עבור לתוכן

האם שני כרטיסים ב SLI מזוהים כאחד מבחינת כמות הזיכרון?

Featured Replies

פורסם

אני חושב לקנות 2 כרטיסים עם 256MB כל אחד ואני יודע שיש משחקים שלא נותנים

להפעיל הגדרות מסויימות לכרטיסים עם פחות מ 512MB זיכרון

מישהו יכול לענות על העניין הזה מתוך ניסיון?

פורסם

לפי מה שאני מבין מערך SLI או Crossfire לא עובד ביעילות מלאה.

כלומר שיש לך שני כרטיסים זהים שעובדים ביחד ביעילות של מאה אחוז כמו כרטיס אחד שווה ערך בביצועים.

לפי מה שאני הבנתי הדברים האלה לא עובדים ביעילות 100 והם גם לא יכולים לעבוד ככה, בגלל שיש צורך לקחת חלק מהזיכרון שיש לכרטיסים

וליצור תיאום בין שני הכרטיסים. הרי שני הכרטיסים לא עצמאיים הם צריכים ליצור תקשורת בינהם ולכן הזכרון לא מנוצל כולו לעיבודים גרפיים.

אני מניח שגם זכרון המחשב משתתף בתהליך אבל אל תתפוס אותי במילה!

פורסם

איזה SLL\CF אתה מתכנן?

אולי זה כרטיס שלא שווה לעשות לו SLI\CF...

פורסם

אני חושב שאם אתה רוצה לעשות SLI\CF לכרטיסים עם 256 מגה אז תוותר על זה.

אני בטוח שכל כרטיס של 256MB לא יהיה טוב וכדאי כמו כרטיס בודד של 512 כדוגמת ה8800GT או 8800GTS G92

אלא אם כן הם ממש זולים ואז באמת לא כדאי לך לעשות SLI\ CF כי זה באמת לא נותן כלום וממש לא שווה את המחיר.

פורסם

האם שני כרטיסים ב SLI מזוהים כאחד מבחינת כמות הזיכרון?

כן. ז"א במערך SLI של 2 כרטיסים עם 256mb כל אחד, הזכרון הכולל של המערך ישאר 256mb.

חייבים להתחשב בזכרון הכרטיס כשמתכננים SLI, אחרת מאבדים אפקטיביות.

למשל SLI של GTS 320 תהיה השקעה מיותרת ברוב המקרים.

הרי למה צריך SLI אם לא להגדרות מקסימום (זכרון), פילטרים (זכרון) ורזולוציות גבוהות (עוד זכרון)...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

אני מתלבט בין שני הדגמים של 8800GT

ואני לא מתכוון לעבור את ה 1280X1024

אבל אם כמו שאמרתם שזה עדיין מזהה 256 במשחקים (למרות שזה נשמע לי די מוזר) אז אני אלך על 2 של 512

כי ממה שאני יודע... לא צריך היום יותר מכרטיס אחד של 512

מישהו נתקל בבעיות כאלה עם SLI או CF?

פורסם

תודה על התגובות

אני מתלבט בין שני הדגמים של 8800GT

ואני לא מתכוון לעבור את ה 1280X1024

אבל אם כמו שאמרתם שזה עדיין מזהה 256 במשחקים (למרות שזה נשמע לי די מוזר) אז אני אלך על 2 של 512

כי ממה שאני יודע... לא צריך היום יותר מכרטיס אחד של 512

מישהו נתקל בבעיות כאלה עם SLI או CF?

SLI\CF זה רק גימיק ולא שווה את הכסף, בהמון משחקים יש איתם בעיות בעיקר בגלל הדרייברים ו/או המשחק ועקב זה אתה נאלץ לבטל כרטיס מסך אחד במקרה הטוב, תקנה אחד8800GT הוא יספיק לך לרזולוצייה שלך.

פורסם
  • מחבר

אני בכל מקרה קונה 2 כרטיסים

לא איכפת לי להוציא עוד 1400 שקל על עוד כרטיס שגם ככה כרטיס אחד כזה נותן בערך ביצועים של GTX

וברוב המקרים יתן לי הרבה יותר בגלל SLI

השאלה היא רק הזיכרון... כי ה 256 יחסוך לי כמה מאות שקלים אבל בלי שום קשר אני קונה 2 כרטיסים

אגב, לאיזה מבין 2 הטכנולוגיות (CF, SLI) יש יותר תמיכה במשחקים?

פורסם

אני בכל מקרה קונה 2 כרטיסים

לא איכפת לי להוציא עוד 1400 שקל על עוד כרטיס שגם ככה כרטיס אחד כזה נותן בערך ביצועים של GTX

וברוב המקרים יתן לי הרבה יותר בגלל SLI

השאלה היא רק הזיכרון... כי ה 256 יחסוך לי כמה מאות שקלים אבל בלי שום קשר אני קונה 2 כרטיסים

אגב, לאיזה מבין 2 הטכנולוגיות (CF, SLI) יש יותר תמיכה במשחקים?

אני לא חושב שיש הבדל בינהם. וכרטיס אחד של 8800GT כבר עם אותם ביצועים של 8800GTX אולי קצת פחות טוב

SLI\CF משתמשים רק במקרים שאתה רוצה להוציא תוצאות מיוחדות ממשחקים וברזולוציה הזאת אני חושב שכרטיס אחד יספיק בהחלט

פורסם

אתה ועשה טעות גדולה שעולה הרבה כסף.

פורסם

שורה תחתונה לרזולוציה שבה אתה מתכנן לשחק 8800GT אחד ויחיד יהיה מעל ומעבר

פורסם

לי יש מערכת cross fire ati 1950xt

תוצאות ב3DMARK

10964 בתצורה כפולה.

6582 בתצורה רגילה(כרטיס אחד)

ללא OC

פורסם

ואווו...באמת?!

אתה רק מוכן להסביר לי איך זה קשור לדיון? וחוץ מלפרסם את הציונים שלך לא הוספת כלום,לא מידע,ולא שום דבר רלוונטי אפילו לדיון...

אז תודה אבל לא תודה.

פורסם

לי יש מערכת cross fire ati 1950xt

תוצאות ב3DMARK

10964 בתצורה כפולה.

6582 בתצורה רגילה(כרטיס אחד)

ללא OC

ממש לא חכם, גם חבל שעשיתי CF זה גם לא שווה ובעיקר כשיש לך מעבד נחות מאוד PENTIUM 4.

פורסם

אלא אם כן הם ממש זולים ואז באמת לא כדאי לך לעשות SLI\ CF כי זה באמת לא נותן כלום וממש לא שווה את המחיר.

ואווו...באמת?!

אתה רק מוכן להסביר לי איך זה קשור לדיון? וחוץ מלפרסם את הציונים שלך לא הוספת כלום,לא מידע,ולא שום דבר רלוונטי אפילו לדיון...

אז תודה אבל לא תודה.

אני חושב שזו תשובה ישירה להערה הזו ... ציטוט ראשון.

Xtract - הרבה זמן לא הגבתי בפורום שלכם, תגובה כמו שלך היא בדיק הסיבה...

נראה לי שאתה עסוק בלרדוף אחרי אנשים סתם ...

אז יום טוב לך וחג שמח, ואני מניח שאני יקבל האזהרה או התרעה, כי מה שלא מיושר לפי הקו של כבודו כנראה לא ראוי או סתם שטות.

Legendary Phenom

תבדוק שוב את המפרט הראשון שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים