עבור לתוכן

Netgear WGT624 - איך המוצר מסתדר עם חיבור כבלים ?

Featured Replies

פורסם

לא יודע איפה עבדת היום אף חברה חוץ מבזק בין לאומי לא נותנת חיבור ללא חייגן, או חייגני PPTP ללקוחות לא עסקיים.

בכל מקרה לכתובת קבועה בספקית אין שום קשר לסוג החיבור, לIP קבוע בד"כ נותנים PPTP או PPOE כיוון שזה בד"כ לקוחות עסקיים שגם מנותבים דרך ציוד רשת שונה אבל שם זה נגמר. אתה יכול לקנות מהספקית IP סטטי ללא שום תלות בדרך החיבור שלך אליהם, כאשר אני מרים חייגן PPTP לבזק בין לאומי אני מקבל IP מפול הכתובות הזמינות בדיוק כמו שהמודם שלי מבקש lease שום דבר לא משתנה.

הבעיה היחידיה עם חיבור קבוע זה כל עוד הlease שלך לא פג, ובבזק בין לאומי אין שאין תפוגה או שהיא מאוד מאוד ארוכה אז הדרך שלך להחליף IP בצורה טובה זה להחליף את הMAC שמבקש אותו במקרה הזה של המחשב או הנתב שלך. אפשר גם להחליף כתובת IP לסטטית לקוות לטוב ביותר, אבל עכשיו כל הIPים מוקצים לפי כתובות MAC בבזק בין לאומי עד כמה שאני יודע.

פורסם
  • מחבר

ok, תודה.

אני מתכוון כמובן לאיי.פי. שאני מקבל מהוט (127.26...) ולא מספק התוכן שלי. הכוונה למעבר ל"ללא חייגן" ולא לאיי.פי. קבוע.

פורסם

המודם תמיד מקבל IP ברשת הפנימית של HOT לא משנה איזה סוג חיבור יש לך, בשביל לחייג או לבקש lease אתה צריך לצאת החוצה איכשהו.

בכל מקרה רק בזק בין לאומי תתן לך חיבור ללא חייגן, אף ספקית אחרת לא תעשה זאת גם אם תגיד להם שזה בשביל מכשיר הדיאליזה שלך שלא תומך בזה ואם לא תקבל עדכונים שוטפים מהרופא בשווייץ תמות.

פורסם

כל החברות תומכות בחיבור PPTP על גבי תשתית הכבלים. הבעיה היא שלפעמים אלו שרתים קטנים ועמוסים יחסית.

הספקית היחידה שלא נותנת חיבור ללא חייגן כרגע היא נטויז'ן.

ה3COM תומך בL2TP מאז ומתמיד, רק שבגרסאות מסויימות יש בעיה לעבוד איתו מול הספקיות בארץ.

סה"כ הוא נתב טוב ואני ממליץ עליו.

ד"א, גם ללינקסיס יש בעיות עם L2TP. הנתבים שעובדים באמת טוב עם הכבלים הם WBR-3406TX, BR-6204WG והDI-524. מהם הייתי ממליץ רק על האדימקס BR-6204W.

פורסם

כל החברות תומכות בחיבור PPTP על גבי תשתית הכבלים. הבעיה היא שלפעמים אלו שרתים קטנים ועמוסים יחסית.

הספקית היחידה שלא נותנת חיבור ללא חייגן כרגע היא נטויז'ן.

ה3COM תומך בL2TP מאז ומתמיד, רק שבגרסאות מסויימות יש בעיה לעבוד איתו מול הספקיות בארץ.

סה"כ הוא נתב טוב ואני ממליץ עליו.

ד"א, גם ללינקסיס יש בעיות עם L2TP. הנתבים שעובדים באמת טוב עם הכבלים הם WBR-3406TX, BR-6204WG והDI-524. מהם הייתי ממליץ רק על האדימקס BR-6204W.

יש 3 "ספקיות" בארץ

נטווזיון ברק

012 \ זהב וואטבר לא זוכר כבר את מי הם קנו עוד

ובזק אינט

נטווזיון ברק לא נותנים בכלל

אינטרנט זהב/012 וחבריו נונתים ללקוחות עסקיים בלבד או כאלה שרכשו חבילה כשאר לא היה חייגנים עד כמה שאני יודע

014 כרגע היחידה שמספקת חיבור ללא כבלים, לייתר דיוק אם רוצים חייגן בלבד מבקשים את זה במפורש, הסאבנטים שמגדירים לL2TP שונים לגמרי.

למרות שגם על הDHCP הרגיל שלהם אפשר להרים PPTP/L2TP בלי שום בעיה.

ה3COM באמת עובד גרוע עם L2TP כפי שכבר אמרתי אין לי מושג למה, אבל הוא פשוט עושה עבודה בזיונית כאשר מדובר אפילו ב20 חיבורים לאותו שרת בו זמנית, בPPTP גם המצב לא טוב בהרבה. לDHCP רגיל הוא מעולה ללא שום בעיות, כאשר הגלישה באמת זוחלת אני מרים חייגן PPTP מהמחשב שלי וזה עובד מצויין.

פורסם

עד כמה שאני זוכר רק נטויז'ן ואחת הזהביות לא היו נותנות חיבור ללא חייגן בכלל (לפחות ללקוחות פרטיים), בכל השאר היה ניתן לקבל חינם/במקרה תקלה/בתשלום נוסף. בגלל שהתשתיות של החברות שנקנו עדיין שולבו לגמרי בחברות הקונות (ברק בנטוי'זן וכולי) עדיין אפשר לעבוד איתם ככה או אפילו לקבל חיבור כזה (למרות שאני לא בטוח וצריך לבדוק את זה). וגם יכול להיות שהמדיניות הזאת תשתנה בסוף האיחודים. לכן לא הייתי אומר את זה כדבר גורף.

הנתב לא עובד גרוע עם L2TP, אלא האמפלמנטציה של הפרוטוקול בארץ היא לא סטנדרטית ולכן להרבה נתבים יש בעיות חיבור איתו (לא מתחבר או חיבור איטי ומקוטע). בPPTP אין שום בעיות פרט למה שרשמתי בהודעה הקודמת. אני מחובר עם הנתב הזה בחיבור PPTP בלי שום בעיות.

פורסם
  • מחבר

התקנתי את ה-WPN824 ומעבר לצורה היפה של הנתב הזה הוא גם נותן סיגנל בריא וטוב.

התקנה נורא פשוטה בסך הכל.

מישהו יודע איך אני פותח פורטים ? התמיכה של נטגיר קצת בעייתית...

לא ממש חוזרים אלי כשאני משאיר הודעה.

פורסם
  • מחבר

סלט, ידעתי שאפשר לסמוך עליך. :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים