עבור לתוכן

בעיית מהירות

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה.

אני מחובר דרך ADSL 2.5MB של אינטרנט זהב, עם כרטיס רשת אלחוטי IEEE 802.11g תוצרת אדימקס, מודם רשת רגיל של בזק מדגם ROTAL - RTA1320a, וראוטר אלחוטי WRT54GL של לינקסיס.

רוב הזמן האינטרנט טס והכוונה בהכל - גלישה, יוטיוב, הורדות, שיתוף קבצים, וכו'. אבל פעם בכמה שעות העסק מתחיל לזחול והוא נשאר כזה עד שמנתקים את הראוטר+מודם מהחשמל (לכמה דקות) ומחזירים, או אז המהירות חוזרת למוטב. התחברתי לרשת של השכנים כדי לוודא שהתקלה לא טמונה במחשב שלי ואכן המהירות דרכם גבוהה מאוד אפילו בהתחשב בקליטה הגרועה.

האם ייתכן שספק האינטרנט "מסנן" אותי לאחר מספר שעות של גלישה? או שהמודם/ראוטר מתחממים יתר על המידה עם הזמן? (נגעתי במודם והוא באמת די רותח)

אני די אובד עצות כאן ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.

פורסם

נזה לחבר מחשב ישירות למודם ולבדוק אם זה ממשיך לקרות.

פורסם

התחברתי לרשת של השכנים כדי לוודא שהתקלה לא טמונה במחשב שלי ואכן המהירות דרכם גבוהה מאוד אפילו בהתחשב בקליטה הגרועה.

ואולי השכנים מתחברים לרשת שלך מדי פעם? על זה חשבת?

(אפילו בלי כוונה, המחשב מתחבר אוטומטית לרשתות, ואם לא הגדרת סדר עדיפויות מסויים, לך תדע,

אולי יש להם נתב גרוע והם קולטים את שלך יותר טוב?) גולשים ומורידים באימיול ובטורנטים, על רוחב הפס שלך, ומכאן מגיעה האיטיות שלך?

הרי ברור שבמצב כזה, אם תנתק את הנתב ותחזיר אותו, החיבור שלהם אליך אבד זמנית, ואתה חזרת להשתמש במלוא רוחב הפס שלך.

(ואז הכל "חוזר לטוס" עד לפעם הבאה).

אם הרשת שלך לא מוצפנת ומוגנת - מאוד יכול להיות שזה המצב.

במקרה הזה הייתי מציע כמובן לדאוג לעצמך ולהצפין את הרשת האלחוטית שלך (עיין בסטיקי בראש הפורום)

ובנוסף, להיות שכן טוב, וליידע את השכנים שלך שהרשת שלהם לא מוצפנת, שיכולים לגלוש להם על הקו, ובקלות גם להרים להם ססמאות "מהאוויר"

(למשל, הססמא של חשבון הבנק)

גם אם הרשת שלך כן מוצפנת, רצוי להחליף את הססמא מדי פעם, ולוודא שבחרת בהצפנת WPA עם ססמא חזקה,

ולא WEP שניתנת לפריצה בקלות.

מעבר לכל זה, אם הבעיה לא קשורה בהתחברות של מחשבים זרים לרשת שלך (כלומר אם הרשת שלך מוגנת כראוי)

בהחלט גם אני ממליץ שתנסה להתחבר ללא הנתב, ולבדוק האם הבעיה נמשכת.

כמו כן, פרט בבקשה כמה מחשבים מחוברים לרשת, כמה מהם חוטית וכמה מהם אלחוטית,

והאם ביצעת סריקת וירוסים ותוכנות ריגול בכולם לאחרונה.

(השלב הבא יהיה גם לכבות את כל המחשבים מלבד אחד בודד (משתנה בכל פעם), ולבדוק האם הבעיה חוזרת,

וע"י כך אולי לבודד מחשב בעייתי ברשת שיכול לגרום לבעיות עקב תפיסת רוחב פס ע"י רכיב תוכנה לגיטימית/לא לגיטימית כלשהו)

פורסם

הסיסמא של חשבון הבנק עוברת באופן מוצפן (אם כי אפשר להתחזות, אם כי יש הגנה גם מפני זה). לך גם תדע איזה מהשכנים מפעיל את זה, ובטח מה הם יחשבו כשתגיד להם את זה.

פורסם

ברגע שיש לי גישה למחשב ולרשת הפנימית שלך, ההצפנה לא משחקת כאן תפקיד.

ולא הבנתי מה הבעיה עם השכנים.

פורסם

זה כבר תלוי איך אתה מגדיר גישה למחשב, אם הסיסמא לא משותפת או לא שמורה על המחשב ו/או יש לי מחשב מוגן, אז עדיין יהיה קשה עד לא אפשרי להשיג אותה.

פורסם

בן כמה המודם?

אני יודע שלרוטל 1320 יש בעיה של קירור עצמי (פעם הם היו פשוט נשרפים מעומס חום)

אבל הדגמים החדשים מתקלקלים לעתים רחוקות בימינו

אם אתה עדיין מגלה שיש בעיה גם כשהמודם מחבר ישירות והכל נראה תקין תשקול להרים טלפון לבזק (1800-340340) ולבקש להחליף אותו (אף אחד לא ימנע ממך)

רצוי ל aztech 600 או eci 312,270

גם סימנס C2 וסמסונג דיי טובים אבל eci 312 הכי עדיף בגדול...

אני אישית לא מסוגל למסור את האלקטל STH שלי חזרה :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים