עבור לתוכן

מה עדיף- דרייבר מקורי שמצורף לחומרה או דרייבר עדכני שמורידים מאתר היצרן?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

הזמנתי מערכת HTPC חדשה, עם ויסטה פרמיום, למטרה של צפייה בסרטים.

אחת ההמלצות הראשוניות של החבר'ה מהפורומים של קולנוע ביתי, היא קודם כל לעדכן דרייברים של לוח אם וכרטיס מסך.

השאלות שלי הם כדלקמן:

1.מה עדיף- דרייבר מקורי שמגיע בדיסק יחד עם החומרה, או הדרייבר העדכני ביותר שאותו ניתן להוריד מאתר היצרן?

2. במידה והתשובה על השאלה הראשונה היא להעדיף דרייבר עדכני, אני עוד יכול לבקש זאת מהחנות שבה רכשתי את המערכת. אבל האם יש לי דרך לגלות אחר כך, איזה דרייבר הותקן אצלי בפועל?

3.נניח שלבסוף הותקן אצלי הדרייבר שהגיע יחד עם החומרה, וההמלצה שלכם תהיה להתקין את הדרייבר העדכני ביותר- האם יהיה עליי להסיר את הדרייבר שהותקן, או שהדרייבר החדש פשוט מתלבש על הישן ומחליף אותו, ללא צורך בהסרה?

תודה רבה!

פורסם

בדרך כלל לא צריך למחוק תישן

תישן מוחקים אם משדרגים חומרה

ובעניין מה עדיף אז תלוי הרכיב ותלוי מה הדריבר המסופק

לכרטיסי מסך בדרך כלל עדיף דריבר הכי חדש אבל לא תמיד כי עלול להיות באג בדריבר

שיעשה בעיות בכרטיסים מסוימים

לא קורה ארבה אבל לפעמים קורה

לרכיבים אחרים הרבה פעמים זה לא משמעותי

כי הדריבר מבצע תתפקיד מצוין גם בלי שדרוג

פורסם

אני מציע שקודם כל תעדכן מהדיסק שמגיע עם המערכת מהסיבה שצריך להתקין מספר דרייברים ולא תמיד אתה יודע בדיוק מה צריך.

אז תעדכן קודם כל מהדיסק ואחר כך תוריד עדכונים מאתר החברה ותעדכן.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, מצטער, לא שמתי לב לקטע שדרייברים שייך לפורום תוכנה :kopfpatsch:

לעצם העניין:

לא הבנתי את השורה התחתונה, מה אתם בעצם ממליצים?

האם להשאיר למעבדה של החנות שיתקינו את הדרייבר המקורי שמגיע יחד עם החומרה, ואחר כך לבצע את העדכון בעצמי, על הדרייבר שהותקן?

ומה אם הדרייבר העדכני שהורדתי מאתר היצרן, יש בו איזה באג (או שהוא לא מתפקד כמו שצריך), אז סתם אהרוס את ההתקנה שעשו לי בחנות, ושעברה בהצלחה את הבדיקות וההרצה שלהם?

תודה לכולם

פורסם

אם המחשב החדש הוזמן עם מערכת הפעלה מותקנת, אני מניח שהחנות תתקין גם את הדרייברים שהגיעו עם המערכת.

מה שנותר לך בבית זה לעדכן את המערכת דרך העדכון האוטומטי של ויסטה

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

אני מקווה שאמצא עידכון כזה בויסטה, והוא אכן בטוח לשימוש. עד כמה שזכור לי ב-XP לא היו עדכונים לדרייברים....

מוזר, אבל מה הקשר בין מייקרוסופט שמוציאה את העדכונים של ויסטה, לבין ATI שהיא היצרנית של כרטיס המסך, והיא זו שאחראית על העדכונים עבורו?

פורסם

דרייברים , אתה הולך לאתר של יצרן הלוח M שלך , אתה שם שם את שם הלוח M שלך ומחפש דרייברים ושם תמצא דרייברים שתואמים לויסטה ..תשווה אותם למה שיש לך עכשיו מותקן , אם זה חדש , אז תוריד אותו ותתקין אותו שאתה בSAFE MODE

לכרטיס מסך שהוא לא ONBOARD , כלומר לא מולחם על הלוח M , אתה נכנס לאתר היצרן של הכרטיס ושם את שם הכרטיס ומחפש דרייברים , תשווה גם פה גירסאות , אם יש חדש אתה מתקין בSAFE MODE

פורסם

בשביל השאלה הזו המציאו את המשפט:

If it's ain't broken, don't fix it

פורסם
  • מחבר

Vampire_Master

תודה על ההסבר.

דיברתי היום עם החנות, הובטח לי שהם יורידו את הדרייברים העדכניים ביותר.

Runny

המשפט שציינת באמת נכון, אבל:

שים לב למה שכתבתי בפתיח. אני לא יודע אם אתה אישית נוהג לבקר בפורומים של הHTPC, אבל תמיד כשמישהו מציג שם בעיה הנוגעת לסרטים מקרטעים, אז דבר ראשון שואלים אותו אם הדרייברים מעודכנים.

כלומר, בהחלט יכול להיות מצב שדרייבר מקורי שמצורף לחומרה יתפקד היטב, בלי שום בעיות. אבל אם יצוץ איזה מקודד חדש, יכול להיות שרק דרייבר עדכני יוכל להוציא ממנו את המיטב...

לא יודע אם ניסחתי את הדברים כהלכה, אבל מקווה שהבנת את כוונתי... :)

פורסם

אתה יכול להיות רגוע

לכל בעיה אנחנו כאן.

פורסם
  • מחבר

אחלה

כל הכבוד :xyxthumbs:

פורסם

1.הכוונה במשפט הנ"ל היתה שלא בהכרח הדרייברים הכי חדשים הם הכי טובים לצרכים שלך (טבען של תוכנות והשינויים בהם).

2. אני במקרה דיי הרבה בפורומים של HTPC, הסיבה שמבקשים לעדכן דרייברים היא שבפתרון בצורת נסיון ותעיה משחקים עם חדש-ישן עד להצלחה וכמובן הדרייברים הם חלק שוב בכל מערכת.

בכלל, אם יש בעיית קודקים דבר ראשון מומלץ כמובן להתקין קודקים מחדש, בין אם חדשים ובין אם ישנים.

ו... תתחדש

פורסם
  • מחבר

Runny

בהחלט הבנתי את הכוונה שבאותו משפט.

ובכל זאת, הם שואלים תמיד אם הדרייברים מעודכנים. ולמה הם שואלים זאת? הרי לשיטתך יכול להיות שדווקא אותם דרייברים מקוריים שהיו מצורפים עם החומרה, הם אלה שמתפקדים טוב יותר.

אני מפרש את את העניין בצורה כזו, שלפי דעתם דרייברים עדכניים יכולים לתפקד טוב יותר עם מקודדים חדשים, שאולי עוד לא היו קיימים בכלל כאשר נוצרו הדרייברים המקוריים...

רב תודות, עדיין לא קיבלתי לידי את המערכת, כך שבינתיים כל הדיבורים הם רק בתיאוריה ;)

פורסם

דרייברים עדכנייים:

א. פותרים באגים שיש בדרייברים ישנים.

ב. מכילים לפעמים פיצ'רים חדשים.

ג. מכילים פעמים רבות אופטימיזציות כפי שניתון לראות בדרייברים של כרטיסי מסך שכתוצאה ישירה מעדכון דרייברים, יש עלייה ב-FPS.

ד. מכילים באגים חדשים. ;D

בכל מקרה, תמיד שווה לעדכן דרייברים.

אני לעולם לא מתקין את הדרייברים שמגיעים עם החומרה.

ורק אם יש לך בעיות עם הדרייברים החדשים, תנסה לעבוד עם גרסה קודמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים