עבור לתוכן

בעייה עם OC למעבד [C2D E6600]

Featured Replies

פורסם

יש לי בעייה בעשיית הOC למעבד בעיקרון יש לי קירור מים של SWIFTECH עם BLOCK שהדגם שלו זה APOGEE GT אם אני לא טועה ואני כרגע עם רדיאטור של TT בעתיד ישודרג הגעתי עד כה לOC של 3.4 יציב ועכשיו כאשר אני מנסה להגיד ל3.6 או אפילו ל3.45 אני לא מצליח אחרי כמה שניות יש לי FATAL ERROR בORTHOS היחס הוא 1:1 המתח הוא 1.337 המתח של הNB הוא 1.25 ובמנוחה המעבד עובד על 24 מעלות יש מצב שהPSU מגביל את הOC כיוון שהספק הוא ג'נרי 500WATT [יום חמישי אמור להגיע חדש] אם זה לא הספק אז מה זה יכול להיות ומה אני אמור לעשות?

תודה לעוזרים!

פורסם

רוב הסיכויים שזה הספק, ג'נרי זה סכנה למחשב.

כנ"ל אצלי, כל אוברקלוק קטן מעל 2400 (ובקושי גם זה) גורם למחשב לעשות ריסט שניה לאחר האישור בביוס.

תמתין לדעתי עד קבלת הספק האיכותי, שהוא מאיזה דגם דרך אגב?

פורסם
  • מחבר

corsair 450

אבל הקטע הוא שב3.4 המערכת רצה והרצתי ORTHOS למשך 8 שעות ללא בעיות :S

פורסם

-

פורסם

אני מקווה שלפני ה OC ביטלת את הבאים:

1. כל ה SPREAD SPECTRUM למיניהם ב DISABLED - כל ה4!

COMMAND RATE .2 של הזכרונות על 2T

3. ביוס מעודכן - לפי כתבות ברשת לגבי לוח ה PLATINUM מאותה סידרה עידכון הביוס איפשר להעלות את ה OC ללוח.

4. האם ניסית להוריד מכפלה? - ואז אני מציע גם לעשות DISABLE ל C1E ו EIST

5. האם קבעת את PCIE על 100?

בנוסף לא רשמת איזה סוג בדיקות ביצעת? SMALL? LARGE? BLEND?

יתכן והמאמר הבא יעניין אותך:

http://www.nvnews.net/reviews/msi_p6n_sli_platinum/page_8.shtml

פורסם
  • מחבר

1- כל הארבעה מבוטלים.

2-בינתיים בTIMING של הזכרונות לא נגעתי.

3- לעדכן ביוס אני לא יודע. ככה שאם תביא לי איזה משהו שמסביר איך לעשות את זה אני יודה לך מאוד!

4- להוריד מכפלה לא ניסיתי כיוון שכאשר מורידים מכפלה צריך לעלות יותר FSB אבל הספק שלי חלש לבינתיים עד שאקנה חדש ואז אני גם אשחק עם המכפלה. EIST - DISABLE.

5- כן הם ב100.

פורסם

אני מציע שקודם תבדוק ממתי הביוס שלך.

ניתן לעשות זאת בCPUZ - לשונית MAINBOARD - יהיה רשום מאיזה תאריך הביוס. - יתכן ואתה לא צריך לעדכן אותו.

אח"כ תבדוק באתר של MSI ותשווה את תאריכי הביוס לדגם הלוח שלך - יש שם הנחיות מדויקות.

בכל מיקרה אם אתה שוקל לעדכן את הביוס....- לבטל את ה OC קודם.

רוב הסיכויים שזה הספק, ג'נרי זה סכנה למחשב.

כנ"ל אצלי, כל אוברקלוק קטן מעל 2400 (ובקושי גם זה) גורם למחשב לעשות ריסט שניה לאחר האישור בביוס.

תמתין לדעתי עד קבלת הספק האיכותי, שהוא מאיזה דגם דרך אגב?

די מסכים עם הנאמר מעלה....ספק גנרי + OC לא הולך ביחד. ולכן אני גם מציע שתמתין.

בכל מיקרה לאחר קבלת הספק שלך...יש באפשרותך להריץ את הזכרונות במצב UNLINKED מהמעבד - זה יעזור לך לבדוק בדיוק אם יש חורי FSB שמגבילים אותך.

בנוסף מאוד רצוי לקבוע את המתח והתיזמונים לזכרונות ידנית. וכן מאוד חשוב לקבוע COMMAND RATE של 2T. - זה יכול מאוד להגביל את ה OC שלך אם הם על T1. (שוב תוכל לבדוק ב CPUZ תחת לשונית MEMORY את תיזמוני הזכרונות שלך כרגע.)

פורסם
  • מחבר

טוב אז בעיקרון עשיתי UPGRADE לביוס כיוון שהגרסא היא משנת 2000 :kopfpatsch:

אך לא ביטלתי את הOC לפני .. לא משנה איפסתי ביוס אז לא קרה כלום.

בעיקרון אני ימתין עד ליום חמישי לקבלת הספק החדש [CORSAIR 450 WATT]

עכשיו איך אני מריץ את הזיכרונות במצב UNLONKED מהמעבד?

וכאפשר עשיתי את הUPGRADE לביוס אז הוא אוטומטית שינה את הCOMMAND RATE ל2T .

תודה

פורסם

קודם כול :nono: :nono: :nono: :nono:

ראה עצמך בר-מזל. לא עושים עידכון ביוס תחת אוברקלוק - היית יכול להרוג את הלוח לצמיתות.

דרך אגב - אין סיכוי שהביוס שלך היה משנת 2000....הלוח טרם יוצר בשנה הזאת.

עכשיו איך אני מריץ את הזיכרונות במצב UNLINKED מהמעבד?

בתשובה לשאלתך:

לקבל מצב UNLINKED אתה צריך לשנות בביוס את System Clock Mode למצב MANUAL.

bios_cell_menu.gif

פורסם
  • מחבר

טוב אז יצאתי בר מזל אך לא כ"כ כיוון שנלוותה לי תופאה של מסכים שחורים לאחר שהווינדוס נטען אני מקבל מסך שחור פעם כן ופעם לא יכול להיות שזה בגלל זה? אבל לא ניראה לי..

ובעיקרון ככה אני עושה OC ידנית אך לא ידעתי שקוראים לזה UNLINKED .

טעיתי לגבי הגירסא של הווינדוס לא שמתי לב לתאריך :nixweiss: בכל מקרה הגרסא הייתה 2.0 והגירסא כעת היא 2.4 ככה שלא משנה כבר עשיתי.

עוד דבר הלוח אם שלי הוא p6n sli לא p6n sli platinum אך לא ניראה לי שיש הבדל כה גדול בביוס אם בכלל...

טוב אז כאשר אני אקבל את הספק החדש אני אתחיל לעדכן תוצאות של OC כי אני רואה שאין לי סיכוי להגיע למשהו גדול עם ספק ג'נרי.

תודה על העזרה NIMRODIM.

יש לי רק שאלה מה זה VTT VOLTAGE?

ואיך אני יודע איזה תיזמון לקבוע לזכרונות הכוונה איך אני יודע נאמר יש 5-5-5-15 ויש 4-4-4-12 אז מה זה נגיד המספר הראשון השני השלישי והרביעי? ומה הם צריכים להיות כמה שיותר גדול או כמה שיותר קטן? והאם צריך להיות איזשהו יחס ביניהם?

תודה!

פורסם

ע"פ המפרט שלך אלה הזכרונות שלך:

OCZ XTC Platinum OCZ2P8001G

ע"פ האתר של OCZ

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_platinum_dual_channel

CAS 4, TRCD 5, TRP 4, TRAS 15

בחלון תיזמוני הזכרונות בביוס שלך מופיעים אותם פרמטרים בדיוק עם אותם שמות:

bios_ram_timings.gif

פשוט תתאים בין מה שכתוב ב OCZ לביוס שלך.

מאחר וניתן להריץ את הזכרונות שלך במצב UNLINKED למהירות המעבד - הנושא יותר פשוט בהשוואה להמהרת מעבדים ע"ג לוחות עם ציפסטים אחרים.

VTT VOLTAGE - ממש אין צורך לגעת בזה. ניקרא גם CPU Termination Voltage:

System Bus Input Supply Voltage, often referenced as FSB termination voltage (VFSB) simply the voltage the fsb is running on. logic levels on the fsb are relative to this voltage. higher vtt results in higher logiclevels and thus in increased noise ratios. increasing vtt might help overclocking.

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע כניראה שלא הסברתי את עצמי כראוי השאלה שלי מהם משמעות התזמונים:

tCL

tRCD

tRP

tRAS

והשאר לא ניראה לי הכרחיים כי אני לא רואה שמשתמשים בהם..

מה הם אומרים והאם הם אמורים להיות גבוהים או נמוכים? כלומר 5-5-5-15 זה אומר שהTCL הוא 5 TRCD 5 TRP 5 TRAS 15 עכשיו הם יעבדו מהר וטוב יותר כאשר זה יהיה 6-6-6-16 או 4-4-4-14 או איך זה הולך :S?

תודה!

פורסם

תיזמונים הדוקים יותר משמע ביצועים טובים יותר.

לכן 4.4.4.12 יהיה יותר טוב מ 5.5.5.15

אבל במציאות ההבדלים מאוד קטנים ונמדדים ב 1-2%.

נושא תיזמוני הזכרונות מורכב מאוד. לידע נוסף בנושא ממליץ לקרוא את הסטיקי הבא שמצוי בפורום לוחות אם וזכרונות:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=124670.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים