עבור לתוכן

מהו המסך הטוב ביותר עבור גרפיקה וטקסט (טקסט בעיקר), מחיר כמעט ללא הגבלה (עד 6)

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי כיום מסך של EIZO בגודל 19 אינץ ואני די מרוצה ממנו, אך ברצוני מסך אף גדול יותר (21 אינץ או 22), אני רוצה מסך סופר מקצועי, עם איכות צבעים ללא פשרות וטקסט חד וברור (פחות איכפת לי זמני תגובה, אם כי מעדיף משהו לא איטי מידי כדי שעדיין אוכל פה ושם לשחק או לראות סרטים)

מה ההצעות שלכם בבקשה?

פורסם

21" יש לך מספר אפשרויות אך לדעתי רובם לא יתאימו לגיימינג:

SAMSUNG 214T - פאנל VA

VIEWSONIC VP2130 - פאנל VA

NEC 2190UXI (יקרררר) - פאנל S-IPS

22" דלג, הכל מסכים עם פאנל TN

24" מאוד משתלם ואיכותי ביחס לאופציות הנ"ל והכי מומלץ לדעתי:

DELL 2407WFP HC - פאנל VA

בהצלחה !

פורסם

bay הוא צריך מסך מקצועי שמתאים לגרפיקה.. המסכים שאתה נתת לא מתאימים לגרפיקה..

פורסם
  • מחבר

אישית אני מעדיף מסך מבוסס S-IPS, בגלל שהצבעים לא "מזייפים", יש משהו מומלץ?

אני רוצה בגודל של לפחות 20 אינץ, ורצוי אף 21 או 22(לא חייב להיות רחב, מעדיף אפילו שלא על מנת להריץ רזולציה של 1200 על 1600 נקי)

כמו כן, אף על פי שS-IPS, מעדיף שלא יהיה איטי בצורה מחרידה

ומחיר פחות משנה.

[br]פורסם בתאריך: 9.12.2007 בשעה 12:14:58

דרך אגב

מה דעתך על המסך הזה:

http://www.eizo.com/products/lcd/l997/index.asp

EIZO

נשמע נחמד, אבל לא מצאתי אף אחד שגם אפשר לראות או לקנות את זה אצלו בארץ :kopfpatsch:

פורסם

אם אתה רוצה 20" - DELL 2007WFP אמנם רחב אך עם פאנל S-IPS (בגירסה A04).

האח הלא רחב שלו 2007FP מגיע עם פאנל S-PVA (בעבר היתה גירסה עם פאנל S-IPS) ...

אתה יכול לנסות לאתר בארץ את PHILPS 200P7ES שהוא 20" לא רחב ומאוד דומה (אם לא זהה) ל DELL 2007FP, כמו בדל גם לו יש גירסה חדשה עם פאנל P-MVA אבל אולי למישהו יש עדיין מלאי ישן עם פאנל S-IPS.[br]פורסם בתאריך: 9.12.2007 בשעה 13:05:44

דרך אגב לא הבנתי מה הכוונה ב "צבעים מזייפים" בפאנל VA ?

אולי התכוונת לפאנל TN ?

פורסם

אני לא הבנתי מה אתם ממליצים פה על מסכים פשוטים שנועדו לאנשים רגילים ...

הבנאדם אומר שהוא מתעסק עם גרפיקה וכו' - מה שדורש מסכים אחרים בכלל

אני לא כל כך מבין בנושא אבל אני חושב שכנראה שימילצו לך על אחד מהמסכים היותר מתקדמים של EIZO או DELL

פורסם

הלוואי שכל ה"אנשים הרגילים" היו קונים את המסכים ה"פשוטים" שהמלצתי לו, היה אפשר לנעול את כל הפורום ... ;)

פורסם
  • מחבר

כן אני מחפש משהו מקצועי כמה שיותר, לכן בהחלט משהו כמו הNEC שהציעו לי או הEIZO שאמרתי נשמעים טובים

מחפש S-IPS או משהו דומה באיכות, שיבטיח דיוק צבעים מירבי

פורסם

מסך מקצועי מספיק הוא ה-200P7ES בעל דיוק צבעים מקביל ל-S1931 ועם S-IPS הנו מצויין לעריכת תמונות.

כשדיברת על "סופר מקצועי" האם זה קשור לעבודה בסטודיו או עבור לקוחות כבדים?

פורסם
  • מחבר

פחות עבודה עם תמונות, יותר עבודה עם טקסט רב, עם מספר רב של חלונות פתוחים בו זמנית, רזולציה גבוהה וכו'

(לדוגמא ישומים מתמטים, גרפים וכו')

כרגע יש לי EIZO 19 אינץ ממש טוב, ואני מרוצה ממנו, אך מבחינתי אם מחליף אותו (ועושה זאת בעיקר כדי לתת אותו לקרוב משפחה ולדאוג לעצמי למשהו חדש וטוב יותר), אז רוצה לעלות מדרגה, גם בגודל וגם באיכות

איך זה נשמע לכם?

ואני רוצה לפחות גודל של 21 אינץ (מצד שני 24 קצת "כבד" עליי, בגודל)

פורסם

לפי השימושים שפירטת הפיליפס יספיק בהחלט. 21" רגיל הוא בעל אותו שטח עבודה (אותה רזולוציה טבעית) רק גודל הנקודה שלו המעט גדול יותר (0.27 מ"מ לעומת 0.255 יהפוך את הגופנים למעט גדולים יותר לעומת 20" רגיל - הם נראים דומים לאלו שב-24".

בוודאות ניתן לומר שהפיליפס (עם פנל S-IPS) הוא בעל אותו דיוק צבעים מהקופסה כמו S1931. אני ממליץ עליו. אבל אם תתעקש על 21" גם EIZO S2100 יכול לתת דיוק צבעים טוב תיאורטי מהקופסא עם יחס ניגודיות סטטי גבוה, כמו שאתה רגיל לו ב-EIZO 19" שלך (בהנחה ששלך הוא עם פנל S-PVA - לא ציינת איזה דגם בדיוק יש לך), אך לעריכת תמונות פנל S-IPS ייתן לך עדיפות מכיוון שהגוונים והניגודיות שרואים במרכז הפנל זהים לאלו שבהיקפו. ב-S-PVA רואים שינוי בניגודיות מהמרכז לצדדים ואני מניח שאתה מכיר את זה אם יש באיזו שלך פנל VA.

ה-L997 שהזכרת קיבל ב-TomsHardware סקירה מאוד אוהדת לדיוק צבעיו ולאחידות תאורת פנל S-IPS יוצאת מגידרה, אך כפי שאמרת אין חנות שמוכרת אותו למרות שהוא אינו דגם שייצורו הופסק. נראה לי שרק אצל היבואן תוכל לבדוק מחיר ואפשרות הזמנה. אבל קח בחשבון שמהירות התגובה שלו איטית יחסית לווידאו וגיימינג הוא נועד בעיקר לעריכה גרפית.

פורסם
  • מחבר

אז

על איזה מסך ממש תמליץ לי שגם יתן פונטים נוחים לקריאה, חדים וברורים וגדולים מצד אחד (ברזולציה גבוהה), וגם איכות צבעים חדה, וגם זמן תגובה סביר על מנת לראות סרטים או לשחק משחק פה ושם ?

ובגודל של 21 אינץ ומעלה ?

פורסם

פונטים גדולים כמו שאתה רגיל ב-19", לא תקבל ב-21" רגיל או רחב ללא שימוש בהגדלות זום בדפדפן והגדלת DPI לממשק של חלונות.

אם ההגדלות לא יטרידו אותך, אני חושב שכדאי לך ללכת על ה-200P7ES מכיוון שבעת שימוש בהגדלות תקבל בו טקסט מאוד איכותי בחדותו בזכות מיזעור של פיקסליזציה שלו, ובאותה עת תקבל עימו ארגונומיה טובה, דיוק צבעים מצויין ומהנה לעריכה גרפית בתנאי שמדובר בפנל S-IPS ולא A-MVA. את זה אפשר לוודא ע"י הסתכלות בעת הצגת טפט שחור מהצד בחושך תראה הילה סגלגלה/אדומה.

פורסם
  • מחבר

כן הוא נשמע מסך מעולה, וגם מחיר לא רע בכלל (כ2500 שקל ראיתי אותו)

נראה לי שמתלבט בינו, לבין הNEC הזה -

http://www.gcn.com/print/25_20/41323-1.html

21 אינץ מעולה

ולבין DELL 2007

ובין EIZO

מי מבין ה4 הכי טוב לדעתכם ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים