עבור לתוכן

חיבור DVI-HDMI

Featured Replies

פורסם

לאחר זמן ממושך מהצפוי ובשעה טובה, רכשתי לי מחשב חדש, המכיל כרטיס מסך 8800GT (בעל יציאת Dual-DVI).

כעת נותר רק לחבר את המחשב למסך הטלוויזיה... (וכאן אתם באים לעזרה ;)):

באפשרותי לחבר את המחשב לטלוויזיה באמצעות חיבור VGA או HDMI, כאשר השאלה היא כיצד לחבר את האודיו.

בבירור שערכתי (אם נתעלם לרגע מחיבור ה-VGA), הבנתי שחיבור DVI ו-HDMI משתמשים בדיוק באותו תקן/קידוד ומעבירים אותה איכות וידאו, אולם חיבור HDMI מאפשר גם העברת אודיו.

למרות החיפוש שערכתי, לא הצלחתי להבין את הנ"ל:

האם קיים מתאם DVI-HDMI, המאפשר להעביר על גביו גם אודיו (ולא רק וידאו)? ואם כן, כיצד הדבר מבוצע?

או שמא ניתן להעביר בחיבור HDMI שאינו ייעודי רק אות וידאו ועליי להעביר את אות האודיו באמצעות כבל נפרד (PL to RCA, לדוגמה) בכל מקרה?

לפתרונות אודה.

פורסם

בכרטיסי NVIDIA האודיו צריך להיות מחובר בנפרד.

בATI החדשים אשר מגיעים עם מתאם HDMI יש אפשרות שהוא (הכרטיס) יעביר גם אודיו.

אגב , איזו טלויזיה?

פורסם

HDMI מיועד להעביר אות וידאו וסראונד ואף בגרסה האחרונה שלו (1.3), הגנה על זכויות יוצרים.

בנוגע לכ.מ, קיום רק ה2400 וה2600 של ATI מעברים דרך הHDMI/DVI (תלוי איזה חברה מייצרת) אות קול.

הכי בטוח לחבר בRCA (נחות מאוד אבל אני חשער שאין לך אופטית / דיגיטאלית בTV).

קנה מתאם ל3.5 וסע לשלום.

נ.ב לא שמעתי על מחברי HDMI שוכללים גם DVI (דיגיטאלי) וגם 3.5/RCA (אנלוגי) (אני כנעט בטוח שזה לא אפשרי במחינה אכנולוגית כיוון שאז יהיה צוריך במקדוד לקול בתוך הכבל/ציוד הקצה).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

מדובר על Toshiba 42WL66.

לעת עת, הסתפקתי בחיבור PL/RCA לאודיו (ובינתיים גם נשארתי עם החיבור DVI/VGA לוידאו. אולי אני אחליף בעתיד, על אף שהבנתי שלא יהיה הבדל גדול, אם בכלל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים