עבור לתוכן

רשת ביתית אלחוטית - בעיות קליטה

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים, שבת שלום.

אתמול החלטתי שמספיק עם החוטים שרצים בבית, ומשתרעים על-פני 3 קומות, וסוף סוף עברתי לרשת אלחוטית.

בטוח חלקכם יגידו שעשיתי טעות, אבל מה שהיה הכי מהיר זמין וזול זה הראוטר של בזק שקיבלתי בחינם ( SIEMENS) + שלושה מתאמי USB - אחד לכל מחשב.

כמו שהבנתם בבית יש לי 3 קומות, בכל קומה מחשב, בקומה התחתונה ביותר המחשב הוא בממ"ד. מיקמתי את הראוטר בקומה האמצעית בתקווה שיתן לי את התוצאה האופטימלית.

למרבה הפלא (מה שהסתבר בסוף כברור מאליו רק שלא הבנתי עד אתמול ברשתות אלחוטיות) הקליטה בקומה התחתונה והעליונה קיימת, אך היא על-הפנים מה שלא מאפשר גלישה.

חקרתי קצת את העיניין והגעתי למסקנה שאוכל להפיק יותר מהציוד באמצעות רכישת אנטנה חיצונית (איכותית הפעם) שאותה אחבר לראוטר והקליטה תשתפר.

בינתים כבר הספקתי לקרוא כאן בפורום לגבי הפטנט של הקנטנה, שאגב שיפר לי את הקליטה פלאים (מ-1 - 5.5 מ"ב, ל-12-24 מ"ב), אבל הוא קצת פרימיטיבי ועדיין לא נותן תוצאה אופטימלית, אם וכאשר אחבר אנטנה שתפיק שידור טוב יותר ועדיין יהיה מה לשפר אני אחזיר את הקנטנה.

השאלה שלי היא כזו:

היות ובדקתי קצת את הראוטר ולא מצאתי אפשרות לנתק את האנטנה אני פונה אליכם המומחים, האם יש אפשרות לחבר אנטנה חיצונית בראוטר הזה? אם לא בדרך נורמאלית, אולי אפילו לקמבן משהו? אם כן אפשר, האם השידור באמת משתפר לאחר חיבור אנטנה?

כל פיתרון אחר לבעיה יתקבל בשמחה.

תודה מראש,

שבת שלום.

פורסם

3 קומות וממ"ד?

מה תעזור לך אנטנה חיצונית עם ראוטר שהעוצמה

שלו לא מספיק חזקה בשביל לשדר אליה? יש לך צוואר בקבוק.

או שתקנה אקסס פוינט/רפיטר לאחת הקומות, או שתשאר עם הכבלים.

פורסם
  • מחבר

3 קומות וממ"ד?

מה תעזור לך אנטנה חיצונית עם ראוטר שהעוצמה

שלו לא מספיק חזקה בשביל לשדר אליה? יש לך צוואר בקבוק.

או שתקנה אקסס פוינט/רפיטר לאחת הקומות, או שתשאר עם הכבלים.

תודה.

כמו שאמרתי אני לא הכי מבין בזה, אם תוכל להסביר מה זה אקסיס פוינט או רפיטר אני אשמח.

שוב, תודה רבה :)

פורסם

זה בגדול משמש לאותה מטרה, רק ש Access point זוהי נקודת גישה

אלחוטית חדשה אשר מתחברת באלחוטי לראוטר שלך וקשר בין התחנות.

רפיטר, זה פשוט משחזר אות אלחוטי של נקודת גישה קיימת בשביל להגדיל

את טווח השידור שלה.

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שאני לא משגע יותר מדי, אבל יש עוד פתרונות?

לדוגמא, קניית ראוטר איכותי יותר צריך לפתור את הבעיה? מפני שאני רואה שנקודת גישה עולה פחות או יותר כמו ראוטר.

יש ראוטר איכותי שיכול לספק לי קליטה טובה בכל שלושת הקומות? ואם כן, איזה?

***עריכה***

אם בנוסף אפשר להפוך כל ראוטר לנקודת גישה אז אוכל להשתמש באיכותי יותר כראוטר לשתי קומות וליהעזר ב-SIEMENS כנקודת גישה.

אפשרי לעשות דבר כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים