עבור לתוכן

ליבה כפולה

Featured Replies

פורסם

מה ההבדל בין מעבד dual core

לבין core 2 due

ראיתי בעיתון למכירה שני מחשבים כאלה אני יודע שזה כפול ליבה אבל הdual core היה מהירות 3 גיגה הרץ ואילו core2 due

היה מהירות 2.2 גיגה הרץ אבל עלה יותר מהראשון.. למה זה ומה ההבדל בינהם

פורסם

עשה חיפוש בפורום, דובר על זה רבות בעבר..

Core 2 due זה דור שני, החליף את Dual core ..

מציג ביצועים גבוהיים בהרבה לכל מגה הרץ לעומת הדור הראשון, זה המעבד שאתה רוצה ולא הDC.

אם הבחירה היא בין 3G DC לבין C2D 2.2G את את הקור 2 בלי לחושב בכלל..

עריכה: , ועוד המלצה - אל תקנה מחשבי עיתון שישי שכאלה, לרוב זה זבל

אם יש לך תקציב מסויים לך לפורום מפרטי מחשב כאן באתר , תציין את הצרכים שלך והתקציב בכותרת ע"פ החוקים ותקבל מפרט כמו שצריך..

פורסם

Dual core הוא מושג המתייחס לכל מעבד המכיל שתי ליבות, לא משנה אם הוא ממותג ה-Core 2 duo, Pentium D, או ה-ATHLON 64 XXXX+ 2X.

לעומת זאת, Core 2 duo הוא דור המעבדים החדש-ישן של אינטל, שמכיל בודאות שתי ליבות.

מומלץ מאוד שלא ללכת אחרי הצעות כאלה שאתה רואה בעיתונים, אני בספק אם הן משתלמות ושוות את הכסף שלך.

פורסם
  • מחבר

למה מה שקוראים בעיתונים נחשב לזבל ?

ועוד שאלה:

מה בתכלס פיזית ההבדל בין הסוגי מעבדים האלה

לפי מה שאני יודע ככל שמהירות גיגה הרץ של המעבד גבוהה כך הוא יותר מהיר

אז איך תכלס מעבד שהמהירות שלו נמוכה ממעבד אחר יוצא יקר יותר ונחשב טוב יותר ומהיר יותר?

ומשהו אחרון..מישהו בבקשה מוכן להסביר לי את כל הקטע של המכפילים? לא ממש הבנתי את זה

ואיך לפי זה אדע מה מהירות לוח שמתאימה למעבד מסויים

פורסם

Core 2 due זה דור שני, החליף את Dual core ..

מציג ביצועים גבוהיים בהרבה לכל מגה הרץ לעומת הדור הראשון, זה המעבד שאתה רוצה ולא הDC.

ענית לך כבר על אחת השאלות... תדר לא נחשב כשמשווים בין ארכיטקטורות שונות...

מה שונה פיזית? הכל, גודל כל טרנזיסטור, ארכיטקטורה, (לפעמים סוקט) , צריכת חשמל, פליטת חום..

זה כמו מנוע דיזל ומנוע בנזין, דומה בדברים מסויימים אבל שונה לחלוטין... (אם אתה מבין קצת במנועים..)

אתה צריך לבדוק את ה FSB, אפיק התקשורת בין המעבד לבין הלוח , זה שבלוח וזה שבמעבד ולבדוק שהלוח באמת תומך באותו מעבד כדי לוודא התאמה.

פורסם

למה מה שקוראים בעיתונים נחשב לזבל ?

הן לא נחשבות לזבל, אבל במחיר שבו אתה קונה ממה שראית בעיתון אתה יכול לקנות מחשב חזק משמעותית.

ועוד שאלה:

מה בתכלס פיזית ההבדל בין הסוגי מעבדים האלה

לא הבנתי את השאלה.

לפי מה שאני יודע ככל שמהירות גיגה הרץ של המעבד גבוהה כך הוא יותר מהיר

מה שאמרת לא תמיד נכון - יכול להיות מצב שבו מעבד במהירות 3.0GHz חלש יותר ממעבד במהירות 1.8GHz.

אז איך תכלס מעבד שהמהירות שלו נמוכה ממעבד אחר יוצא יקר יותר ונחשב טוב יותר ומהיר יותר?

מה שמשנה במהירות המעבד זה לא רק הקלוק, אלא גם הטכנולוגיות המוטמעות במעבד, כמות זיכרון המטמון שלו, וכ'ו וכו'...

ומשהו אחרון..מישהו בבקשה מוכן להסביר לי את כל הקטע של המכפילים? לא ממש הבנתי את זה

זה צריך להדאיג אותך רק אם אי פעם תעשה אוברקלוק, נדבר אז :smile1:

ואיך לפי זה אדע מה מהירות לוח שמתאימה למעבד מסויים

כשבוחרים לוח אם, צריך לודא קודם כל שהוא בא עם תושבת מתאימה, מתאים אלקטרונית למעבד (למשל, במעבר מ-Pentium D ל-Core 2 duo היו צריכים לוחות אם בעלי יותר מייצבי מתח, אפילו שהתושבת נשארה אותה תושבת), וכמובן, מכיל את כל הפיצ'רים שאתה צריך.

פורסם
  • מחבר

אם נניח יש לי מהירות אפיק 667 ומעבד במהירות 2.2

איך אדע אם זה מתאים אחד לשני.. ובכלל איך אדע לתכנן מחשב וחלקים למצב שהכל בו יהיה אופטימלי

איזה חישובים צריך לעשות?

ולגבי מכפילים של מעבד איך בדיוק מחשבים את זה מה זה אומר?

נגיד אני רוצה אופטימזיציה שהכל יעבוד במקסימום יכולות

אני יודע למשל שאם אני קונה לוח עם מהירות נמוכה ומעבד עם מהירות גבוהה מאד אז יכולות המעבד לא מנוצלות נוצר צוואר בקבוק

הבנתי שמכפילים של מעבד זה שמהירות התדר באפיק תקשורת של הלוח אם מוכפלת כמספר המכפילים ואז זה בעצם מהירות המעבד.. אבל נראה לי אני מדבר שטויות

אגב תודה על התשובות ואני אשמח אם תוכלוט לשפוך קצת אור על הנושא

פורסם

מהירות שעון של מעבד לא קובעת את המהירות, כי הוא עושה כמה פעולות בו-זמנית ולכן החישוב שלך לא נכון. אם אתה רוצה מחשב טוב, תפתח פה בקשה עם תקציב בפורום "מפרטי מחשבים". יש גם פה למעלה סטיקי (בפורום הזה) שיכול לענות לך על חלק מהשאלות.

פורסם
  • מחבר

הפואנטה זה לא מחשב מסויים שאני צריך אלא רק התאוריה. לדעת את התשובות ששאלתי ולא באמת איזה מחשב טוב ואיזה לא..

אני בכלל לא מתכנן לקנות מחשב אני צריך את זה לידע כללי.

פורסם

ההתאמה צריכה להיות בין לוח זיכרון ומעבד לפי הנתונים הבאים:

סוקט: לכל סדרת מעבדים יש תושבת שונה לכן חשוב שהמעבד יתאים לתושובת שעל הלוח

אם מדברים על מעבדי אינטל אז FSB: לכל מעבד יש FSB מסויים שיש להתאימו ללוח. במעבדי AMD זה טיפה שונה אני חושב, אני לא יודע כל כך.

מהירות זכרונות: חשוב שמהירות הזכרונות תיהיה לפחות חצי ממהירות הFSB לדוגמא אם יש לנו מעבד עם FSB של 1066 חשוב שהזכרונות יהיו לפחות ב533MHZ

זה פחות או יותר הדרך להתאים בין הרכיבים, אבל גם זה לא מספיק, לפעמים יש מעבדים שלא נתמכים מסיבות שונות ולכן צריך להכינס לאתר של יצרנית הלוח ולבדוק תאימות מעבדים, וככה יודעים בטוח

פורסם
  • מחבר

:yelclap: :yelclap:

תודה על התשובות

אבל יש דרך מסוימת לדעת מתי המחשב נמצא בדיוק על קצה היכולת ומתי יש לו "מרחב נשימה" מבחינת הרכיבים.

נניח אני יודע שמהירות הfsb בלוח אם היא 800 ומהירות מעבד היא 3 גיגה הרץ והזיכרון הוא דידיאר 2 667 מגה הרץ

במחשב נתון.

אבל הייתי יכול לשים גם זיכרון נמוך יותר או מעבד נמוך יותר.

השאלה איך יודעים עד איזה מהירות של מעבד תומך הלוח המהירות המקסימלית שהלוח תומך וגם המינימלית וכנל לגבי הזיכרון איך נדע מה המהירות המינימלית שהוא תומך וגם המהירות המקסימלית. ומה פירוש המושג מכפילים במעבד מה זה אומר ואיך זה משפיע.

פורסם

זה אינידודואלי לכל לוח, הולכים לאתר החברה של הלוח, מוצאים את הדגם ורואים.. זה הדרך הכי טובה.

מכפיל לא רלוונטי למשתמש הפשוט, רק במצב של OC אתה נכנס לזה.. זה לא רלוונטי לתמיכה של לוח, לא יקרה מצב לדוגמה שלוח יתמוך במעבד עם מכפלה 9 אבל אותו מעבד עם מכפלה 10 הוא לא...בהנחה שזה אותו סדרת מעבדים. (כולל אם זה מעבד אקסטרים או לא, אותה ליבה באותו תהליך יצור ובאותו תדר FSB)

פורסם

Dual Core (ליבה כפולה)=נגיד יש לך מעבד ליבה כפולה במהירות 3.2Ghz, אז אתה מחלק אותו ב2, ולכל ליבה יש לה 1.6GHz, כך שסכום המכפלה היא

3.2GHz ,

Core 2 Dou (לוקחים 2 מעבדים, מדביקים אותם ונוצר תקשורת ביניהם) = נגיד יש לך מעבד C2D, במהירות 2.4GHz (ניקח את E6600), הוא יעבוד כאילו זה Pentium 4 במהירות כפולה של המעבד C2D שזה במהירות 4.8GHz, כך שנוצר 2 מעבדים במעבד אחד!

(רק במעבדים של אינטל)

DualCore (של AMD, אותו עיקרון כמו של C2D)

מקווה שתפסת את העניין ואת ההבדלים בין DC לבין C2D.

פורסם

נא לא להתייחס להודעה שמעל זאת שלי - הרבה שטויות.

במעבד כפול ליבה (ומרובע ליבה, וכן הלאה) כל הליבות רצות באותה המהירות.

ה-Core 2 duo הם כפולי ליבה טבעיים, לא מודבקים, כשהתקשורת בין הליבות מתבצעת דרך זיכרון המטמון מהרמה השניה.

פורסם
  • מחבר

יש כל כל הרבה סוגים ושמות דגמים ללוחות אם ומעבדים איך יודעים מה נחשב טוב ומה מתאים למה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים