עבור לתוכן

כרטיסי רשת וטווחים מומלצים

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מתכנן קניה של מחשב חדש, ומתכנן גם לחבר אותו לרשת האלחוטית שיש לי בבית. שתי המחשבים ישבו בקומות שונות בבית (מרחק של יותר מ10 מטר). הכרטיס שתכננתי לקנות הוא כרטיס לינקסיס כזה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_1993_2253&products_id=12599

האם כרטיס יותר פשוט כמו זה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_681_1307&products_id=6797 או לחלופין זה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_681_1307&products_id=7671

יעשו את העבודה ?

תודה לעוזרים!

פורסם

קודם כל, תתחדש :xyxthumbs:

דבר שני, מה המרחק (+-) שהנתב יהיה מהמחשב? חוצה יותר מקומה אחד? יש ממ"ד או מרתף בעניין?

הנתב הולך להיות בקומה העליונה יותר? איזה נתב אתה מתכונן לקנות?

הכרטיס של לינקסיס הוא אמנם טוב (רגיש יחסית, רגיש = קליטה טובה יותר), אבל ברוב המקרים חבל להוציא כ"כ הרבה כסף על כרטיס רשת אלחוטי שעובד בתקן G.

בכל מקרה, נתב חזק עדיף על כרטיס אלחוטי חזק, בגלל שהמחיר הכולל יהיה אותו דבר (עוד 100-150 ש"ח), אבל השיפור מנתב טוב יהיה גדול יותר.

בנוסף, ב200+ ש"ח אתה יכול לקנות כרטיס MIMO ונתב מתאים ולקבל איכות שידור גבוהה. למשל הנתב BR6216MG והכרטיס EW7628IG, שניהם של אדימקס.

פורסם
  • מחבר

תודה!

נתב כבר יש, אחד פשוט שקיבלנו מבזק לפני שנה וחצי בערך, מדגם 600EW, אני לא ממש זוכר את החברה. הנתב הולך להיות למעלה, והדבר היחיד שמפריד בינו לבין החדר (מרחק של כ-10 מטר בקו ישר) הוא קירות הבטון. אין ממ"ד או משהו חריג שכזה.

פורסם

יש סיכוי להעביר כבל בתוך התעלות הקיימות (של הTV/טל')?<

פורסם

יש מצב שזה יעבוד, אבל עם הנתב הנ"ל אני לא הייתי תולה הרבה תקוות.

הוא נתב סביר במקרה הטוב שהבעיה העיקרית שלו הוא שהוא נוטה למות בפתאומיות וללא אזהרה מראש, בדר"כ לאחר יומיים של שימוש.

אם בכל זאת אתה מתכוון להשתמש בו הייתי הולך על ההצעה של cable ולראות אם אפשר להעביר אותו בקיר במקביל לכבלי טלויזיה (עדיף) או חשמל (אם אין בררה, עדיין עדיף על אלחוטי).

פורסם

אסור ע"פ החוק להעביר תקשורת גם חשמל.

תאר מצב שיכנס חשמל בקו של בזק וישרוף לא רק לך את הציוד אלה גם את הארון בחוץ / חלקים מהמרכזיה.

ניתן לבדוק אפשרות של רשת ע"ג חוטי החשמל.

שוב, נסה להעביר בתוך התעלות של הטל' / TV.

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על איסור בהעברת כבלי רשת בתעלות חשמל, מה גם שראיתי את זה נעשה לא פעם :nixweiss:

בכל מקרה, לא מדובר בהעברת כבלי טלפון שמחוברים לתשתית חיצונית, מה גם שעד כמה שידוע לי הרשת של בזק יש הגנות מפני קפיצות זרם בקו (גם כנגד ברקים).

פורסם

דיברתי בכלליות על כל סוגי כבלי התקשורת למינים (אז ישרף הנתב :nixweiss: , לא חסר ארונות בזק עם קורונה אחת מסכנה)

הקטע הוא בסיכוך, אי אפשר להסתמך ע"כ שביום מן הימים שום דבר לא ישתבש ולא יקרה איזה קצר.

אם נגיד הוא יעביר על הTV והפאזה פתאום תגע בכבל אז חבל על הארון של הכבלים.

זהירות !!!

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שיש סיכוי להעביר כבל בתעלות קיימות, כי פשוט אין תעלות TV לאותו חדר. שום כרטיס רשת סטנדרטי לא יסחוב מרחק של כ10 מ' ?

פורסם

יסחוב גם יסחוב (קווי).

רשת רגיל מחוייטת בCAT5E יכול להגיע עד 100M ללא משחזר בתנאים אופםטימליים.

בלי שום קשר מה אתה אומר על HPNA?

פורסם
  • מחבר

תראה אני אבדוק את העניין עם אבא שלי שפחות או יותר תכנן את כל הבית, ונראה אם יש אפשרות להעביר CAT5 בתוך איזושהיא תשתית קיימת...

מה זה HPNA ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז לפי מה שהבנתי הרשת מתחברת ע"ג קו טלפון רגילים (מחבר RJ15 ?).. אם קלטתי נכון, קו אחד יוצא מהמודם/נתב לתוך המתאם, והקו השני יוצא מהשקע השני של המתאם לקיר, והמחשב השני מתחבר לרשת בעזרת מתאם נוסף.

שאלה נוספת היא האם הראוטר הביתי הפשוט שלי תומך וטכנולוגיה הזו ?

ואחרונה, האם המתאמים, בעלות 310 ש"ח כל אחד (+ 2 סננים בעלות 17 ש"ח כל אחד), נחשב כדאי מבחינה כלכלית ? בסכום כזה אפשר לקנות כרטיס range booster של לינקסיס, או כרטיס MIMO טוב (עוד שאלה, האם כרטיסים יקרים כאלה, הנעים במחירים של בין 300 ל400 ש"ח, יחזיקו טווח שכזה ?)...

פורסם

RJ 11 זה של הטלפון.

המחשב כן (זה רק ככרטיס / הרחבה).

הנתב לא.

תמיד קיוו עדיף על אלחוטי.

אני לא מבטיח שהMIMO יקלוט.

פורסם
  • מחבר

צודק, זה RJ11...

דיברתי עם אבא שלי, ומסתבר שהמרחק בקו ישר בין החדרים הוא כ6 מטר, כולל הקירות, פחות או יותר. היות והטווח קוצץ כמעט בחצי, לדעתך כרטיס MIMO (או אפילו כרטיס רגיל) יחזיק ? ההשקעה ברשת הHPNA מגיעה ליותר מאלף שקל, ובמחיר הזה אפשר לעשות דברים אחרים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים