עבור לתוכן

serial is faster than parallel?

Featured Replies

פורסם

כל הזמן כותבים ואומרים בפורום הזה שחיבור פרללי איטי יותר מסריאלי, אבל איך??

אני זוכר שלפני כמה שנים, עוד לפני שלכולם היה כרטיס רשת כדי לחבר שני מחשבים היה צריך כבל לפלינק, פרללי או סריאלי

מדדנו אז את ההבדלים בהעברת המידע בין הפרללי לסריאלי והפרללי היה מהיר בערך פי 10!

עכשיו, איך אומרים שסריאלי יותר מהיר?

פורסם

ובכן ידידי , אני לא בטוח שהבנתי אותך נכון.

כשמדובר על כבל Laplink מדובר על שני סוגים של פרוטוקולים : Rs-232, טורי , וממשק מקבילי שמבוסס על Lpt1.

הממשק הטורי מוגדר כתקן הנפוץ בעולם לתקשורת טורית , בעל מהירויות משתנות .

הממשק המקבילי , גם הוא מהנפוצים , והוכר כמהיר ביותר בתקשרות בין מחשב להתקני קלט פלט. לדוגמא : מדפסות, פלוטרים, מודמים וכ..

וגם תקשורת בין מחשבים.

התקן המקבלי החליף את הטורי במגוון משימות שונות כמו הדפסה למדפסות סיכות (במשרדים בעיקר) ואח"כ למדפסות לייזר.

בנוסף חיברו כבל Laplink בין שני מחשבים , תכנתו תוכנת תקשורת פשוטה והריצו משימות -"העברת קבצים בין מחשבים".

בעזרת כבל מקבילי, מספר פינים במקביל משדרים אותות. כך המהירות של העברת תווין בין שני המחשבים גדולה יותר.

כמובן _בסופו של דבר_ לא הבאתי כאן את ההשוואות הפרקטיות ולא השוואתי שעון וסינכרון בין הממשקים.

פורסם
  • מחבר

אז על מה מדברים שאומרים שחיבורים סריאלים מהירים יותר מפרללים?

פורסם

באיזה הקשר ? במה מדובר?

מזמן לא שמעתי ו/או ראיתי מישהוא שמדבר על חיבור פרללי או סיריאלי ברשתות.

פורסם
  • מחבר

שמע, יכול להיות שלא כל כך הבנתי על מה מדברים שאומרים סיריאלי ופרללי,

מה שהקפיץ אותי קשור להרדיסקים, עם ה SATA והPATA, חשבתי שזה קשור בצורה כלשהי ללפלינק ולכן כתבתי את זה ברשתות.

פורסם

אופס .

אני חושב שאתה מתכוון ל- Serial ATA , ממשק שמחליף את תקן IDE בתקשורת בין דיסקים קשיחים...

לא נורא...

קיבלת מושג .

אבל אפילו שמדובר על ממשק טורי, כבר הצליחו לעלות את הקצב של השעון והסינכרון כדי שנגיע לקצבים ומהירויות גבוהות יותר.

השיקול העיקרי לפתח מהירויות גבוהות בממשקים טוריים הוא החיסכון במובילים (חוטים, כבלים וכ..., לעומת כבל מקבילי שמכיל מספר מובילים).

פורסם
  • מחבר

ואללה?

היום טורי יותר מהיר ממקבילי?

טוב לדעת...

תודה anyway

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים