עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח אם לקניית מחשב עתידי

Featured Replies

פורסם

ראשית כל, ארצה לפתוח בשאלה קצרה, על נושא שתמיד מבלבל אותי שוב ושוב-

באזור הגם הצפוני, הרי קיים התיווך בין המעבד לזכרונות וכן לכרטיס המסך.

אם למשל יש לי מעבד עם מהירות fsb של 1333Mhz וזכרון ram עם מהירות fsb של 1333Mhz גם-

האם בזמן עבדוה משותפץ או מקסימלית של תעבורת נתונים, האם הנתונים הנ"ל אומרים שהמעבד יכול ליצור תקשורת עבודה של

1333Mhz עם כל רכיב או שלזכרונות הפנימיים העמבד יכול להגיע לתעבורה משותפת של ה-fsb שצויין ולכן עם שתי הזכרונות עובדים ביחד,

המעבד יוכל למצות את השימוש עד 667Mhz כ"א? (כלומר שביחד זה ייצור 1333Mhz).

וכעת לענייננו:

את המחשב העתידי אני מתכוון לקנות בשנת 2008. מבחינת הלו"ז שקבעתי לעצמי מתי אני מעוניין לקנות,

יש מרחב תמרון לא רע, כי החלטתי שאני אקנה אותו עד סוף השנה הנ"ל.

לגבי המעבד, בחרתי ללכת על סדרת מעבדי ה-Penryn שתצא בינואר. (הבחירה תהיה בין Q9550, Q9450, Q9300)

לאחר סקירה וקריאה בנושא חיבורים וכן זכרונות של DDR3ו-DDR2 יש לי מספר שאלות להתייעצות-

האם טכנלוגיית ה-DDR3 תגיע לבשלות בכדי שישתלם להשקיע בה ולקבל ביצועי םטובים מן ה-DDR2 כיום?

אותה התחבטות בנושא ה-PCIe 2.0, האם יהפוך נפוץ יותר בשוק בצור המספקת?

ובכלל, האם עתיד בקרוב לצאת ערכות שבבים חדשות שיציאו support לנושאים שהעלתי מלבד ה- X38 היקר?

רצוי לציין כי אצלינו רוכשים מחשב פעם בכמה שנים, לכן אני מעוניין להשקיע במחשב שיוכל להחזיק יפה מאוד עם חידושי תכן עתידיים לפחות ל-3 שנים,

וכן מרחב תמרון נאה לשדרוגים עתידיים.

תודה מראש על העצות שתביאו.

יניב.

פורסם

שלום יניב.

שמע, כשתרצה לקנות תחזור ותשאל, זה יהיה מאוד לא מקצועי להגיד לך שבעתיד ככה וככה, אף אחד כאן לא נביא ואף אחד לא יכול לדעת מה יצא לשוק ומה המחירים יהיו.. לכן עדיף שבמעמד הקניה תחזור ותשאל וישמחו לעזור לך...

בקשר ל FSB וכל זה..

לא כל כך הבנתי אותך..

יש באס עבודה, אותו באס עבודה מוכפל ב4 כדי לקבל את הFSB ומוכפל ב2 כדי לקבל את תדר הזיכרונות.

מעבד שעובד ב FSB של 1333 עובד בבאס 333 , וצריך מינימום זיכרונות של 667 (לחלק ל2 = 333) כדי לעבוד ללא הגבלה מכיוון הזיכרונות..

אם תיקח זיכורנות 533 שעובדים בבאס 266 המעבד יוגבל והמהירות עבודה שלו תרד עקב הגבלה של הבאס מצד הזיכרונות.

אם תיקח זיכרונות 800 לדוגמה, הלוח יתן להם לעבוד במהירות גבהוה יותר בעזרת מחלקים.

אם תיקח זיכרונות 1333 עם מעבד בעל FSB של 1333 אז המחלק יהיה 2:1 , תדר זיכרונות גבוה פי שניים מתדר הבאס, אתה מרוויח מהירות זיכרונות ככה. אבל מבחינת ביצועים אתה לא תקבל הרבה יותר , רק תוכנות מסוימות נהנות ממהירות זיכרונת - לרוב עדיף להשקיע במעבד כדי לקבל ביצועים יותר טובים בשימוש יומיומי.

אני מציע שוב, במעמד הקניה לחזור עם תקציב, דרישות, צרכים ושאר ירקות ולבקש מפרט בפורום מפרטי מחשב או אם אתה רוצה רק שילוש (מעבד, לוח , זיכרונות) אז לשאול כאן בפורום.

בהצלחה. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים