עבור לתוכן

לא ניתן להפעיל שום תכנה - "עבודה" של Backdoor?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אחד המחשבים ברשת שלי הודבק כנראה ב- Backdoor Trojan שזוהה ע"י הנורטון אנטי וירוס. לא הייתי שם בעצמי, אך לפי מה שאני מבין מי שהשתמש במחשב באותו זמן פשוט לחץ "OK" על הודעות האנטי-וירוס עד שהן נעלמו. בכל אופן מה שקרה מאז הוא שלא ניתן להפעיל כמעט שום תכנה: המחשב לא מצליח למצוא את קבצי ה- EXE, למרות שהם קיימים. גם כשאני מנסה "דבל-קליק" על הקובץ עצמו, הוא עדיין כותב שהוא לא מצליח למצוא אותו...

יש למישהו רעיון לפני התקנה מחדש של ה-windows (גירסת XP PRO) או פירמוט של המחשב?

תודה מראש!

נ.ב.

מצאתי בפורומים השונים התייחסויות ל-Backdoor, אך לא לבעייה הספציפית הזו.

פורסם

ניסת סריקה בנורטון או שהוא לא מוצא אותו?

כי אם יש וירוס הוא אמור למצוא אותו ולתקן.

פורסם

איך אתה יודע שזה היה torjan לא וירוס רגיל?

איזה וירוס\טורג'ן זה היה?

פורסם
  • מחבר

איך אתה יודע שזה היה torjan לא וירוס רגיל?

איזה וירוס\טורג'ן זה היה?

ניסת סריקה בנורטון או שהוא לא מוצא אותו?

כי אם יש וירוס הוא אמור למצוא אותו ולתקן.

אני יודע שזה היה Backdoor, שלמיטב ידיעתי הוא "סוס טרויאני", ע"פ הדיווח של מי שהיה ליד המחשב באותו הזמן.

ניסיתי סריקה בנורטון במחשב הנגוע, אך קיבלתי הודעה שהוא לא מוצא את קובץ ה-EXE של הנורטון. ניסיתי להתקין את הנורטון מחדש באותו מחשב, אך שוב אותה בעיה. בסוף סרקתי את כל ה-folders של המחשב הזה באמצעות נורטון על מחשב אחר ברשת, והוא לא מצא כלום, אך אני לא בטוח שזו בדיקה מקיפה כמו של נורטון שנמצא על אותו מחשב. יכול להיות שהוירוס הוסר, אך לא לפני שגרם נזק, ואולי לא הוסר בכלל אך לא התגלה

פורסם
  • מחבר

תיקון:

לאחר בירור נוסף, לא בטוח שזה היה trojan, יכול להיות שזה היה אחד הוירוסים מהרשימה הארוכה של הוירוסים שנקראים Backdoor .

ניסיתי להעלות את המחשב ב- safe mode, אבל גם כך לא ניתן להפעיל שום תוכנה.

פורסם
  • מחבר

עידכון:

ביצעתי חיפוש on-line דרך האתר של סימנטק, והתגלה וירוס Backdoor.OptixPro.12.b.

פעלתי לפי ההוראות שלהם להסרת הוירוס. לפי התיאור שלהם זה וירוס די ניבזי. אחד הדברים שהוא עושה זה באמת מונע גישה לכל קבצי ה-EXE. ביצעתי שינוי ב-registry ועכשו ניתן להפעיל שוב את הכל. השלב הבא לפי ההוראות שלהם הוא להפעיל את הנורטון ולהוריד את הוירוס, אלא שדוקא הנורטון לא פעל והייתי צריך להתקין אותו מחדש. אך באופן מפתיע הוא לא מגלה שום וירוס...

בכל אופן, הודות לסימנטק כרגע הכל עובד. המסקנה החשובה - לא למהר ולפרמט..

תודה לכל המסייעים! :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים