עבור לתוכן

עזרה בשינוי IP

Featured Replies

פורסם

אתמול רכשתי מאיבוריי את הסט הזה (נתב TP-LINK WR641G + TL-WN620G)

עכשיו האינטרנט עובד הכול טוב יפה

ואני רוצה לשנות את האייפי , איך עושים את זה?!

הראוטר מחובר למשחב אחד בנתיים ועד כמה ימים מגיע המחשב השני

תודה רבה

פורסם

מי הספק? מה התשתית? יש חייגן?

איזה IP אתה רוצה לשנות? פנימי? חיצוני? למה?

פורסם
  • מחבר

הספק הוא 012,התשתית היא של הוט, 1.5 מגה,אין חייגן הראוטר מקושר אוטומטי,אני רוצה שלכול מחשב יהיה איפי שונה.

אני לא מבין כול כך בתחום אז אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר "פנימי,חיצוני"

אני רוצה לשנות איפי בשביל לא לחכות שעתיים כדי להוריד חלק שני בראפידשר ;D, וגם ככה בכללית לדעת איך לשנות אם יתנו לי באן או משהו :silly:

פורסם

ראשית, כשיש לך נתב - מבחינת האינטרנט כל המחשבים שלך הם מחשב אחד - יש לך IP חיצוני אחד (להבדיל מ-IP פנימי ברשת שלך, ששונה לכל מחשב).

כשאתה אומר "אין חייגן" אתה מתכוון שהראוטר מקושר ב-DYNAMIC IP/DHCP, או שהוא פשוט מחייג לבד (PPTP/L2TP)?

אם זה הראשון - אתה לא יכול לשנות IP. לפחות לא בלי להתאמץ מאוד. בתשתית של HOT ללא חייגן, ה-IP כמעט לעולם לא משתנה. תצטרך לנתק את המודם ל-24 שעות ומעלה מהחשמל כדי שזה יקרה.

מה שכן, אם אתה בחיבור ללא חייגן, הספק יקצה לך כמה כתובות IP. יש אפשרות להשתמש בנתב בתור מתג בלבד (המודם מחובר לכניסת LAN ולא WAN), ואז המחשבים מקבלים IP חיצוני שונה. בחיבור חייגן זה לרוב לא עובד, כי השרת ידחה נסיון חיבור כפול.

יש כל מיני שיטות לגרום ל-IP "קבוע" כזה להשתנות (ipconfig /release, ipconfig /renew...) הרץ חיפוש פה בפורום לפי מילות מפתח אלה ותמצא כמה עצות. לפעמים זה עובד, לפעמים לא. עם נתב זה כמעט לעולם לא עובד (אלא אם כן הוא פועל כמתג כמו שציינתי למעלה).

הדרך הכי פשוטה לקבל IP שונה לרוב היא להתחבר בחיבור חייגן PPTP/L2TP מעל החיבור ללא החייגן. וזה עובד מעולה גם דרך נתב. רק מה? מנסיון שלי ושל כמה אחרים פה זה לא עובד עם 012 - השרתים שלהם (CABLEPNS ו-CABLELNS) לא מגיבים לבקשות התחברות שאינן מגיעות מהרשת הפנימית של הכבלים (ומן הסתם בחיבור ללא חייגן ה-IP שלך הוא לא IP פנימי של הכבלים). לפחות זו המסקנה שהגענו אליה פה.

עכשיו, אם הנתב בסה"כ מחייג לבד, אתה יכול לקבל IP שונה בכל פעם כשאתה מנתק אותו ומחבר שוב (פיזית או בתוכנה).

פורסם

אתה אמרת פה שאפשר להשתמש בראוטר בתור מתג

כלומר הוא עדיין יעביר אינטרנט לשני המחשבים רק צריך לחבר את המודם ל כניסת מחשב במקום WAN?

פורסם

זה אפשרי אם אתה בחיבור ללא חייגן והספק מאפשר לך לקבל יותר מכתובת IP אחת.

בד"כ יש גם לבטל דברים מסוימים בנתב, כדי שזה יעבוד (NAT, DHCP).

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי אבל יש לי דינאמיק IP,ואין לי חייגן זה מתקשר לבד...

אז אני יכול לשנות IP או לא?!

אני מצטער אם אני נשמע מפגר אבל אני חדש בתחום של האלחוטי :)

תודה!

פורסם

לא ממש הבנתי אבל יש לי דינאמיק IP,ואין לי חייגן זה מתקשר לבד...

אז אני יכול לשנות IP או לא?!

לא.

פורסם

לא.

שיקווה שיש לו LASE קצר וינתק את המודם לכמה שעות טובות (מקס' 48).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים