עבור לתוכן

ה-VPN של המשרד מתחבר אך לא ממש עובד... (מהבית)

Featured Replies

פורסם

היי חברים.

אני מנסה להתחבר עם הלפטופ של המשרד לרשת המשרדית באמצעות VPN Checkpoint Secure remote והוא מתחבר אך אין באמת תקשורת, PING לא מחזיר כלום ושום תקשורת אחרת, למרות התחברות מוצלחת.

בבתי קפה הוא מתחבר ועובד בלי בעיה.

איש ה-IT טוען שהראוטר שלי (ECI 352 אלחוטי) הוא מקור הבעיה, והטכנאי בבזק לא ידע לפתור. לי אותה

ולכן פונה אני אליכם, שבטוח נתקלתם בתופעה, האם זה ניתן לפתירה?

תודה רבה ושבת שלום, מחכה לעזרה...

פורסם

ערב טוב לך,

בדוק שטווח האייפים בבית ובמשרד אינם אותו הדבר,

בנוסף לכך תבדוק שבכל כרטיסי הרשת הקיימים במחשב שלך הם מוגדרים לקבל IP באופן אוטומטי(לפחות כאשר אתה בבית) .

פורסם
  • מחבר

היי,

- הספרה שניה בבית ובמשרד שונה, זה אומר טווח שונה להגדרתך נכון?

- בדקתי, מוגדרים לקבל אוטומטית.

פורסם

כשאני אומר טווח, אני מתכוון שלמשל במשרד האייפי שלך הוא:

10.1.1.10

ובבית

10.1.1.20

המודגשים מציינים את הטווח.

פורסם

1. תעשה IP קבוע מהנתב שלך למחשב הרצוי.

2. הכנס לו DMZ.

פורסם
  • מחבר

KaHT - כוונתי היא שהמספר שאחרי הנקודה ראשונה שונה.

דוג':

20.0.0.200 זה הIP של השרת במשרד.

ו-

20.1.0.1-3 זה של המחשבים בבית.

מקווה שעניתי לך.

Cable - עשיתי כבר את שניהם.

ד"א ראיתי באיזה פורום שמישהו רשם (לא מכיר אותו או אות פועלו) שהראוטר הזה ECI 352 לא תומך ב-VPN, הייתכן?

פורסם

לא רק ה-IP חשוב אלא גם ה-Subnet Mask. תוודא שה-SM שמוגדר על כרטיס הרשת במחשב שלך הוא 255.255.255.0.

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לקבוע את הSM לכרטיס כי הרי המחשב מקבל IP אוטומטי ולכן האפשרות שם אפורה, או שלא הבנתי אותך נכון

בכל מקרה, כנראה בההגדרות במחשב בסדר, זה מתחבר בבתי קפה וגם עובד יפה.

רק בבית הוא מתחבר אך אין באמת תקשורת, או כמו שנאמר לי שאין Tunnel או Channel או משהו כזה :).

כלומר, משהו באיך שאני יוצא לאינטרנט מהבית הוא הבעיה.

(ערכתי את ההודעה):

לא תאמינו, חזרתי לתוכנת הראוטר ומחקתי את המחשב מרשימת ה-Static ואז הלכתי לכרטיס רשת וקבעתי ידנית את ה-IP וגם SM כמו שMINIMIZER המליץ ונחשו מה זה עובד ומתחבר למשרד.

רק היה לי אינטרנט אחרי זה, אז קבעתי בכרטיס את כתובת הראוטר כDNS וגם אינטרנט יש.

כלומר למעשה הכל עובד, אבל רק שאני בבית - כי אם אלך למקום אחר אהיה חייב לחזור למצב אוטומטי בכרטיס הרשת ושוב להגדיר הכל אח"כ...

אז טכנית זה אפשרי, אבל רק שאני קובע הכל דרך המחשב ולאא דרך הראוטר, אני מאמין שיש דרך כן לקבוע מהראוטר הכל וגם שהמחשב יהיה על אוטומטי בהגדרות הכרטיס.

מה דעתכם?

פורסם

בהגדרות ה-DHCP של הראוטר שלך, תגדיר את טווח הכתובות שהוא מחלק שיהיה שונה מהכתובת שאתה מקבל מה-VPN (אם מה שאתה מקבל ב-VPN זה 10.1.1.0 אז שהראוטר יחלק מטווח של 10.1.2.0 או 10.2.1.0, או כל טווח אחר שיהיה שונה מהטווח של ה-VPN). תגדיר גם את ה-SM בראוטר ל-255.255.255.0.

זה אמור לעבוד (במיוחד בהתחשב בכך שאותן הגדרות עובדות ברמה המקומית של המחשב שלך).

פורסם
  • מחבר

טווח הIP כבר מוגדר, אבל אחרי שרשמת שוב על הSM מצאתי אותו בסוף בראוטר, שיניתי והכל מתחבר ויש תקשורת גם שהכרטיס רשת מוגדר לאוטומטי.

אז שיחקתם אותה למעשה יותר משאר הטכנאים שדיברתי איתם, למדנו משהו.

הבעיה היחידה עכשיו היא שהאאוטלוק עובד ממש לאט מהבית דרך הVPN (אינטרנט 1.5 מגה ADSL) אבל לא נראה לי שיש משהו לעשות בנידון...

האם שינוי MTU יעזור כאן? או שהUPLOAD משחק יותר?

בכל מקרה, תודה רבה על העזרה !!!

פורסם

יש לי בדיוק את אותה הבעיה עם אחד הניידים שיש לי בעבודה.

בבית של המשתמש במחשב, התקשורת דרך ה-VPN פשוט לא עובדת.

מה שעוד יותר מוזר, המחשב הנייד שלי עובד מצויין דרך אותו חיבור.

דרך רשתות אחרות, כולל אצלי בבית, המחשב הבעייתי מתחבר יופי.

הקטע הכי מצחיק, כשאני מעלה את הפרופיל שלי על המחשב שלו, לפעמים ה-VPN עובד.

:nixweiss:

ניסיתי כל דבר אפשרי, בסוף פשוט התייאשתי והוא פשוט מתחבר דרך Aircard של סלקום.

פורסם

הבעיה היחידה עכשיו היא שהאאוטלוק עובד ממש לאט מהבית דרך הVPN (אינטרנט 1.5 מגה ADSL) אבל לא נראה לי שיש משהו לעשות בנידון...

אל תיגע ב-MTU, אם זה עובד - זה עובד. שינוי MTU יכול רק להרוס בשלב הזה.

הגורמים שמשפיעים הם בעיקר ה-Upload בצד השני וסוג השרת שנמצא שם (אני מניח שיש שם Exchange, נכון?). בכל מקרה קשה לומר בוודאות ממה זה נובע בלי לדעת אם רק אתה חווה איטיות כזאת או כל משתמשי ה-VPN.

פורסם

טווח הIP כבר מוגדר, אבל אחרי שרשמת שוב על הSM מצאתי אותו בסוף בראוטר, שיניתי והכל מתחבר ויש תקשורת גם שהכרטיס רשת מוגדר לאוטומטי.

אז שיחקתם אותה למעשה יותר משאר הטכנאים שדיברתי איתם, למדנו משהו.

בכל מקרה, תודה רבה על העזרה !!!

תגדיר בקובץ ה hosts את שם השרת(שבמשרד) ואת האייפי הפנימי שלו. :)

פורסם
  • מחבר

היי KaHT תודה על הטיפ.

מצאתי את הקובץ ואני רואה שזה כבר מוגדר שם (בטח מי שהגדיר לי את הנייד עשה את זה).

עוד רעיונות?

פורסם

HTTP OVER RPC מופעל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים