עבור לתוכן

מבקש חוות דעת על הרסיבר והרמקולים שאני עומד לקנות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני על סף קנייה של רמקולים KING של חברת MAGNUM

http://www.ktl.co.il/product.asp?productid=7776&afid=1036

ורסיבר של חברת ONKYO מסוג TXSR601

http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=SR601&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=4&aff=Zap〈=he

מה דעתכם?

(אגב אני קונה מתצוגה/יד שנייה) כך שהמכיר שונה.

אני משתמש במערכת ל- 60% סרטים וכ- 40% מוסיקה

תודה

פורסם

נישמע חביב

מצאת אולי ביקורות ברשת עליהם ?

כמה הנחה אתה מקבל מתצוגה ?

באיזה מצב הם ?

האם חשבת ללכת ולשמוע מערכות בחנויות כך שתבין מה אתה קונה ?

אולי משומשים טובים ?

פורסם

הרסיבר מוכר ובסה"כ בסדר. הרמקולים ממש לא, אמנם הנתונים היבשים יחסית טובים למרות שהם דורשים מגבר חזק יחסית (בגלל הרגישות של 88 ד"ב), אבל החברה לא ידועה ובגדול אם לא שמעת אותם והשוות אותם לרמקולים ידועים אחרים בחנות שמחזיקה אותם הייתי ממליץ לך להתרחק מהם. יש לא מעט רמקולים "מדבקה" שהקשר בינהם לבין צליל נאמן הוא מקרי בהחלט

פורסם

למה שלא תמצא משהו קצת יותר טוב סטייל JBL או ג'אמו - אני לא ממליץ לך על דגם ( כי אני חושב שכול דגם שלהם יהיה יותר טוב ממה שמצאת )

איך היגעת אליהם ?

חצי מחיר ופי שתיים איכות - אין שם סאב

http://www.p1000.co.il/P1000/Templates/groupsalesproduct.aspx?AuctionId=5370499

מערכת 5 רמקולים מקצועית לקולנוע ביתי JBL מתצוגה

פורסם
  • מחבר

המחיר שאני מקבל על הרסיבר והרמקולים ביחד (מידיד) הוא

בערך 3100 שקל.

בקשר לרמקולים של JBL שהצעת הבנתי שהם לא מספיק טובים

ואינם שווים את המחיר שלהם.

לפי מיטב הבנתי, ותקנו אותי אם אני טועה- הרסיבר נחשב טוב למדי

והרמקולים מתאפיינים בנתונים מרשימים ובאיכות בס (שחשובה לי) גבוהה.

פורסם

לא מעוניין להטיף כאן אבל באס איכותי לא תוציא מוופר של 6", חד וחלק.

לגבי JBL, יש להם צליל מתכתי משהו בגלל הטוויטרים מהטיטניום אבל זה עניין של טעם, יש גם כאלו שאוהבים את הצליל של klipsch ויש כאלו שממש לא.

תבין מגברים ורסיברים, כל עוד הם איכותיים ב'מידה' מצליחים להיות נאמנים למקור ב95% ומעלה, אמנם לא בכל תדר אבל רובם מצליחים לספק את הסחורה בגבולות ה+/- 3 דציבלים לתחום תדרים של 20 הרץ עד 20 קילוהרץ.

רמקולים ממש לא, וקשה למצוא רמקולים בעלי וופרים קטנים (8 אינטש ומטה) שמצליחים לשחזר צליל נאמן מתחת ל50 הרץ. ראה רמקולים של Bose - ממש לא מצליחים לעשות זאת. מה שיצרנים של רמקולים זולים עושים הם נותנים דגש חזק על הבאסים בכך שמכניסים שני אלמנטים של וופרים וכך אתה באמת שומע יותר באסים בלי צורך להגביר את הבאסים במגבר או להשתמש בLoudness וטריקים אחרים. אבל, האם זה באס שנאמן למקור? האם לדוגמה שתשווה את הצליל שאתה מקבל לרמקולים אחרים תקבל את אותו הצליל? הסיכוי אפסי.

עקום ההענות של רמקולים הוא אחד הדברים שבד"כ רק יצרני רמקולים מכובדים מפרסמים וגם זה לא כולם... קח לדוגמה יצרן שלא מוכר בארץ אבל מפרסם את ההענות של הרמקולים http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=167

אולי היית מתפלא לדעת שבארץ קיימים בתי מלאכה להרכבת רמקולים עם שמות ידועים יותר (Peerless, Westra) וידועים פחות (Dome, Koda, Advant) והרבה אחרים שבסך הכל קונים קומפוננטות בזול בסין ומרכיבים סטים שעולים אולי 100 דולר ונמכרים ב2000 ש"ח ויותר? תסתכל באתרי יד שנייה ומכרזים ותמצא טונות כאלה... קח רק לדוגמה אחד Westra כזה http://www.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=14957 ותקרא את התגובות ותנסה לזהות מי הוא שתול ומי לא... קרא קצת פורומים http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1374&start=30&postdays=0&postorder=asc&highlight= ותבין שמוכרים לך חתול מת בשק...

פורסם

סליחה

מצטער שלא הצלחתי לעזור

עריכה :

מת ? - הוא כבר רקוב .

פורסם
  • מחבר

האמת אני כבר קצת מבולבל,

איך אני יודע אם חברה היא חברת מדבקה או לא?

האם אני בכלל יכול להשיג בסביבות ה-3500 שקל

רסיבר ורמקולים איכותיים למוסיקה וקולנוע ביתי,

אפילו כאלו שהם מתצוגה/יד שנייה (אפילו עדיף)?

פורסם

האמת אני כבר קצת מבולבל,

איך אני יודע אם חברה היא חברת מדבקה או לא?האם אני בכלל יכול להשיג בסביבות ה-3500 שקל

רסיבר ורמקולים איכותיים למוסיקה וקולנוע ביתי,

אפילו כאלו שהם מתצוגה/יד שנייה (אפילו עדיף)?

לפי שם החברה

אני למשל לא שמעתי על חברה כזאת בחיים שלי

פורסם

רמקולים עדיף לקנות חדשים אלא אם כן אתה קונה רמקולים ממשהו שלא קרע אותם - ואיך תדע? קשה לדעת - אולי לפי הרסיבר שאינו חזק מדי עבורם וגם זה בעייתי כי מגבר חלש יכול גם לפגוע בהם. אפשר לשמוע אותם ולנסות לזהות אלמנט שמרשרש או מצרצר.

לגבי רסיבר, אין ממש בעיה לקנות יד שנייה, כל עוד יש לו פענוח של Dolby Digital וDTS אז אתה בסדר, כל השאר זה רק קישוטים. הדבר היחיד שאני מסכים שטוב ברסיברים החדשים הוא היכולת שלהם לתאם את הצליל לעקום הענות של הרמקול על ידי מיקרופון.

היחס בין מחיר הרמקולים לרביסר צריך בגדול להיות 2 ל -1 כלומר לשים כ2250 על רמקולים ו1250 על רסיבר.

אין בעיה להשיג רסיבר טוב יד שנייה באתרי יד שניה במחיר הזה, נסה ללכת על שמות ידועים - Denon, Yamaha, Harman Kardon, Onkyo, Pioneer ובהרבה אתרים ישנם כתבות הבוחנות אותם. יש חשיבות למשקל הרסיבר שכן רסיבר קל מדי מצביע על ספק כוח קטן וקירור לא ממש רציני. נסה להמנע מרסיברים עם מאוורר פנימי שכן הם בד"כ מפצים על העדר גופי קירור פסיביים על ידי מאוורר זול שירעיש או יתקע יום אחד.

עדיף לחפש רסיבר שנותן 80 ואט RMS ויותר לכל ערוץ כשמפעילים את כולם ביחד! בתחום תדר של 20 הרץ עד 20 קילוהרץ בעקום הענות של +/- 3 דציבל (+/-3db).

לגבי רמקולים, אני ממליץ לקנות סט מייצרן אחד ומסדרה דומה כדי שבצליל יהיה זהה עד כמה שניתן (החשיבות היא שהטוויטרים והמידים יהיו מאותה סדרה).

ההמלצה שלי, במגבלות תקציב ומקום לקנות סט הכולל זוג רמקולים גדולים קדמיים + סנטר מתאים, ורמקולי מדף אחוריים - הכל מאותה סדרה. לדעתי זה לא בתקציב שלך אלא אם כן אתה מוצא משהו טוב יד שנייה. הסיבה לכך היא שבמוזיקה "רגילה" סטים של סטליטים (רמקולים קטנים כמו שיש בסטים של Bose ואחרים) לא נשמעים טוב.

אם אתה כבר הולך על סט, לך לחנות גדולה שמחזיקה מספר יצרנים, ותאזין לפני שאתה קונה. יש הבדלים עצומים בצליל של רמקולים, נסה לקחת רמקולים שנשמעים לך הכי טבעיים, תתעלם מבאסים מוגזמים ומצלילים גבוהים מוגזמים. ישנם חברות שמייצרות סטים סבירים עד טובים לדוגמה Jamo, Polkaudio, Definitive Technology, Kef, Boston ואפילו JBL ו-Morel. אבל, וזה אבל גדול, אתה צריך לשמוע אותם. אני אישית לא מסוגל לשמוע מוסיקה בסט של סטליטים.

אני ממליץ להתרחק מרמקולים של Bose, Denon, Koda יצרני מדבקה ומרמקולים יפניים Yamaha, Pioneer, Sony וכולי.

אל תפחד לקנות יש שנייה כי הסיכוי שתפסיד הרבה קטן, תמיד תוכל למכור אותם ולהחליף. אני לדוגמה עברתי כ-10 רסיברים עד שמצאתי אחד טוב עבורי והחלפתי גם מספר דומה של רמקולים, מקרנים, מחשבים ועוד. זה גם כיף מסויים לקנות, לנסות, לאסוף כסף ולשדרג. אם אתה מתחיל ממוצרי יד שנייה אז ההפסד שלך במכירה זניח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים