עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר להקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום :)

- רציתי לדעת מה אני צריך בשביל להקים רשת ביתית ?

- ומה ההבדל בין חוטית ואלחוטית מבחינת מכשירים ?

- מתי אני צריך switch או hub ?

- יש לי מודם רגיל usb adsl modem ale 130, אפשר להחליף אותו בבזק סטור במכשירים הנחוצים להקמת רשת ביתית והאם החלפה בחינם או לא ?

תודה

פורסם

שלום,

דבר ראשון למה אתה צריך את הרשת? אם אתה צריך בסה"כ שהמחשבים ידברו אחד עם השני אז כל מה שאתה צריך זה SWITCH או HUB פשוט

במידה ואתה לא רוצה להתעסק עם כבלים - אתה כבר צריך רשת אלחוטית

במידה ובשיתוף אינטרנט עסקינן - אתה כבר צריך נתב ש -"יטפל" בשיתוף החיבור לאינטרנט (שים לב רב הנתבים גם מכילים בתוכם SWITCH קטן - בד"כ בעל 4 יציאות).

כן, אפשר גם בלי נתב (דרך ICS) - אבל זוהי גישה רעה לעניין - מחשב אחד ברשת ישמש כנתב - תנסה להמנע מהענין.

אישית יש לי ניסיון לא רע עם הנתבים של LEVEL 1 במיוחד http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=402292

לגבי ההבדל בין HUB ל- SWITCH - נגדיר בפשטות ש-SWITCH הרבה יותר יעיל ומהיר מאשר HUB - שניהם עושים את אותה עבודה (מאפשרים למחשבים לדבר ביניהם) רק ש-SWITCH עושה זאת בצורה יעילה יותר.

הייתי ממליץ לך לא לשבור את הראש יותר מדי ולקנות נתב טוב אשר יאפשר לך גם חיבור חוטי גם אלחוטי וגם שיתוף אינטרנט.

ד"א באתר זה http://www.netcheif.com/HomeNet.htm ישנם מדריכים מעולים בכל הקשור לרשתות ושיתוף - קריאה מהנה

בנוסף אל תשכח שכדי "לדבר" אלחוטית את צריך גם כרטיס רשת אלחוטית (סטנדרט במחשבים ניידים אך במחשבים נייחים יש לחבר אחד כזה ב-USB או על PCI)

לגבי בזק - בזק סטור וכל מה שביניהם - לדעתי החברה הזו (בזק) הנה מוקצה מחמת מיאוס. אני מנסה ככל הניתן לא לעשות איתם שום עסקים (לא איתם ולא עם חברות הבת\אחות שלהם בזק בינלאומי, בזק סטור, בזק איחס וכו') - זוהי דעתי - תעשה מה שאתה בוחר לנכון

כל טוב,

ובהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה מאוד אחי

אוקיי אז הבנתי שיש נתבים שכוללים בתוכם switch

ראיתי אצל חברים יש להם רשת אלחוטית, ובמחשב המרכזי יש רק נתב, אז סביר שזה נתב כולל switch

אבל ראיתי לפעמים במדריכים על רשת ביתית מחברים Cable/DSL modem עם הנתב, בגלל זה אני שואל איזה מכשירים בדיוק אני צריך להקמת רשת ביתית אלחוטית

בגלל שאני רואה הרבה מדריכים שונים, לפעמים

- Cable/DSL modem עם הנתב

צפה בווידיו

http://www.expertvillage.com/videos/setup-wireless-router.htm

לפעמים

- רק נתב שכולל switch (כפי שהבנתי ממך)

אז מה הקטע של Cable/DSL modem ?

פורסם

למה לצטט את ההודעה שמעליך? היא כבר מעל לזאת שלך...

כשאתה רוצה לחבר נתב לאינטרנט הוא צריך מודם ע"מ לדבר אם התשתית (קוי הטלפון של בזק, במקרה שלך), עכשיו יש נתבים שבאים אם מודם מובנה, אבל הם פחות עדיפים מכמה סיבות: יקרים יותר, המודם עלול לא להתאים לתשתית (למשל במקרה שידרוג תשתית) ואם תעבור לכבלית לא תוכל להשתמש בו.

אז אם אתה לא קונה נתב עם מודם פנימי זה אומר שאתה צריך מודם חיצוני. הבעיה היא שהמודם שלך לא יכול להתחבר לנתב (בגלל חיבור הUSB).

מה שזה אומר זה שאתה תצטרך לחליף את המודם שלך למודם בעל חיבור רשת, אבל בבזק החלפה כזאת תעלה לך כסף (החלפה לצורך התאמה לרשת ביתית).

אז מה שעושים זה להתקשר למוקד התמיכה של בזק ולהגיד להם שיש לך בעיה בUSB ואתה לא יכול להשתמש במודם. הם ישלחו אותך להחליף מודם ל"מודם רשת" בבזקסטור. לך ותחליף.

תקח משהו שעלול לקרות, הנציג תמיכה או הנציג בבזקסטור ינסה למכור לך נתב לרשת ביתית של בזק, אל תתפתה, כמה שזה לא נשמע טוב רשת שאתה תקים עם נתב נורמלי תהיה טובה בעשרות מונים.

דבר נוסף, כל נתב ביתי (נורמלי) שתקנה יגיע עם מתג (switch) מובנה בעל 4 חיבורים.

פורסם
  • מחבר

תודה אחי מאוד על העזרה

מודה לך

אבל מה זאת אומרת יש לי בעיה במודם הרי יתכן שהם יבדקו אותו ויראו שאין בעיה

אני הבנתי שמה שאתא מנסה לומר זה שאפשר להחליף בחינם

או שלא ?

ומה הכוונה ב "נתב נורמלי" ?

תודה אחי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים