עבור לתוכן

וירוסים יכולים להיות בנגן MP3? אם כן-מה כבר יכול להיות (כי זה לא מ"ה)? (ל"ת)

Featured Replies

פורסם

:DJsmile:

פורסם

תיאורטית? כן.

הקושחה של הנגן היא סוג של מערכת הפעלה, וגם בה יכולים להיות באגים וחולשות אבטחה.

תיאורטית, בהינתן באג כזה (כגון buffer overflow), ניתן ליצור קובץ mp3 (או פורמט אחר שהנגן יודע לנגן או להציג) שיגרום לניצול של הבאג הזה (הוירוס הזה כמובן יעבוד אך ורק על הנגנים עם הקושחה הספציפית הזו).

אבל צריך שיהיה לך ממש משעמם כדי לעשות כזה דבר.

פורסם
  • מחבר

הקושחה של הנגן היא סוג של מערכת הפעלה, וגם בה יכולים להיות באגים וחולשות אבטחה.

מה זה "קושחה" אחי? זה טעות כתיב? אני מקווה שכן

תיאורטית, בהינתן באג כזה (כגון buffer overflow), ניתן ליצור קובץ mp3 (או פורמט אחר שהנגן יודע לנגן או להציג) שיגרום לניצול של הבאג הזה (הוירוס הזה כמובן יעבוד אך ורק על הנגנים עם הקושחה הספציפית הזו).

אבל צריך שיהיה לך ממש משעמם כדי לעשות כזה דבר.

מה זה הבאג הזה - זה משהו שחודר לשם, למשל אם יש וירוס במחשב והMP3 מחובר אז הוא יכול גם להידבק? או שמדובר בקובץ MP3 נגוע? ואם זה קובץ MP3 נגוע, האם האנטי וירוס לא אמור להתריע ממנו?

ונניח ויש בעיות עם הכונן MP3 (יש לי MP3 ומידי פעם אני לוקח ממישהו MP4. הם תמיד משמשים כ-DOK להעברת ואיחסון קבצים) האם מחיקת כל הקבצים ממנו מנקה אותו או שצריך ניקוי אחר (כגון פירמוט, אם יש דבר כזה)? כי יותר קל למחוק ולהעתיק שוב מאשר להתעסק עם סריקות וכדומה

פורסם

למה טעות כתיב? קושחה = firmware

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%A9%D7%97%D7%94

מדובר בתוכנה שיושבת בתוך הנגן ומפעילה אותו.

באג זה תקלה בתוכנה. תקלה כזו יכולה להתבטא בהרבה דרכים - או שהיא גורמת לשגיאות מינוריות (לדוגמה דברים שמופיעים במקום הלא נכון בתוכנה), או שהיא גורמת לשגיאות חמורות כגון קריסות ותקיעות, או שהיא גורמת לפרצות אבטחה (שמהווה נקודת כניסה עבור וירוסים).

הקושחה של הנגן היא תוכנה לכל דבר, ולכן גם בה יכולים להיות באגים - וביניהם גם פרצות אבטחה.

כיוון שהקושחה היא תוכנה, היא יכולה להכיל וירוס בעצמה - אפשר לקחת את הקושחה ולשנות אותה כך שתכיל וירוס (כמו שמדביקים תוכנה בוירוס), ולהתקין אותה על הנגן בדרך כלשהי (או ישירות, ע"י התקנת הקושחה ידנית, או בעקיפין, באמצעות וירוס שיישב על המחשב וידאג להתקין את הקושחה הזו ברגע שהנגן מחובר אליו... אבל זה מסובך).

האנטי וירוס יודע להתריע רק מפני וירוסים שהוא מכיר... אם קיימת פרצה ידועה בנגני mp3 מסויימים, וידוע איך לנצל את הפרצה הזו, ייתכן בהחלט שיהיה אנטי וירוס שיידע לזהות קובץ mp3 נגוע בוירוס שמנצל את הפרצה הזו.

לגבי מחיקת כל הקבצים או פרמוט - זה כבר תלוי בנגן. יש נגנים שבהם הקושחה יושבת בקובץ שעל הנגן, ואם מוחקים אותו אז הקושחה מתאפסת. יש נגנים שבהם הקושחה יושבת על חלק מהנגן שאינו חלק ממערכת הקבצים, ולכן אי אפשר למחוק אותו. פירמוט הנגן לרוב נעשה דרך ממשק שנשלט ע"י הקושחה עצמה - כך שאם וירוס מספיק חכם יושב על הנגן, ייתכן והוא יגרום לכך שכשאתה מפרמט את הנגן, הוירוס דואג לשמור את עצמו על הנגן. במקרה כזה, צריך לפרמט באמצעות אמצעי חיצוני (לדוגמה, יש נגנים עם כפתור reset שעושה את זה).

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לדעת אם הקושחה שלי היא קובץ גלוי? ולמה כתבת שאי אפשר למחוק? WD Diagnostics דווקא זיהה את הנגן ואני מניח שהייתי יכול לדרוס את הכל. ואם אני אמחוק אותו אז הנגן יהיה שמיש?

לפי דבריך אני מבין שיכולים להיות וירוסים גם בטלפונים ניידיים? כי הרי גם הם עצמם מכילים תוכנה.

אני מבין שלא מוכר לך כל וירוסים בנגנים? אז זה טוב.

פורסם

פותח הדיון

כרגע אין לך מה לפחד מווירוסים לMP3 או לטלפונים ניידים

ודרך אגב היו כמה ווירוסים לטלפונים ניידים

בפועל אלו ווירוסים נדירים בימנו

ואם נגן MP3 עושה לך בעיות זה כנראה בגלל דברים אחרים ולא ווירוסים

פורסם

בדיוק. אל תהיה פרנואיד כל כך.

תיאורטית, אפילו במיקרוגל שלך יכול להיות וירוס.

פורסם
  • מחבר

או קיי אז וירוסים לא נפוצים.

תגידו עוד דבר, אני יודע שמידי פעם צריך לעשות לכוננים איחוי. לא צריך לעשות את זה גם לנגנים? כי תחלופת הקבצים שם מהירה.

ובגלל שאני סקרן-אתם יודעים מה יקרה אם אפעיל את התוכנה שמוחקת את הכונן: הכונן יעבוד מהר יותר? או שאולי הוא לא יעבוד יותר? (מדובר ב-MP3 אבל הוא משמש רק כ-DOK. קיבלתי אותו מחבר שהתקדם וקנה MP4)

הנה, אני מעלה את הקובץ שאני חושב שהוא הקושחה. זה 42 מגה. ניסיתי לכווץ אותו בתוך הMP אבל זה לא הצליח אבל לאחר שהעתקתי אותו למחשב הכיווץ הצליח. http://www.sendspace.com/file/5onoxt

פורסם

בדיוק. אל תהיה פרנואיד כל כך.

תיאורטית' date=' אפילו במיקרוגל שלך יכול להיות וירוס.

[/quote']

עוד לא שמעתי על מיקרוגל שיכול לקבל מידע ממקור חיצוני אחרי סיום הייצור.

פורסם

הוא דיבר בעקרונית

פורסם
  • מחבר

למה אפ'חד לא הוריד את הקובץ ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים