עבור לתוכן

רפלקס דיגיטלית עם וידאו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

סליחה על הבורות, שאלה שלי היא, האם קיים איזה שהוא דגם של מצלמת רפלקס דיגיטלית עם וידאו, כמו במצלמות הקומפקטיות למניהם??

תודה

פורסם

לא.

פורסם

האמת היא שזה יכול להיות רעיון נחמד.

אבל כנראה אף אחד לא רוצה להיתפס עם תכונה כזאת שנחשבת של חובבים במצלמה שאמורה להיות "מקצועית".

פורסם

אני יותר חושב שזה קשור לעובדה שאי אפשר לבצע את התכונה הזו כמו שצריך כל עוד משתמשים בתריס המכני שמאפיין את הרפלקס.

פורסם

במוד וידאו (אם היה קיים) ניתן לנעול את התריס למעלה, תכונה שקיימת במצלמות מתקדמות ולהשתמש בחיישן לוידאו ואפילו להראות את זה LIVE על המסך.

נראה לי שזה פשוט ענין של בידול מדגמים עממיים שיכולים לעשות הכל.

זה נכון שהוידאו לא אמור להיות מקצועי אבל נראה לי שגם צלם מקצוען ישמח שתהיה את האופציה לצלם לפעמים קליפים עם המצלמה שהוא ממילא סוחב.

לפעמים וידאו מעביר יותר טוב סיטואציות מסויימות.

פורסם

זה נכון שיש אפשרקות לשמור על התריס למעלה אבל ייתכן שזו תכונה שעדיף לא להשתמש בה לאורך זמן כמו שתעשה את זה בוידאו.

כמו כן אני מכיר מעט מאוד מסרטות וידאו שמשתמשות בחישן כה גדול כמו שיש למצלמת ריפלקס, גם זו בעיה.

אם זה רק עניין של בידול היית רואה את זה כבר בדגמים..

ייתכן שזה באמת זה ואף אחד לא עשה את זה כי אף אחד לא רוצה להיות הראשון

אבל נשמע לי מוזר יש נטייה להפוך את הריפלקס ליותר ויותר קרוב למשתמש הפשוט.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

קימיים כמה דגמים כאלה

אבל הוידיאו שם הוא 10-15FPS

ולרוב זה משמש להראות את התמונה שהחיישן רואה על מסך LCD

פורסם

האמת היא שזה יכול להיות רעיון נחמד.

אבל כנראה אף אחד לא רוצה להיתפס עם תכונה כזאת שנחשבת של חובבים במצלמה שאמורה להיות "מקצועית".

הבעיות הטכניות הין בעיקר 2:

1. מנגנון המראה - פתיר (ראה מצבי לייב ויו).

2. חום החיישן - ייפתר. הבעיה שחיישן בגודל כזה יוצר חום בכמות גבוהה ולכן מוגבל לקצב רענון נמוך מכדי לאפשר וידאו. אני מניח שבעוד דור או 2 זה יתאפשר (אין שום רעיון של בידול).

אני מקווה שזה יבוא יחדיו עם ביטול כל מערכת הרפלקס ומעבר ל- EVF עתיר מגהפיקסלים.

פורסם

השאלה היא אם זה הקו הבא. ואני לא כל כך בטוח שחום גבוה הוא פתיר... זו בעיה של כל מל"מ באשר הוא מל"מ... אם תעבוד בתדר גבוה על פיסת מל"מ גדולה(חיישן גדול) זה יגרום לחום גבוה. אולי ימצאו דרכי קירור כמו רוח אלקטרונים ודברים ודומים.. אבל אני בספק שזה שווה את ההשקעה. הוויתור על מנגנון המראה לעוממת זאת אכן ייתכן וכנראה הגיוני. השאלה היא האם מנגנון תריס באמת יותר עמיד בכלל ממנגנון המראה..

פורסם

לפני 2 דורות לא חלמו על לייב ויו.

ואז בא דור ראשון עם מגבלות זמן (אפילו למרק III יש אזהרת חום).

היום כבר להרבה מצלמות יש לייב ויו עם ריפרש לש 10-15 בלי בעיה ובלי מגבלה.

עוד שנתיים שלוש וגם יהיה 60 פריימים לשנייה.

לגבי תריס, יהיה צורך אם עדיין יהיה צורך שתמונה "שחורה" לפני צילום. אם גם זה ייפתר, הרי שלא יצטרכו כלום.

בכל מקרה, אני מאמין שבקרוב נראה מצלמות חיישן גדול בלי כל מכניקת ה- SLR.

פשוט עדשה ניתנת להחלפה, גוף גדול וחיישן גדול.

תצוגה דרך LCD ו- EVF. זה הכל...

דווקא אחד האתגרים יהיה ליצור פוקוס מהיר ברמה של היום (הדיוק יהיה גבוה יותר, השאלה לגבי המהירות).

פורסם

אם אני זוכר נכון, פנטקס או סוני הבטיחו DSLR שתצלם גם וידאו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים