עבור לתוכן

בעיית אבטחה ברשת אלחטית...

Featured Replies

פורסם

לאחרונה שמתי לב שהיאנטרנט בשני המחשב שלי נהיה ממש איטי...

בדקתי את זה בהגדרות הראוטר, ומסתבר שמישהו אחד התחבר לי לרשת כולל המחשב השני בחדר שלי שכבר היה מחובר...

אני קראתי את המדריך פה לאבחטת הרשת, ניסיתי את ה- MAC, ואז את ה WPA , ונראה היה שהמחשב השילשי לא הצליח להתחבר...

אבל צצה בעיה נוספת, המחשב השני לא הצליח להתחבר לי לרשת, הוא בכלל לא הופיע לי ברשת ה STATIONS בהגדרות הראוטר... אבל המחשב השלישי שגלש לי על הרשת בחינם כן מופיעה..

המחשב הזה, המחשב הראשי שעליו מחובר הראוטר כן פועלת האינטרנט בסדר, אבל אף מחשב לא מצליח להתחבר לרשת, גם לא שלי וגם לא של השכן או מי שזה לא יהיה... לפני שניסיתי לאבטח את הרשת הכול פעל מצויין, רק האיטיות הייתה הבעיה.. עכשיו , אחרי שקבעתי את הסיסמא ב WPA (בת 20 מילים+ ) אין לי מושג אך להגדיר שגם המחשב השני שלי יוכל להתחבר אבל לא המחשב השלישי שרוצה לנצל לי את הקו...

מקווה שהבנתם, תודה :)

דגם הראוטר שלי הוא:

TP-LINK

TL-WR541G/TL-WR542G

לפני שני

פורסם

את אותה סיסמא שהגדרת בנתב אתה צריך להגדיר במחשב שמתחבר אלחוטית.

פורסם

אולי התבלבלת בין הגבלות MAC, להרשאות?

ז"א שמה שעשית בעצם חסמת את המחשבים של עצמך..

תבדוק את זה.. :)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה לכם ולכן ;)

אני קראתי שוב את המדריך, הצלחתי לכלול את ה"גולש" הבילתי מזוהה ברשימת ה MAC כאחד שלא ייקבל גישה לאינטרנט, וקבעתי סיסמא ל WPA, אבל שוב...

המחשב השני שלי לא יכול להתחבר לאינטרנט... איך אני מגדיר את הסיסמא המשותפת של ה WPA גם במחשב השני כשאני לא יכול להיכנס לפנאל הניהיול בו... בו אני הולך לאיבוד ...

וצדקתם אני התבלבלתי בחלונות xD

תודה!

אגב - הינה תמונה הממחישה איך הגדרתי את ה WPA:

http://img527.imageshack.us/img527/9038/hwmf4.jpg

פורסם

במאפייני כרטיס הרשת האלחוטי במחשב השני, הגדר את ההגדרות שהגדרת בנתב (WPA-PSK/TKIP, והסיסמא).

ואגב זה סתם רעיון מיותר לעשות MAC ADDRESS FILTERING לחסימה. ההצפנה כבר תמנע גישה מכל אחד.

פורסם
  • מחבר

במאפייני כרטיס הרשת האלחוטי במחשב השני, הגדר את ההגדרות שהגדרת בנתב (WPA-PSK/TKIP, והסיסמא).

ואגב זה סתם רעיון מיותר לעשות MAC ADDRESS FILTERING לחסימה. ההצפנה כבר תמנע גישה מכל אחד.

כמו שאמרתי, כשאני מגדיר את ה WPA במחשב הראשי, אין לי גישה בכלל ל CONTROL PANEL של המחשב השני... הסיגנל מתנתק בין המחשבים והוא כאילו בכלל נותק מהרשת לגמרי... זאת הבעיה שלי... אולי אני צריך להגדיר במחשב השני לא בפנאל ניהול אלא במקום אחר? אם כן תכתוב איפה בדיוק...

תודה!

פורסם

סליחה שאני נדחף, אבל יש לי שאלה, איך ה WPA יודע אם הרשת שלך?

מה מבדיל אותך לבין מתנחל אחר מבחוץ? :P

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני נדחף, אבל יש לי שאלה, איך ה WPA יודע אם הרשת שלך?

מה מבדיל אותך לבין מתנחל אחר מבחוץ? :P

אין בעיה, שאלה טובה...

אין לי מושג.. אני NEWBIE בדברים האלה.. התקנתי את הרשת לפני שבוע, בלי ידע מוקדם ...

או ששאלת מישהו אחר? xD

פורסם

חלק מהמחשבים מציגים לך את כל הרשתות הזמינות ואתה מתחבר אליהם ומכניס את הסיסמא.. ובמקרה הזה ה-MAC של הראוטר הוא שיקבע..

יש מחשבים שמאפשרים לך לרשום פשוט את ה-SSID(שם הרשת) ואת הסיסמא ואז הוא יתחבר אם יש ראוטר כזה, למשל באובונטו זה ככה..

אם יהיו 2 עם אותו SSID אני מאמין שהוא יבחר שרירותית או יתן הודעה.

WPA זה רק הצפנה סטדנטרטית להתחברות לרשת שהראוטר מספק.

פורסם

במילים אחרות, נסה לבטל את ה MAC (הוא לא כזה קריטי ולא מגן ברצינות) ותשתמש ב WPA.

פורסם
  • מחבר

במילים אחרות, נסה לבטל את ה MAC (הוא לא כזה קריטי ולא מגן ברצינות) ותשתמש ב WPA.

אוקיי ביטלתי לגמרי את כל מה שקשור ל MAC, עכשיו בחלון הגדרת האבטחה, מה לבחור מבין אלה:

SECURITY TYPE,

א) WPA/WPA2

או-

ב) WPA-PSK / WPA2-PSK

פורסם

אם כל הכרטיסים שלך תומכים, עדיף WPA2-PSK.

פורסם
  • מחבר

עדיין לא מצליח לי...

פשוט תגידו לי מה לעשות, אני מרגיש כמו במשחק ניחושים....

אוקיי מה שעשיתי היה:

1) לבטל Wireless MAC Address Filtering

2) אחרי זה להפעיל את ה- MAC Address Filtering ורשום שם את ה MAC של המחשב שני כאשר הראוטר ייתן לו גישה לאינטרנט מכיוון שהאפשרות הבאה הייתה עם ווי,CHECKED

Allow these PCs with enabled rules to access the Internet

3)הוספתי את הגנת ה WPA2-PSK , בחרתי באלגוריתם TKIP , רשמתי את הסיסמא, ואישרתי.

זהו, זה כל מה שעשיתי ובכל זאת אין לי גישה לא לאינטרנט במחשב השני, ולא לקונטרול ככה שאני לא יכול לרשום את הסיסמא במחשב השני...

הוא מנותק לגמרי מהרשת, הראוטר חוסם הכול אחרי שהגדרתי את הגנת ה WPA...

:kopfpatsch:

מה לעשות כדאי לאפשר גם למחשב השני גישה לראוטרת ואז לאינטרנט?

הרי הגדרתי שרק לו יביאו גישה לאינטרנטת לא?

פורסם

אתה מתבלבל, גישה לאתר הזה של הראוטר לא תתן לך גישה לאינטרנט.

אחרי שתהיה מחובר לראוטר ולאינטרנט כבר תוכל להיכנס לאתר הזה, אבל זה לא משנה כי לא שם אתה שם את הסיסמא.

עם הכרטיס האלחוטי שלך הגיע דרייבר שמראה לך רשתות זמינות באיזור ואז אתה יכול להתחבר לאחת מהם ושם להשים את הסיסמא.

או אם אין לך דרייבר כזה, דרך חיבורי הרשת (מגיעים לשם דרך הלוח בקרה) תלחץ פעמיים על כרטיס האלחוטי שלך ואז הוא יראה לך רשתות זמינות ויתן לך להכניס סיסמא.

אם אין לך דרייבר מאוד מומלץ להוריד מהאינטרנט, האפשרויות בתפריט של חלונות ממש עלובות.

פורסם
  • מחבר

OMG

תודה!!!

סוף סוף... זה הצליח :D

אבל , אני לא רוצה להיות קטנוני אבל אני עדיין רואה את ה"מתנחל" בסטטיסטיקה של הראוטר של מי שמחובר עליי, אפילו עם ה WPA2 והסיסמא, אני רואה שני מחשבים מחוברים עליי - המחשב השני, שהוא שלי, ועוד אחד... אין לי מודג - אולי אני הכלל קולט מישהו והוא אותי במקרה? או שהוא התחבר עליי ומנסה לגלוש על חשבוני?

סקריני מצורף.

עוד דבר, הרשת המאובטחת יכולה לגרום ליותר לאגים במשחקים? אם מישהו יודע מניסיון, שאבטחת הרשת גרמה ללאגים או להאטה במהירות להגיב בבקשה :D

http://img464.imageshack.us/img464/3305/hwks7.jpg

מה שמסומן העיגול - המחשב השני שלי, אני רוצה להוריד מהרשימה את המחשב הראשון, זה עם הקו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים