עבור לתוכן

זליגת אור

Featured Replies

פורסם

1) מה זאת התופעה הזאת, ולמה היא קיימת?

2) איך היא משפיעה על איכות הצפייה ביישומים שונים (אינטרנט, כתיבת מסמכים, סרטים והכי חשוב: משחקים)?

כיוון שאני מעוניין להחליף את המסך CRT שלי כבר כמה חודשים, אני נכנס בתדירות גבוהה לפורום פה.

עד עכשיו לא הייתי מודע לתופעה של זליגת אור ושמתי לב שכשאני קם מוקדם בבוקר לעבודה והבית חשוך, למסך ה-CRT שלי ישנה גם זליגת אור (הוא בן 5 שנים).

אני משחק הרבה במשחקים ורציתי לדעת עד כמה התופעה הזאת משפיעה? כלומר, אם לא היתה לי זליגת אור, המשחקים, הטקסט באינטרנט וסרטים שאני רואה- היו נראים אחרת?

פורסם

זליגת אור היא תופעה שכשהשמסך מציג משהו כהה (תמונה/ סרט וכו') אז בשוליים של המסך (למעלה ולמטה) אתה רוצה זליגת אור קטנה- בדומה לאור שבוקע מתחת לדלת.

את "הבעיה" הזאת יש ברוב המסכי LCD עם פאנל TN.

לי אישית יש מסך עם פאנל TN ואני לא מרגיש את הזליגת אור הקטנה הזאת, אבל ממולץ ללכת לראות בעיניים את המסך שאתה אוצה לקנות רק כדי לראות את כמות האור שזולגת.....

פורסם

אני יודע ש-TN הוא מסך מושמץ, אבל זליגת אור יש גם במסכים עם פאנלים אחרים...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

ננסה יותר להבהיר למה התכוונתי:

במסך LCD העתידי שאני אקנה, אני אבדוק את זליגת האור מלכתחילה.

כרגע- זה שיש לי זליגת אור במסך CRT שלי- איך זה משפיע על איכות הצפייה ביישומים שהזכרתי? (אני רואה יותר בהיר?)

אם למישהו יש תמנות , כיצד נראים יישומים (במיוחד משחקים) עם זליגת אור ובלי זליגת אור זה יועיל

מקווה שהבהרתי את עצמי

פורסם

עד עכשיו לא הייתי מודע לתופעה של זליגת אור ושמתי לב שכשאני קם מוקדם בבוקר לעבודה והבית חשוך, למסך ה-CRT שלי ישנה גם זליגת אור (הוא בן 5 שנים).

זליגת אור במסך CRT :s05: לא ידעתי שקיים דבר כזה ...

אולי הבהירות במסך ה CRT שלך גבוהה מידי ?

פורסם

כרגע- זה שיש לי זליגת אור במסך CRT שלי- איך זה משפיע על איכות הצפייה ביישומים שהזכרתי? (אני רואה יותר בהיר?)

אם למישהו יש תמנות , כיצד נראים יישומים (במיוחד משחקים) עם זליגת אור ובלי זליגת אור זה יועיל

התצוגה לא משתנה, פשוט אתה רואה פס אור קטן בתחתית המסך (כמו עם האור מתחת לדלת)

פה בתמונה יש זליגת אור טיפה מוגזמת (מדובר בטלויזיית LCD שיש בה בעיה) : http://img248.imageshack.us/img248/1407/img0006mh4.jpg

אבל זה אמור להמחיש לך את הרעיון, אתה שם לב לאור בצדדים?

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני בעבודה :P, בערב אני אבדוק.

אני מתכנן על ה-DELL 2407WFP (בגלל שלא יוצא 22 אינץ' איכותי :pissed:)

מה מצב חברת דל בתחום זה?

פורסם

ה24" נותן תמורה נאה לכסף שלו (דל)

יש לי את הדל 22", אין זליגת אור והוא מסך מעולה (משחקים, סרטים ואופיס) מה שכן אני אישית לא הייתי מתנגד לקחת עכשיו 24" (מקבל אצבע לוקח את כל היד :jump: ) אם אתה משחק משחקים אז תשקול גם לקנות כרטיס מסך חזק אם אין לך....

פורסם
  • מחבר

7600GT יחזיק לרזולוציה של 1920X1200, או שאני אצטרך להוריד את הרזולוציה במשחקים. ואם אני אוריד את הרזולוציה, זה יפגע באיכות של המשחק?

פורסם

אני בספק, תלוי איזה משחקים אתה רוצה להריץ.

אם תוריד את הרזולוציה, האיכות של התמונה תרד אבל המשחק ירוץ לך יותר מהר (40FPS זה הרצה חלקה של משחק בשביל רוב האנשים).

וגם יש את הפילטרים ואת רמת הפרטים.

תשאל בפורום תצוגה מה הכרטיס הדרוש לרזולוציה הזאת, אני משער שיגידו לך HD2900 או 8800 למינהם...

פורסם
  • מחבר

על איכות אני יכול להתפשר. כמובן, עד שאני אשדרג שנה הבאה את המחשב .

השאלות הן:

1) אם משנים את הרזולוציה הטבעית (נניח ל-1680X1050), אני אהנה ממשחקים? או שהתמונה תעוות?

2) לחכות לשדרוג את כל המחשב שנה הבאה (בו יהיה כמובן כרטיס מסך יותר טוב), על מנת לקנות את המסך? אני צריך להתחשב בכך שהמסך הנוכחי שלי די מקרטע בתקופה האחרונה

3) יש צפי להוזלת מחירי דל 2407 בשנה הנוכחית?

פורסם

1. כן ואתה אפילו יכול להוריד יותר, כדאי להשתדל לשמור על היחס של ה 16:10 אבל בכל מקרה במשחקים זה פחות נורא.

2. לא כדאי לחכות, אם המסך שלך לא טוב אתה סתם מעייף את העניים שלך וזה הרבה יותר חשוב מכמה מאות שקלים (במקרה הטוב).

3. לדעתי כן, נסיון העבר מלמד שבמסכי LCD המחיר בדרך כלל יורד אם כי קשה לצפות באיזה שיעור.

מסכי 24" עכשיו מתחילים להיכנס לתודעת האנשים במיינסטרים (בדומה למה שהיה עם מסכי 22) וגם בגלל תוכן ה HD שידרוש רזולוציה גבוהה ולדעתי בשנה הקרובה מחירם ירד יותר ממסכים אחרים.

ה 2407WFP מסך מעולה, לדעתי לך עליו ולא תצטער ...

פורסם
  • מחבר

אז מהן בעצם הרזולוציות שמתאימות למסכים רחבים:

1920X1200

1680X1050

מה עוד?

פורסם

מצטרף לכפיר...

זליגת אור אומר שהתאורה האחורית של ה-LCD לא אחידה.

דוגמא:

http://www.whatthefcuk.info/images/monitor/112_1280.jpg

זלגת אור נובעת מזליגה - מעבר של התאורה האחורית מצידי הפנל במקום שהאור יעבור מאחור דרך גבישי הLCD.

הביעעה נובעת מפגם בהרכבת המסך כאשר הבידוד של מנורות המסך מצידי התאורה אינו טוב.

הבעיה הזו לא קשורה לסוג פנל או אפילו לדגם מסויים.

התופעה מרגשת במיוחד בסצינות חשוכות בסרטים ובמשחקים שבהם אי התאורה האחידה נוגדת את התאורה האמיתית האמיתית.

יש להבדיל בין הבעיה הזו לבין חוסר אחידות במסך שנובע בכ"כ מפנל לא איכותי (TN)

התמונה היא אכן של זליגת אור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים