עבור לתוכן

עזרה בבחירת מעבד

Featured Replies

פורסם

שוב אני לא הבנתי למה עדיף הE6550 על AMD6000 מישהו יכול לתת לי סיבה מקצועית ולא כי הוא "שונא" את AMD?

כי לפי הנתונים של 2 המעבדים ה6000 עדיף.

ואני לא הולכת לקנות מעבד ב 1400 ( Q6600)

א.כי לדעתי כרגע זה לא כזה פרקטי ודחוף 2 ליבות יכולות לשרת עוד כמה שנים בכיף

ב. אני לא פריקית של קרייסיס ולשחק בו בהגדרות של 10927636 על 1987387932 כמו מטורפת (הבנתם את הרעיון) :) מספיק לי האיכות הנורמלית:)

ג.יפית

שלום לך לארה, כמעריץ שרוף של AMD עד שנשרפתי מהם בעצמי, אני יכול לומר לך שמעבד 6000 X2 עם צריכה של 125W הוא תנור אפיה.

אם את לא מתכוונת לעשות אוברקלוק למעבד, אזי המעבד המתאים לך הוא 5600 X2 עם צריכה של 89W מעבד מהיר זול יותר ויודע לשמור על כדה"א טוב יותר.

אני במקומך הייתי קונה את E6550 עם לוח סביר, עושה לו אוברקלוק של 10-20% ללא מאמץ, ואת מקבלת ביצועים זהים ל-E6750.

נ.ב.

5600 X2 עם כרטיס מסך כמו שלך יעשה את העבודה מצויין.

פורסם

השוואת מעבדים:

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html

1. לפי האתר הנ"ל, ה X2 6000 של AMD נמצא פחות או יותר בין ה E6550 וה E6750 של אינטל.

2. צריך להבין שתדר המעבד הוא לא מה שקובע את ביצועי המעבד - כל סידרת מעבדים בנויה אחרת, ולכן באותו תדר שעון, מעבד מסידרה אחת יכול לתת ביצועים הרבה יותר טובים מאשר מעבד מסידרה אחרת. היום מעבדי אינטל מסידרת C2D נותנים את יחס הביצועים לתדר הכי טוב (לעומת מעבדי AMD ומעבדי הדור הקודם של אינטל).

3. מבחינת האפשרות לבצע OC - עדיף ללכת על מעבדי האינטל. עם רוב מעבדי ה C2D אפשר להגיע לתדרי שעון גבוהים יחסית, ולקבל ביצועים שמקבילים, ואף עוברים, את ביצועי המעבדים הכי יקרים בסידרה.

4. מבחינת עלות הלוח, והעלות הכוללת בכלל - בד"כ כאן עדיפה מערכת של AMD - הלוחות והמעבדים יותר זולים, בעיקר לשוק הבינוני-נמוך. בנוסף, מעבדי AMD לשוק הזה נותנים יחס ביצועים/מחיר יותר טוב מאשר מעבדי אינטל.

5. אם המחשב מיועד למשחקים, יותר חשוב ללכת על כרטיס מסך טוב מאשר על מעבד חזק. במקרה כזה, אולי כדאי בכלל ללכת על ה E4500, שעולה בסביבות ה 700 ש"ח. במקרה כזה, בעזרת זיכרונות "רגילים" (667MHz או 800MHz) ולוח אם סביר, אפשר לעשות OC "נחמד", אם ממש צריכים כח עיבוד נוסף. אפשר כמובן ללכת על מעבד לשוק הבינוני של AMD (כמו שאמרתי - יותר משתלם מבחינת העלות כללית), אבל פוטנציאל ההמהרה שלו יהיה קטן יותר.

פורסם
  • מחבר

השוואת מעבדים:

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html

1. לפי האתר הנ"ל, ה X2 6000 של AMD נמצא פחות או יותר בין ה E6550 וה E6750 של אינטל.

2. צריך להבין שתדר המעבד הוא לא מה שקובע את ביצועי המעבד - כל סידרת מעבדים בנויה אחרת, ולכן באותו תדר שעון, מעבד מסידרה אחת יכול לתת ביצועים הרבה יותר טובים מאשר מעבד מסידרה אחרת. היום מעבדי אינטל מסידרת C2D נותנים את יחס הביצועים לתדר הכי טוב (לעומת מעבדי AMD ומעבדי הדור הקודם של אינטל).

3. מבחינת האפשרות לבצע OC - עדיף ללכת על מעבדי האינטל. עם רוב מעבדי ה C2D אפשר להגיע לתדרי שעון גבוהים יחסית, ולקבל ביצועים שמקבילים, ואף עוברים, את ביצועי המעבדים הכי יקרים בסידרה.

4. מבחינת עלות הלוח, והעלות הכוללת בכלל - בד"כ כאן עדיפה מערכת של AMD - הלוחות והמעבדים יותר זולים, בעיקר לשוק הבינוני-נמוך. בנוסף, מעבדי AMD לשוק הזה נותנים יחס ביצועים/מחיר יותר טוב מאשר מעבדי אינטל.

5. אם המחשב מיועד למשחקים, יותר חשוב ללכת על כרטיס מסך טוב מאשר על מעבד חזק. במקרה כזה, אולי כדאי בכלל ללכת על ה E4500, שעולה בסביבות ה 700 ש"ח. במקרה כזה, בעזרת זיכרונות "רגילים" (667MHz או 800MHz) ולוח אם סביר, אפשר לעשות OC "נחמד", אם ממש צריכים כח עיבוד נוסף. אפשר כמובן ללכת על מעבד לשוק הבינוני של AMD (כמו שאמרתי - יותר משתלם מבחינת העלות כללית), אבל פוטנציאל ההמהרה שלו יהיה קטן יותר.

זה מה שרציתי לשמוע, משהו מקצועי .

וגם אני פריקית של AMD אז דיי קשה לי לעבור לאינטל, אבל אני יעשה את השיקולים שלי

תודה לך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים