עבור לתוכן

מהי לדעתם תוכנת ה defrag הטובה ביותר כיום?

Featured Replies

פורסם

האם עדיין diskeeper הכי טובה?

פורסם

היא עדיין אחת המומלצות.

פורסם

לא יודע אם Diskeeper הייתה אי-פעם "הכי טובה". בכלל בעייתי להגדיר "הכי טוב" בדברים האלה.

כמו שאומר Vatos-Locos, היא אכן בין המומלצות. תוכנות אחרות מומלצות הן Perfectdisk ו-O&O Defrag.

פורסם

מחיפושי הרבים הצלחתי להבין משהו שלדעתי הוא הגיוני ונכון,

התקנה של תוכנה חיצונית שתעשה את הפעולה הזו בעצם "מוחקת" את התועלת שמגיעה איתה בפעולה עדיפה מאשר התוכנה של הוידנווס.

ובשורה תחתונה,עדיף כבר להשאר עם הכלי המובנה של ה-OS

פורסם

מסכים, מה גם שהמאחה דיסק של מיקרוסופט זה diskeeper בגרסא ישנה.

פורסם

תאחו אתם דיסקים עם המובנה, לאחות כמה מאות GBים שפזורים על מספר הרדיסקים זה סיוט עם הזבל שמגיע עם XP.

מעבר לזאת שXP דורשת פי כמה וכמה יותר מקום פנוי בדיסק הקשיח(30% מול10-15% ממתחרות) בשביל האיחוי, היא גם איטית להחריד, טפשה, ולא יעילה בעליל.

Diskeeper עם איחוי 1 מלא ולאחר מכן איחוי on the fky + איחוי באתחול לPagefile = שיפור לא קטן בביצועים בצורה מורגשת.

התוכנה גם שומרת על הדיסק מאוחה עד כמה שאפשר, לכן איחוי מלא שבועי לוקח דקות ספורות בלבד(וזה על כמעט טרה ביית של שטח אחסון).

פורסם

אם כבר מדברים על defrag ,רציתי לשאול אתכם

עד כמה התוכנות האילו באמת מועילות?

למחשב שלי יש התקנה בת שנה

והוא מעולם לא עבר defrag והאמת הוא עובד

כמעט במהירות זהה לזאת שהיתה שבהתחלה

תמיד אומרים שכשמחשב מתחיל להאיט כדי לעשות

defrag ,אבל הרושם שאני מקבל שזה לא ממש עוזר.

עד כמה שיצא לי לשמוע מאנשים הבעיות באיטיות קימים

רק בוינדוס.בלינוקס לדוגמה המערכת לא תתחיל להאיט

אחרי כמה זמן ,היא תמיד תעבוד באותה מהירות ולא משנה מה יתקינו עליה.

מפה אני מסיק שבעיות מהירות נובעות ממערכת ההפעלה ולא מדיסק מפוצל או

איך שלא קוראים לזה.

נראה לי שחוץ מלקרוע את HD התוכנות האילו לא עושות כלום.

פורסם

למען האמת, היום עם הנפח הענק של הדיסקים הקשיחים יותר ויותר קשה למצוא בעיות של איחוי. כיוון שלמערכת ההפעלה תמיד יש מקום פנוי בשפע. בויסטה למשל תוכנת האיחוי הפנימית כבר לא מכוונת להגיע למצב של 100% איחוי, כיוון שגילו שהשיפור של זה הוא זניח לעומת הדרישות של לאחות כל הזמן. עם זאת, אין ספק שפעולת האיחוי היא עדיין משפרת ביצועים ותוכנות האיחוי מציעות כלים שאין בכלל בויסטה כמו למשל איחוי בזמן הפעלה וכו'.

כדאי גם לקרוא את המאמר על השיפורים בויסטה כאן:

http://blogs.technet.com/filecab/archive/2007/01/26/don-t-judge-a-book-by-its-cover-why-windows-vista-defrag-is-cool.aspx

פורסם

גם אני הייתי ממליץ על diskeeper,

למרות שהתוכנה של נורטון עושה איחוי "חכם" יותר - מעבירה בנפרד קבצים שבשימוש נדיר, ומעבירה לסוף קבצים שבשימוש יומיומי וכו'. אבל היא איטית מדי לטעמי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים