עבור לתוכן

בעיות בהקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

אני מנסה להגדיר רשת בין 2 מחשבים באמצעות כבל מוצלב. פעלתי לפי המדריך באתר netcheif. יש לציין שבמחשב אחד יש לי WIN XP ובשני ויסטה. ב-XP התקנתי לפי מה שכתוב במדריך, לגבי הויסטה - במדריך לא מוסבר איך מגדירים את הרשת בויסטה אז אילתרתי ופעלתי לפי השלבים למרות ההבדלים הקלים בין 2 מערכו ההפעלה. התוצאה היא שכל אחד מהמחשבים מזהה את המחשב השני ב-WORKGROUP, אבל כשאני מנסה להתחבר מהמחשב שיש עליו ויסטה לזה שיש ליו XP הוא מבקש ממני שם וסיסמא, ושום דבר שניסיתי לא נכון. אין לי סיסמא במחשב השני בכלל, ולגבי השם משתמש - איזה שם משתמש אני צריך לרשום שם? ניסיתי את שמות המשתמש של שני המחשבים וזה לא עבד.

כשאני מנסה להתחבר מהמחשב שיש עליו XP לזה שיש ליו ויסטה פשוט מופיעה איזו הודעת שגיאה שכתוב שאין לי רשות לגשת למחשב הזה.

מה אני צריך לעשות כדי שהרשת תפעל? יכול להיות שהבעיה נובעת מזה שבויסטה צריך להגדיר רשת בצורה שונה מאשר ב-XP?[br]פורסם בתאריך: 18.12.2007 בשעה 12:27:44

קניתי היום באופיס דיפו כבל רשת מוצלב (וכתוב על האריזה שהוא מוצלב!!), כדי לחבר 2 מחשבים ברשת ביתית. אחרי שפתחתי את האריזה הסתכלתי על הסדר שבו מסודרים החוטים בתוך המחברים והם מסודרים בדיוק באותו סדר!! ובדקתי את זה עשרות פעמים. האם יכול להיות שזה כבל ישיר? יש מצב שהחוטים מסודרים בדיוק באותו סדר וזה עדיין כבל מוצלב?

נתקלתם פעם בכבל מוצלב שנקנה ומתברר שהוא בכלל ישיר?

יש לי בעיות עם ההגדרה של הרשת, אין לי מושג אם זה בגלל שהכבל לא מתאים או בגלל סיבה אחרת. איך אני בודק את העניין הזה?

פורסם

הנושא אוחד.

Jesper, אם יש לך בעיה כל שהיא שקשורה לדיון שכבר פתחת (בעיה בהקמת הרשת הביתית), תוסיף אותה לדיון הקיים ע"י עריכה או הודעה נוספת אם עברו 24 שעות. אין שום צורך לפתוח דיון חדש!

זה הכבל שאיתו חיברת את הרשת מלכתחילה?

אם אתה רואה אותם גידים באותם מקומות וכשאתה מחשב את שניה מחשבים הוא עדיין מראה שהכבל לא מחובר אז יש סיכוי סביר שהוא ישר. תחזיר אותו לחנות.

לגבי בעיות בכניסה לשיתוף קצבים, תתן מלל מדויק של הודעת השגיאה או צילום מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים