עבור לתוכן

מנעול סלולארי, עזרה בבניה

Featured Replies

פורסם

שלום.

ראיתי לפני מלא זמן את המדריך הזה

והחלטתי עכשיו שאני רוצה לבנות אותו.

אבל אין לי את הסלולארי המסויים הזה ולא ממש הבנתי מה עושים שם.

יש לי סתם מוטורולה ישנה וחשבתי לפרק אותה ובזמן ההפעלה לבדוק עם מולטי מטר איפה עוברים הפולסים של החשמל כאשר המכשיר מקבל SMS ואז אני אחליט אם להתעמק במעגל של הפתיחה או שאני אצור מעגל אחר עם תפקיד אחר.

רציתי לדעת אם באמת ככה אפשר לעשות, לחפש את המקום שבו עובר החשמל (אולי אפילו לקחת את החוטים שמגיעים לרמקול או למנוע שרוטט?) ולחבר את זה למעגל.

תודה :)

פורסם

שלום Dori,

לא ממש חיבים להבין מה הוא עשה המעגל שהוא נתן די פשוט.

פשוט צריך להשיג את הרכיבים ולבנות אותו. במעגל יש אופציה ל-4 יציאות (מנעולים) אתה יכול לבנות רק אחת או שתיים בהתאם לצורך.

את יציאת האזניות (שמע) של הטלפון אתה מחבר למעגל. המעגל פשוט מזהה טונים של חיוג ומפעיל בהתאם את אחת היציאות שמפעילה ממסר או כל מה שתרצה. לא חשוב איזה סלולרי יש, כל סלולרי מוציא בסופו של דבר שמע וזה מה שצריך.

אם אתה לא רוצה להסתבך אתה יכול לבנות מעגל אחר יותר פשוט עם ממסר בלבד שמופעל ע"י צלצול הטלפון בהנחה ולטלפון יש קונקטור שמוציא סיגנל צלצול כמו במקרה של דיבורית ברכב. או כמו שאמרת לחוטים של המנוע שרוטט שזה בעצם הצלצול. כמובן שזה פחות מוגן וכל מי שיצלצל לטלפון יפעיל את המנגנון ללא קוד.

פורסם
  • מחבר

תודה!

מספיק לי שיצטרכו לצלצל לפלאפון כדי לפתוח את המנעול.

אין לי ידע ברכיבים, לכן אתה יכול בבקשה להראות לי איזה מעגל אני צריך לבנות כדי שזה יעבוד במצב בסיס (בלי קוד ועם ממסר אחר)

הרכיבים נגישים ואפשר להשיג אותם בכל חנות אלקטרוניקה? כמה לדעתך יעלה הפרויקט הזה? מאיפה משיגים את המנעול?

תודה שוב :)

פורסם

שמע, אני לא ממש יכול לצייר תרשים. אבל אני יכול להסביר איך נראה מעגל כזה, את רוב המרכיבים ניתן למצוא למכביר באינטרנט בחיפוש פשוט.

1. אתה צריך לחבר לטריגר (אות ההפעלה של המעגל) אות מהטלפון - את זה תצטרך לגלות בעצמך או לחפש באינטרנט. פין בקונקטור של המכשיר שמוציא צלצול או כל אינדיקציה חשמלית אחרת לכך שהמכשיר מקבל שיחה.

2. הטריגר הזה יהיה כניסה למעגל חד יציב, כזה שמשנה מצב לזמן מוגבל ואז חוזר למצב יציב. חפש באינטרנט ישומים ל-555 משהו כמו monostable אבל תתכנן אותו למשך זמן ארוך של כמה שניות. זהו פרק הזמן בו המנעול יהיה פתוח.

555_11.gif

3. את מוצא המעגל החד-יציב אתה מחבר לטרנזיסטור של מעגל הפעלת ממסר/סולנואיד. גם את זה אפשר למצוא בקלות חפשר relay circuit או

relay-circuit.gif

4. ואת החלק המכאני אני לא יכול להסביר, תצטרך למצוא דרך מקורית כמו הבחור בדוגמא שהבאת לחבר סולנואיד לידית או לבריח כך שיפתח אותם או לחבר מנוע חשמלי לממסר שיזיז משהו (גלגל שיניים) שיפתח מנעול/בריח.

פורסם
  • מחבר

פאק :o

זה היה הדבר הכי סיני ששמעתי אי פעם בחיי!

תודה רבה, אני אקרא את זה כמה פעמים ואז אני אחפש את החלקים, אני מעדיף לרכוש את החלקים בחנות אלקטרוניקה ולא באינטרנט, אתה חושב שהחלקים יהיו בהישג יד?

אז בעצם אני מברר מאיפה אפשר לקחת את הפולס חשמל, ולחבר את זה לטריגר (שאין לי ממש מושג מזה)

ואמרת גם שאני אקבע כמה שניות המעגל יעבוד שהוא יקבל את הפולס, איך עושים את זה? אני צריך לצרוב תמידע הזה על צ'יפים? כי ברור שאין לי את הידע/אפשרות.

וראיתי בתרשים הראשון שכתוב Pulse output, לשם בעצם אני מחבר את המנעול החשמלי?

ושאלה קצת אחרת:

אם אני רוצה להדליק עם זה את המחשב לדוגמא, אז אני רק צריך לברר איזה חוט משני החוטים של המפסק למחשב צריך לקבל את החשמל מהחוט השני, ולחבר אליו את החוט שמביא את הזרם בפלאפון, לייצב את המתח עם נגדים שזה יהיה זרם תואם וזהו נכון? לשלוח SMS עם ביפ אחד וזה יקצר בדיוק כמו בכפתור..?

אה וכמעט שכחתי, תודה רבה על ההסבר המפורט!:D

פורסם
  • מחבר

אם אני רוצה להדליק עם זה את המחשב לדוגמא, אז אני רק צריך לברר איזה חוט משני החוטים של המפסק למחשב צריך לקבל את החשמל מהחוט השני, ולחבר אליו את החוט שמביא את הזרם בפלאפון, לייצב את המתח עם נגדים שזה יהיה זרם תואם וזהו נכון? לשלוח SMS עם ביפ אחד וזה יקצר בדיוק כמו בכפתור..?

אה וכמעט שכחתי, תודה רבה על ההסבר המפורט!:D

חבר'ה מישהו? זה אפשרי בכלל?

אני רוצה כבר לעשות את זה אבל אני לא יודע אם זה אפשרי ואני לא רוצה לקחת סיכון שישרף לי הלוח אם.

(שהקפצתי הסתמכתי על החוק שרשום בתקנון "

תוכלו להקפיץ לאחר 24 שעות מרגע פתיחת הת'ארד, למעט מקרים מיוחדים (עשו זאת מול המודר בפרטי)")

פורסם

מפסק המתח במחשב עובד קצת אחרת. הוא צריך להיסגר רק לזמן קצר, ניתן לחבר שני מפסקים במקביל כלומר זה המקורי של המחשב להפעלה ידנית ואחד נוסף אוטומטי שיתחבר במקביל לאותם חיבורים בלוח.

אחרי שתמצא את פולס ההפעלה מהטלפון תצטרך לחבר אותו למעגל ממסר, הממסר יסגר לזמן קצר (שניה, בעזרת חד יציב 555) ויגרום להפעלת המחשב.

פורסם
  • מחבר

אבל כאשר המכשיר מקבל SMS ומצפצף רק פעם אחת בעצם הוא מעביר לאוזניה מתח רק פעם אחת לא? וזה מספיק להדליק את המחשב

פורסם

כאשר אתה לוחץ על לחצן ההדלקה אתה לוחץ פעם אחת ומיד משחרר ובכל זאת המחשב נדלק, לא?

מפסק המתח במחשב עובד קצת אחרת. הוא צריך להיסגר רק לזמן קצר, ניתן לחבר שני מפסקים במקביל כלומר זה המקורי של המחשב להפעלה ידנית ואחד נוסף אוטומטי שיתחבר במקביל לאותם חיבורים בלוח.

אחרי שתמצא את פולס ההפעלה מהטלפון תצטרך לחבר אותו למעגל ממסר, הממסר יסגר לזמן קצר (שניה, בעזרת חד יציב 555) ויגרום להפעלת המחשב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי סיכום:

הבנתי מה שאמרת ואתה צודק, אני חשבתי על משהו אחר אבל לא ידעתי שהחוטים שמגיעים לרמקול בטלפון מחוברים איפשהו ובעצם אם אני אחבר כל חוט של לחוט של הרמקול המחשב ישר ידלק.

אני אשאל את דוד שלי לגבי הממסר 555 הזה שדיברת עליו, ונראה מה אפשר לסדר.

אבל מבחינה פיסית, זה הג'וק הגדול הזה שבסרטוט הראשון?

אפשר קצת מידע איך הוא עובד, כלומר המעגל שאני צריך לסגור לשניה מגיע עם ה555?

תודה :)

וכמה תמונות:

הטלפון עובד (המסך מגרה אותי אבל הוא לא ממש יעזור לי במחשב בגודל הזה וגם אין לי כוח להתעסק עם כבלים של LPT והלחמות עכשיו)

http://img245.imageshack.us/img245/355/dscf1596nl9.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/2969/dscf1595jc9.jpg

זה החיבור לפומית (לא ממש עוזר לי)

http://img168.imageshack.us/img168/9633/dscf1599oa4.jpg

וזה החיבור לספיקר(בצד ימין)

http://img89.imageshack.us/img89/302/dscf1602po4.jpg

http://img166.imageshack.us/img166/3889/dscf1601bc8.jpg

עריכה:

חח זה כבר ממש מוד, אם אני אצליח עם הקטע של המעגל אני אעשה יומן.

היום צבעתי את הפלאפון, שייפתי חלק אחד עם נייר זכוכית אבל בסוף הסתבר שזה נראה יותר טוב על הצבע מקור.

ניסית לתפוס את הצבע בתמונות אבל לא ממש הצלחתי, יצא ממש טוב! רק יש כמה מקומות שלא שמתי לב ויש פחות צבע, אולי אני אעבור על זה עוד פעם אבל בתכלס לא יראו את הפלאפון בקושי.

אל תתיחסו לאבק, צבעתי את זה בחלון אז עד שצילמתי עף קצת אבק אבל זה לא נדבק למזלי

dscf1606eb4.th.jpg

dscf1607eh6.th.jpg

dscf1608qy7.th.jpg

dscf1612sy0.th.jpg

dscf1613me9.th.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים