עבור לתוכן

המלצה על גרסאת לינוקס ?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מחפש גרסא של לינוקס(או מערכת הפעלה אחרת) לשימושים הבאים בלבד:

א. חשוב מאוד יציבות, שרת שיעבוד 24/7

ב. שימוש עיקרי תקשורת בפרוטול TCP/UDP

ג. מערכת הפעלה הכי קלה שאפשר, ללא פיצרים כבדים.

ד. מקסימום ביצועים.

איזה גרסא הכי מתאימה לי ?

תודה

פורסם

לשרתים משתמשים בדר"כ בFREEBSD (קלה , אפשר להתקין מדיסקט לפי מה שידוע לי וגם אפשר להריץ על מחשב מאוד ישן ..) או OPENBSD ,

יש לך ניסיון בזה ?

פורסם
  • מחבר

לשרתים משתמשים בדר"כ בFREEBSD (קלה , אפשר להתקין מדיסקט לפי מה שידוע לי וגם אפשר להריץ על מחשב מאוד ישן ..) או OPENBSD ,

יש לך ניסיון בזה ?

תודה על התגובה, אין לי נסיון עם לינוקס (בעצם פעם אחת שיחקתי עם אובונטו), אבל בקרוב יהיה לי.. ;)

המונח שרת אולי לא מתאים כאן, במקום הראשון חשוב ביצועים, ולפי זה אקנה חומרה. כך שהכי מעניין ביצועים (מערכת הפעלה קלילה) ותמיכה טובה ב-TCP/UDP שזה השימוש העיקרי (והיחיד).

פורסם

arch הכי טובה שרק תוכל

קרנל מאוד חדיש תמידדד

מאודש יציבה

פשוטה

ההתקנה היא ללא שום שטות

בקלות תוכל להתקין עליה שרת אפאצ'י לדוגמא

הבעיה: והיא גדולה עבורך

לא קל להתקין

מה הניסיון שלך עם לינוקס

פורסם

לדעתי דביאן עדיפה לשרתים.

אבל מערכת סופר-יציבה שמתאימה לשרתים משמעותה שלא תקבל את הפיצ'רים החדשים של כל תכנה.

כל מערכת לינוקס שהייתה אי פעם תומכת בצורה מעולה בTCP או UDP.

יש בנעוץ אשכול שיוכל לעזור לך לבחור את ההפצה המתאימה לך. אם יש לך שאלות ספציפיות שלא נענו שם תוכל לשאול אותן.

פורסם

arch הכי טובה שרק תוכל

....

לא הייתי ממהר לצאת בהכרזות כאלה, בטח לא לגבי ARCH שם אחרי עידכון אתה עלול למצוא את עצמך משכתב חצי מקבצי הקונפיג במקרה ושכחת להגן עליהם מעבר לזה שלא תמיד מה שחדש הוא מה שטוב.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה חברים, התחלתי להתנסות תחת VMWARE בשלל הגרסאות.

אגב, לא ציינתי, העלות לא מהווה שיקול, ולכן הפצה שכוללת תמיכה ועדכונים עדיפה מבחינתי. יש כזאת ?

אני מזכיר שמעניין אותי שמערכת ההפעלה תהיה קלה ומהירה, סוג של שרת תקשורת. אין שום צורך בפיצרים כמו מוזיקה/מולטימידה וכו'.

פורסם

אגב, לא ציינתי, העלות לא מהווה שיקול, ולכן הפצה שכוללת תמיכה ועדכונים עדיפה מבחינתי. יש כזאת ?

?

פורסם

לשרתים יש את red hat enterprise linux, אבל לא בטוח שזה מה שאתה מחפש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים