עבור לתוכן

מכפלות של מעבד

Featured Replies

פורסם

שאלה -

נניח שיש לי מעבד E6550 או כל מעבד C2D אחר, ולוח אם תומך 1333 FSB

עכשיו, אם אני רוצה לעשות OC למעבד, מה יהיה עדיף - 333MHz * 10 שזה יוצא 3.3GHz מהירות של המעבד ו1332 FSB (שזה המקסימום של הלוח אם) או 370MHz * 9 שיוצא גם כן 3.3GHz אבל עם FSB של 1480 שזה גבוה יותר ממה שהלוח תומך

ואם אפשר יהיה לקבל גם פירוט אז אני אשמח :) תודה

• תגובות 42
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כבר הסבירו את זה, אבל אני אנסה להסביר שוב:

עבור מעבדי אינטל בלבד:

FSB - התדר של לוח, שמקשר בין המעבד לזיכרון. התדר האמיתי הוא רבע מהתדר הזה, כלומר FSB=4*BUS.

תדר המעבד הוא התדר האמיתי של הלוח כפול מכפלת המעבד.

תדר הזיכרון הוא פי 2 מהתדר האמיתי של הלוח (בהנחה שהמחלק הוא 1:1). בד"כ הזיכרון עובד עם מחלקים אחרים, כי הוא מסוגל להגיע לתדרים גבוהים יותר מתדר ה BUS.

ככל שתדר הלוח גבוה יותר, כך כל הרכיבים עובדים מהר יותר.

ככל שמכפלת המעבד גבוהה יותר, כך תדר המעבד בלבד גדול יותר.

תדר המעבד הוא קבוע (כל עוד אתה לא עושה OC), אבל לתדר הלוח יש בד"כ מספר אפשרויות - 533MHz, 800MHz, 1066MHz, 1333MHz, והוא נקבע ע"י המעבד המותקן בו.

אם מתקינים בלוח מעבד שעובד ב FSB נמוך יותר מהתדר המקסימלי הרשמי שהלוח תומך בו, אז אפשר לעשות המהרה לתדר ה FSB, והלוח הוא לא זה שיגביל אותך, לפחות עד תדר ה FSB הרשמי שהלוח תומך בו (מצד שני, המעבד והזיכרון דווקא כן יכולים להגביל אותך).

בד"כ ביצוע המהרה (OC) למחשב משמעותו העלאת תדר ה FSB. לכל רכיב יש תדר מסויים שהוא לא מסוגל לעבור, ולכן, אם מתכננים OC, יש לבדוק את הגבול של כל רכיב, ואז לבחור את השילוב הטוב ביותר של תדרים בין המעבד, הלוח והזיכרון.

h0rN - ברור שעדיף לעבור בכמה שפחות תדרים ש"עוברים את הגבול". במקרה שלך, יש לך אפשרות לעבוד בתדר שהלוח תומך בו, ורק המעבד חורג, אז אין ממש סיבה "לאמץ" את הלוח סתם. הסיבה היחידה להורדת מכפלת המעבד היא כדי להגיע לתדר FSB גבוה יותר, אבל במקרה שלך המטרה היא להגיע לתדר מעבד מסויים, ואתה יכול לעשות את זה רק ע"י הגדלת תדר ה FSB, אז אין ממש סיבה לעשות את זה אחרת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחלה תשובה הבנתי

משהו אחרון..

מהירות זיכרון צריכה להיות בערך פי 3 מהבאס המקורי?

והאם מהירות באס היא קבוע 200 או שמשתנה ממחשב למחשב?

פורסם

כאשר מדברים על מעבדי אינטל (בלבד), אז תדר הלוח נקבע ע"י המעבד - הוא "אומר" ללוח באיזה תדר, מבין כל התדרים שהלוח תומך בהם, הוא צריך לעבוד.

האפשריות כיום הן:

BUS של 200MHz, שזה FSB של 800MHz, שמתאים למעבדי הפנטיום D, פנטיום 4, ומעבדי C2D מסידרת E4XXX.

BUS של 266MHz, שזה FSB של 1066MHz, שמתאים למעבדי C2D מסידרת E6X00, וגם למרובע הליבות Q6600.

BUS של 333MHz, שזה FSB של 1333MHz, שמתאים למעבדי C2D מסידרת E6X50.

היום, כמעט כל לוח שתקנה אמור לתמוך בתדר של FSB של 1333MHz. מי שרוצה לעשות OC, דואג שהלוח שלו יתמוך בתדר FSB גבוה יותר מתדר ה FSB הרשמי של המעבד, ואז יעלה את תדר ה FSB כך שהוא עדיין יישאר בתחום שבו הלוח תומך, כך שה OC יתבצע למעבד בלבד. זאת הסיבה שלמטרות OC, מומלץ לקחת מעבדים מסידרת E4XXX שעובדים ב FSB של 800MHz (מה גם שהם OC-קרים מצויינים בפני עצמם), ולוח שתומך ב FSB של 1333MHz, כך שהלוח הוא לא זה שיגביל את ה OC.

בקשר לתדר הזיכרון - הוא נקבע ביחס לתדר ה BUS, אבל לא תמיד ביחס ישר - ללוח יש בד"כ מספר מחלקים לזיכרון, כך שתוכל להפעיל את הזיכרון בתדר השונה מתדר ה BUS.

תדר הזיכרון האמיתי הוא חצי מתדר הזיכרוון המפורסם, כלומר, זיכרון DDR2 800MH עובד מעשית ב 400MHz. זיכרון 667MHz עובד בתדר של 333MHz, וזיכרון 533MHz עובד בתדר של 266MHz. למעשה, כדי להפעיל מעבד שדורש FSB של 1066MHz אתה לא צריך יותר מזיכרון שעובד בתדר של 533MHz - המעבד והזיכרון יעבדו ביחס של 1:1.

יחס 1:1 אומר שכל שינוי של 1MHz בתדר ה BUS יביא לשינוי של 1MHz בתדר הזיכרון האמיתי. בד"כ עושים שימוש במחלק כזה ב OC - קונים זיכרון שתומך בתדר גבוה (800MHz למשל), מכוונים את המחלק ליחס 1:1, ומתחילים להעלות את תדר ה FSB. כך הזיכרון הוא לא הרכיב שמגביל אותך ב OC.

בקשר למחלקים אחרים - רוב האנשים עובדים עם מחלקי זיכרון, שהם לא 1:1. אני למשל עובד עם מעבד E4300MHz, שעובד ב FSB של 800MHz, כלומר תדר BUS של 200MHz, והזיכרון שלי עובד ב 667MHz (תדר אמיתי של 333MHz). המחלק של הזיכרון אצלי הוא 200:333, שזה 3:5.

בקיצור, תדר הזיכרון נקבע לפי ההגדרות שלך בביוס (בד"כ הוא עובד בתדר הגדול ביותר האפשרי, אם המחלק המתאים קיים בלוח).

מהירות ה BUS היא לא 200MHz לכל המעבדים, ולכל סידרת מעבדים יש תדר FSB אחר.

פורסם

smalul יש לי שאלה כי ההסבר קצת מסובך

נניח יש לי את המעבד E2180, זיכרון DDR2 800MHz ולוח אם P31-DS3L שתומך בFSB של 1333MHz

אם אני רוצה להגיע עם המעבד ל3.2GHz, לאיזה BUS אני צריך להגיע עם המעבד? 400MHz? כדי שיעבדו ביחס של 1:1? (אגב מה היחס הכי טוב? או שאין הבדל?) ואז לשים את המכפלה על 8 ולהגיע ל3.2GHz? או שבגלל שזה 400MHz * 4 = 1666 שזה יותר מה1333 FSB שהלוח תומך אז יהיה כדאי לעבוד ב333MHz * 9 שזה יוצא 3GHz (שזה תאמת יוצא פחות ממה שאני רוצה) אבל ככה זה לא יעבור את הבאס אבל גם היחס לא יהיה 1

טוב אני לא אמשיך לחפור :) אני פשוט אשמח לדעת מה איך הכי טוב לעשות את זה

פורסם

טוב, מאוחר, יש לי לימודים מחר, ויש פורום שמתעסק ב OC בשביל הדברים האלו, אבל אני אנסה לענות...

E2180 - ה FSB הטבעי שלו הוא 800MHz, כלומר BUS של 200MHz.

תדר המעבד הוא 2000MHz, כלומר המכפלה היא 10.

הלוח תומך ב FSB עד 1333MHz, כלומר עד BUS של 333MHz.

לא ציינת את תדר הזיכרון...

מעשית, אתה פשוט יכול להעלות את תדר ה BUS ל 320MHz, ולשנות את מחלק הזיכרון ליחס 1:1 וזהו. במצב כזה המעבד יעבוד ב 3200MHz, הלוח - ב FSB של 1280MHz, שזה בתחום העבודה המוגדרת שלו, והזיכרון יעבוד בתדר של 640MHz, כלומר גם זיכרונות של 667MHz יתאימו. למעשה רק המעבד יהיה ב OC.

יש לציין שבמצב כזה, אתה מאבד קצת מביצועי הזיכרון, כי אתה למעשה מפעיל אותם בתדר נמוך יותר מהתדר המקורי, אבל עם קצת משחק עם המחלקים ועם תדר ה FSB, אני חושב שאפשר להגיע לניצול יותר טוב (במיוחד אם יש לך זיכרונות של 800MHz).

פורסם
  • מחבר

תדר הזיכרון האמיתי הוא חצי מתדר הזיכרוון המפורסם, כלומר, זיכרון DDR2 800MH עובד מעשית ב 400MHz. זיכרון 667MHz עובד בתדר של 333MHz, וזיכרון 533MHz עובד בתדר של 266MHz. למעשה, כדי להפעיל מעבד שדורש FSB של 1066MHz אתה לא צריך יותר מזיכרון שעובד בתדר של 533MHz - המעבד והזיכרון יעבדו ביחס של 1:1.

יחס 1:1 אומר שכל שינוי של 1MHz בתדר ה BUS יביא לשינוי של 1MHz בתדר הזיכרון האמיתי. בד"כ עושים שימוש במחלק כזה ב OC - קונים זיכרון שתומך בתדר גבוה (800MHz למשל), מכוונים את המחלק ליחס 1:1, ומתחילים להעלות את תדר ה FSB. כך הזיכרון הוא לא הרכיב שמגביל אותך ב OC.

תודה על התשובות אתה מבהיר לי הרבה דברים רק שאני לא ממש הבנתי את החלק שלמעלה שהדגשתי באדום, למה זיכרון עובד בחצי מהתדר שלו ומזתומרת מעבד שדורש 1066 הרי המהירות מעבד נקבעת לפי הכפלת הבאס אז איך מעבד יכול לדרוש? המהירות הרי תלויה במכפילים לא?

ולא הבנתי לגבי המחלקים איך משחקים איתם ובכלל איך אני אמור לדעת בכמה זיכרון תומך הלוח שלי מבחינת מהירות?

ודבר אחרון: אמרת שהבאס הוא קבוע והתדר שלו מוכפל קבוע ב4 אז איך בדיוק אני אמור להעלות אותו עם הוא קבוע? ולמה להעלות אפ אס בי אם נניח אפשר לעלות או רק תדר מעבד או להיפך למה לעלות תדר מעבד אם אפשר גם לעלות את הא אס בי?

קצת חפרתי בשאלות אבל זה חשוב לי לדעת.. תודה!

פורסם

1. לכל לוח יש טווח תדרים של FSB בו הוא תומך, ובד"כ אפשר לשנות בביוס את תדר ה FSB הזה. תסתכל בתיעוד של הלוח כדי לראות באילו תדרים הלוח שלך תומך.

2. כנ"ל לגבי תדרי זיכרון.

3. כנ"ל לגבי מחלקי זיכרון.

4. מכפלת המעבד בד"כ נעולה כלפי מעלה, כלומר לא תוכל להעלות את תדר המעבד שלך רק ע"י העלאת המכפלה, בגלל שהדבר בלתי אפשרי (למעט במספר מעבדים בעלי מכפלה פתוחה, אבל הם בד"כ יקרים מדיי).

5. במצב סטוק, שהוא מצב התדרים בו הכל עובד בלי שאתה משנה שום תדר או שום הגדרה, המעבד עובד במכפלה המקסימלית שלו, ובתדר ה FSB שנקבע ע"י היצרן. תדר ה FSB הזה אמור להיות נתמך ע"י הלוח, אחרת המעבד פשוט לא יעבוד עם אותו לוח. במצב זה, בד"כ הזיכרון יעבוד בתדר המקסימלי האפשרי, אם צירוף תדר הזיכרון וה FSB הנוכחי (כלומר המחלק המתאים) קיים בלוח. אחרת סביר להניח שתדר הזיכרון יירד ל"מדרגה" הבאה בה קיים מחלק מתאים.

6. הזיכרון עובד בשיטת DDR, שפירושה העברת כמות מידע כפולה באותו מחזור שעון (דבר המתבצע עם עליית וירידת השעון, ולא רק עם עליית השעון). מעשית הזיכרון עובד בתדר מסויים, אפקטיבית, הוא מעביר פי 2 מידע, ולכן אומרים שהתדר שלו הוא כפול.

7. תדר ה FSB הוא תמיד פי 4 מתדר ה BUS. אם עבדת בתדר BUS של 200MHz אז עבדת ב FSB של 800MHz. אם הגדלת את תדר ה BUS ל 201MHz, אז תדר ה FSB יהיה 804MHz, אם הגדלת אותו ל 266MHz, אז תדר ה FSB יהיה 1066MHz, וכו'. לא ניתן לשנות את המכפלה הזו בשום צורה.

8. מהירות המעבד נקבעת ע"י מכפלת תדר ה BUS של הלוח, שניתנת לשינוי, במכפלת המעבד, שהיא דיי קבועה, ובד"כ אם ניתן לשנותה, אז ניתן רק להקטין אותה. אי אפשר להעלות רק תדר מעבד, בגלל שהמכפלה שלו בד"כ נעולה.

פורסם
  • מחבר

עכשיו הבנתי :) :) :)

תודה...

שאתה אומר די די אר זה משנה אם זה 2 3 או 1

כי יש כמה זכרונות דידי אר

אמממ וכיצד אני משנה מהירות לזיכרון ורואה כמה אני יכול לשים?

ציינת באחת ההודעות הקודמות שלפעמים טוב לשים זיכרון מהירות גבוהה ולהפעיל אותו במהירות נמוכה יותר כדי לעשות קלוקינג.. לא הבנתי למה.

פורסם

1. את תדר הזיכרון אתה משנה בביוס - ע"י שינוי המחלק/תדר הזיכרון (תלוי בצורה שזה מופיע אצלך בביוס).

2. כבר הסברתי, אבל שוב - אם אתה קונה זיכרון מהיר (800MHz לדוגמא), ומפעיל אותו בתדר נמוך יותר (667MHz למשל), אז אם תעלה את תדר ה BUS, גם תדר הזיכרון יעלה, ולמעשה תוכל להעלות את תדר ה BUS עד שתדר הזיכרון יגיע ל 800MHz, והם לא יגבילו אותך בכלל.

3. וכן, הכוונה ב DDR היא לכל סוגי ה DDR הקיימים בשוק היום (לא מזמן הייתה חדשה באתר על כך שפיתחו DDR5 כבר).

פורסם
  • מחבר

מעבר לעלייה במהירות המעבד שמשנים את הבאס אז זה גם מעלה את מהירות הזיכרון אם הבנתי נכון?

מהירות מעבד זה באס כפול 4 ככה שאם העלנו ב2 נגיד את הבס אז יהיה תוספת של 8 למעבד

אבל מה היחס בזיכרון?

נראה לי שאמרת אבל קצת איבדתי..

פורסם

תדר הלוח הבסיסי, שהוא ה BUS, הוא זה שאחראי לכל שאר התדרים במחשב - כולל ה FSB, המעבד והזיכרון.

תדר ה FSB הוא פי 4 מתדר ה BUS.

תדר המעבד הוא פי מכפלת המעבד מתדר ה BUS.

תדר הזיכרון נקבע לפי המחלק ביחס לתדר זה, ואז "מוכפל" פי 2.

ה FSB הוא "ערוץ התקשורת" בין המעבד לשאר החלקים במחשב, ובעיקר לזיכרון.

אם אתה מעלה את תדר ה BUS ב 2MHz, תדר ה FSB גדל ב 8MHz, ותדר המעבד החדש יהיה (תדר 2MHz + BUS) * מכפלת המעבד.

תרשום בבקשה פרטים מדוייקים - תדר ה FSB, מכפלת המעבד, מחלק הזיכרון, ואת כל התדרים האפשריים (באיזה תדר FSB מקסימלי הלוח תומך, באיזה תדר מקסימלי הזיכרון תומך, מה התדרים הרצויים וכד'), ואז יהיה אפשר לעזור לך יותר.

פורסם
  • מחבר

האמת שעזרת לי מאדד עשית לי מלא סדר בכל הפרטים

וגם את הקטע של הבאס וההקשר שלו לשאר הדברים הבנתי

הדבר שלא הבנתי הוא פירוש המילה מחלק

כאילו מכפילים אני יודע שזה מה שאחראי להכפיל את הבאס במעבד

אפ אס בי זה קבוע כפול 4

אבל מזתומרת מחלק

נניח מעבד 2.6 גיגה עם אפ אס בי 800 שזה אומר באס 200 אז מה זה אומר לגבי זכרונות?

כאילו מה הכוונה מחלק של זכרונות ואיזה סוגים יש?

נ.ב אם כבר אני שואל.. אני יודע שטכנולוגית דידיאר היא ניצול של עליה וירידת השעון ואז כאילו הזיכרון מהיר פי 2

אבל מה קורה בדידי אר 2 3 וכו?

פורסם

בעיקרון DDR2 ו DDR3 עובדים בדיוק כמו DDR1, רק מהר יותר...

מחלק - היחס בין תדר ה BUS לתדר הזיכרון.

ניקח מעבד "קלאסי" Q6600 שעובד ב BUS של 266MHz. ביחד איתו ניקח זיכרון שעובד בתדר של 800MHz.

לפי מגבלות לוח האם, אתה יכול להפעיל את הזיכרון במספר תדרים - 533MHz, 667MHz, 800MHz, ואולי גם תדרים אחרים בינהם, תלוי בלוח.

אם תשתמש ביחס 1:1, אז תדר ה BUS יהיה תדר הזיכרון האמיתי, כלומר הזיכרון יעבוד ב 266*2=533MHz.

אם תרצה להפעיל את הזיכרון בתדר של 667MHz, כלומר 333MHz מעשי, היחס בין ה BUS לתדר הזיכרון יהיה 266:333 => 800:1000 (הכפלתי ב 3 ועיגלתי קצת) => 8:10 =>4:5.

אותו דבר אם נרצה להפעיל את הזיכרון בתדר 800MHz, שהוא 400MHz מעשי, היחס צריך להיות 266:400 => 800:1200 => 8:12 => 2:3.

כמובן שהלוח צריך לאפשר מחלקים כאלו, ואם הם לא קיימים, אז לא ניתן יהיה להפעיל את הלוח והזיכרון ביחס ה BUS:MEM הרצוי.

המחלק, בסופו של דבר, אומר כמה מחזורי שעון עושה כל רכיב באותו פרק זמן. ביחס 2:3 למשל, הלוח עושה 2 מחזורי שעון, והזיכרון 3 מחזורי שעון. זאת אומרת, שלא בכל מחזור שעון יכולה להיות תקשורת בין הלוח (בעיקר המעבד) לזיכרון, אלא חלק מהזמן יבוזבז על מחזורים "ריקים", עד ששני הרכיבים יגיעו לנקודת הסינכרון בינהם ויוכלו להעביר מידע אחד לשני.

פורסם
  • מחבר

מצוייייןןןן עכשיו הבנתיייייייייייי!!! תודה רבה

יש לי בבית עוד רכיב זיכרון יש שני מדבקות עליו

באחד רשום

elpida טיאוון

מתחת הרבה אותיות ומספרים כמו ססמא של וינדוס

ואז מתחת pc2700u ןעוד כמה אותיותומספרים

ומתחת 256 מגה ואז מספרים ואותיות

איך אדע מה המהירותץ שלו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים