עבור לתוכן

הקמת רשת אלחוטית - המלצות לחומרה

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להקים בבית רשת אלחוטית בין 2 מחשבים. הראוטר יחובר חוטית למחשב שלי, ואלחוטית למחשב שכרגע יושב אצל אחותי (5מטר) ומשמש רק לאינטרנט ובהמשך יעבור לסלון (15 מטר ו-4 קירות) ואז הרשת תשמש בעיקר כדי להעביר סרטים בין המחשבים לצפייה בטלויזיה. בהמשך יצורף גם לפטופ.

ראיתי בפורום המלצות בעיקר לשני נתבים:

Edimax BR6204WG

LinkSys WRT54GL

רציתי לדעת לאיזה רוחב פס אמיתי אני יכול לצפות בעזרת הנ"ל (אני מניח שלא באמת 54Mbps) גם בין המחשבים וגם בגלישה (אני ארגיש האטה בגלישה והורדות?), האם הם יעמדו בטווח הרחוק יותר? מה ההבדל בביצועים ביניהם (שמצדיק הפרש של יותר מ-50% במחיר)? לא מפריע לי להוסיף את ההפרש, אני רק רוצה להרגיש קצת מספרים, כי בשום מקום בפורום לא ראיתי התייחסות לפרמטרים ממשיים.

שתי שאלות נוספות:

איזה כרטיס אלחוטי להוסיף למחשב השני? עד כמה משמעותי אם מדובר ב-PCI או USB?

יש הצדקה (אפילו בשביל העתיד הקרוב - 5 שנים) לקנות נתב MIMO (לדוגמה Edimax BR6216MG - עולה רק 40 שקל יותר מהלינקסיס) או אפילו נתב בתקן n (כמו

LinkSys WRT300N)? עד כמה ההפרשים באים לידי ביטוי עבור שני הסוכים בתקשורת פנימית ובאינטרנט במהירות גבוהה (נאמר 5 מגה).

תודה,

ערן

פורסם

רשת ביתית אלחוטית תקח בחשבון שאם זה מאוד רחוק ועובר בין ממדים וכו' לא תמיד זה יעבוד

מהירות האינטרנט לא נפגעת כרגע בנתבי ה G פשוט כי היא לא מספיק מהירה אז אין כל רלוונטיות לשאלה

מה שכן מוגבל זה מהירות ההעברה בין מחשב למחשב וזה 54 ב G ו משו כמן 450 ב N

N עדיין לא ממש ממש בשל כלומר הוא בשל אבל הוא לא יצא ל MAINSTREAM

אם יש לך תקציב לך עליו כי הוא גם מרחיב את הקליטה

מספרים? אין מספרים כי זה טריוויאלי במחשב ובמרחק ובקליטה

פורסם
  • מחבר

תגובות נוספות?

אני בעיקר רוצה לדעת מה ההבדל בין הראוטרים ועד כמה הוא בא לידי ביטוי.

פורסם

ההבדל הוא של-WRT54GL כתבו קושחות מיוחדות שמרחיבות את הפונקציונליות שלו מעבר למה שיש בו כברירת מחדל (וממה שיש ברוב הנתבים).

לדעתי הסובייקטיבית, זה לא ממש מוסיף דברים מועילים למשתמש הטיפוסי, ועל כן לא שווה את תוספת המחיר.

יש שיגידו שהוא אמין יותר, יציב יותר, ומה שלא יהיה, אבל טענות אלה קשות מאוד לבדיקה, שלא נדבר על הוכחה.

פורסם
  • מחבר

מלבד זאת, ללינקסיס יש איזשהי עדיפות מבחינת טווח או איכות קליטה? וכמה הבדל יהיה בין השניים ל-6216?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים