMD Athlon XP עם אותו מהירות שעון... :-) חשבתי שמדובר במהירות שעון גבוהה יותר..

6. אני חושב שמערכות הפעלה 32 ביט תומכות במרחבי זכרון של עד 4 ג'יגה (כולל, לא מעבר לכך), ו 64 ביט תומך מעבר לכך..

8. א. באילו יישומים "מסויימים" מדובר ?

ב. OK, אז בוא נשאל הפוך :-) מה היתרון של 64 ביט, פרט למרחב זכרון גדול יותר ?

תודה !

פורסם

3-4. מעבד בודקים לםי ביצועים ! ולא משנה מהירות שעון או עם המעבד מודבק או טבעי

6. מערכות הפעלה 32 BIT מזהות רק עד 3.2 גיגה זכרון

8. יש רשימה באינטרנט של ישומים שלא עובדים על 64 BIT (לא זוכר איפה) , בכל מקרה ניתן לברר על כל ישום

רק ישומים מסוימים שתומכים ב-64 BIT יהיה שיפור משמעותי בביצועים

לרוב הישומים אין הבדל

פורסם
  • מחבר

3-4. מעבד בודקים לםי ביצועים ! ולא משנה מהירות שעון או עם המעבד מודבק או טבעי

6. מערכות הפעלה 32 BIT מזהות רק עד 3.2 גיגה זכרון

8. יש רשימה באינטרנט של ישומים שלא עובדים על 64 BIT (לא זוכר איפה) , בכל מקרה ניתן לברר על כל ישום

רק ישומים מסוימים שתומכים ב-64 BIT יהיה שיפור משמעותי בביצועים

לרוב הישומים אין הבדל

3.4. ברור, אני סתם סקרן :

א. כיצד זה שמעבד DUAL כפול, טוב יותר מ QUAD אמיתי ? אינטל פשוט ייצרו משהו מוצלח יותר ?

ב. כשכתבת מהירות שעון 2.5Ghz, הכוונה שזו המהירות לכל מעבד, ולי יהיו 4 כאלה, אמת ?

6. OK, ומערכות הפעלה 64 ביט ?

8. אם אני עובד עם יישומים שלא תומכים ב 64 ביט, אולי לא תהיה תועלת מיוחדת, אבל האם יש סיבה לא לעשות זאת ?

יישומים שתומכים ב 64 ביט, מה בדיוק הם מנצלים ? (או במילים אחרות, מה מספק 64 ביט, פרט למרחב זכרון גדול יותר ?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים