עבור לתוכן

כמה שאלות בנושא רשת רגילה ורשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

מה קורה חברה.

אחותי הקטנה מקבלת מחשב חדש, ועם זה רצינו לחבר אותה לאינטרנט.

עכשיו רציתי לשאול אתכם מה יותר טוב - רשת קווית (למתוח כבל רשת מוצלב בין המחשבים ולעשות שיתוף אינטרנט) או רשת אלחוטית (לקנות את הLINKSYS הזה שלכל העולם ואישתו יש, כרטיס רשת אלחוטי PCI בסה"כ 500 ש"ח ולחבר) ?

האם בשני המקרים הנ"ל יש בעיות עם טורנטים וכל זה ? גם אם מחברים את המחשבים בכבל מוצלב ועושים שיתוף אינטרנט צריך לעשות את כל העניין של PORT FORWARDING ?

בעיקרון אנחנו רוצים שיתוף גם של המדפסת שיושבת אצלי, ושל HDDים של שנינו, ומתלבטים מה עדיף.

למתוח כבל זה פחות נוח ואסטתי אבל בעלות 0 ש"ח, לעומת קניית ראוטר וכרטיס רשת אלחוטי בסכום של עד 500 ש"ח שמין הסתם זו הוצאה כספית מכובדת, וגם מהירות איטית יותר (לא שזה משפיע באינטרנט 3 MB שלי) וכל העניין של הPORT FORWARDING הזה...

וחוץ מזה, ראיתי פה כל כך הרבה בעיות של אנשים עם רשתות אלחוטיות... מישהו פה מרוצה מהרשת האלחוטית שלו ?? או שרשתות אלחוטיות זה אסון ?

פורסם

האופציה הראשונה (שיתוף דרך המחשב) תהיה יותר נוחה למחשב הראשי (שרת), כי הוא יהיה מחובר ישירות לאינטרנט, ולא תהיה שום התעסקות עם פורטים וכדומה.

אבל פחות נוח למחשב השני - קודם כל המחשב הראשי חייב להיות דלוק, מעבר לזה, כמובן יש לעשות קידום פורטים למחשב השני, ובכלל חיבור כזה קצת יותר פתוח לתקלות, כי המחשב הראשי מריץ מערכת הפעלה ומורכבת והמון יישומים שונים ומשונים (להבדיל מנתב פשוט שכל תפקידו הוא לנתב).

האופציה השניה בעצם שמה את שני המחשבים בעמדה שווה. החיסרון הוא שעכשיו לשניהם צריך לפתוח פורטים, אם אתה רוצה, ובכל נתב יש תמיד סיכון שתעבורת P2P גבוהה מידי תחנוק אותו (אם כי זה לא אמור לקרות ב-LINKSYS הזה).

אם כבר הולכים על נתב, יש אופציה נוספת - ללכת על איזה EDIMAX או COMPEX שמכילים גם שרת מדפסות וקבצים, וככה תוכל לשתף מדפסת בלי תלות באף מחשב. דרך אגב, גם אם קונים נתב אפשר לחבר את המחשבים בכבל, אם מהירות התעבורה ברשת הפנימית חשובה.

בעיקרון רשתות אלחוטיות זה לא אסון בכלל ועובד יופי. המהירות המקסימלית לתעבורה נמוכה פי 3-4 ממה שאפשר לקבל ברשת חוטית נורמלית, אבל כמו שאמרת, זה לא משנה מבחינת אינטרנט.

פורסם
  • מחבר

מה זה המהירות המקסימלית לתעבורה ברשת אלחוטית נמוכה פי 4 מרשת חוטית ?!?!

וגבר אני לא מחפש פה שרת קבצים מטורף... בסה"כ רוצה לחבר 2 מחשבים ברשת.

וזה בסדר שהרשת של המחשב השני תלוי במחשב הראשון - כי המחשב שלי גם ככה דלוק כל הזמן...

וגם אם לא כל הזמן - הוא בטח דלוק בזמן שאחותי צריכה להשתמש בו - שזה בצהריים-ערב...

עכשיו, למה אם הולכים על האפשרות הראשונה - צריך לעשות קידום פורטים רק למחשב השני ולא גם לראשון ?

אשמח לקבל הסבר טכני יותר (אני מבין במוסגי רשתות..)

עכשיו אני די סגור על הLINKSYS הזה הWRT45GL, כי למלא אנשים שאני מכיר יש אותו, ואם אני אתקע בבעייה יש לי המון אנשים שיכולים לעזור.

ובהקשר הזה, מה ההבדל בין WRT45G וה-WRT45GL ?

ואם כבר נקנה נתב, לא נמתח כבל בין החדרים, כי אז מה הקטע ? :)

השקעה של 500 שקל היא בשביל שלא נמתח כבלים.

אני פשוט מנסה להבין איזה פתרון יהיה הכי טוב למצב שלנו.

אני משתמש מלא באינטרנט, גלישה, משחקי רשת, הורדות, ביטורנט, RAPIDSHARE, והבנתי שנתבים עושים בעיות בקטעים האלה...

אחותי משתמשת באינטרנט לא כל כך הרבה, ואם כבר אז בסה"כ גלישה באינטרנט, מסנג'ר ושטויות, וMAPLE STORY וכאלה דברים, שאני לא חושב שתהיה בעייה לעשות PORT FORWARDING לזה..

אני פשוט פוחד לפגוע בביצועים של המחשב הנוכחי שלי (מבחינת הורדות וזה)

פורסם

אז חבר כבל ותשכח מכל עניין הנתבים הזה.

פורסם

אם אין בעיה להעביר כבל בין המחשבים אז רשת חוטית תהיה עדיפה תמיד על רשת אלחוטית - יציבות - מהירות - עלות

תנסה נתב חוטי, תחבר כבל ישיר בין כל מחשב לנתב ותסגור את העניין

כל מחשב היום מגיע עם כרטיס רשת מובנה, אז יש לך הוצאה של כ170-200שח לנתב חוטי, כבר חסכת 300שח

המחשבים לא יהיו תלויים אחד השני בשביל האינטרנט, יש להגדיר פורטים אבל זה בקטנה פעם אחרת וזהו

מקסימום את המחשב שלך תגדיר כDMZ (שכל הפורטים פעילים בו) ולאחותך תגדיר רק מה שהיא צריכה כמו EMULE וכו

הדברים הרגילים - גלישה-ICQ-מייל יעבדו אצלה גם בלי הגדרות

פורסם
  • מחבר

מצאתי בצבא גליל של כבל רשת, ויש לי חבר שיודע לשים את החיבורים בקצה.

אז אם יש לי את האפשרות להעביר כבל בין 2 המחשבים ולעשות שיתוף אינטרנט - האם זו הדרך הכי טובה ?

כי תכלס זה עלות אפס. אבל אם תגידו שבכל זאת עדיף לקנות ראוטר, גם אם הוא ראוטר קווי בלבד, זה יותר טוב - אז אני אשקול את זה.

פורסם

אין מה לקנות "נתב קווי" היום, כל הנתבים שתקנה יהיו בעל אופציה אלחוטית וקווי יחדיו (נתבים חדשים ללא יכולת אלחוטית יעלו לך יותר).

בכללית נתב זה פתרון הרבה יותר חזק לרשת:

אין תלות במחשב דולק, מספק הגנה מסויימת למחשבים והורדת הנטל ממחשב מסויים.

גם (ובעיקר) אם אתה "רק" משתמש בו בחיבור קווי.

אתה יכול למצוא נתבים של אדימקס BR6204WG בסביבות ה200-220 ש"ח. שזה לא הרבה.

שיתוף אינטרנט הוא עלות אפס, בעיקר אם יש לך את הרכיבים מוכנים ולא צריך לקנות אותם במיוחד, לכן אתה יכול להתחיל עם שיתוף אינטרנט, לראות אם זה טוב לך או לא ולקנות נתב במידת הצורך (תוכל עדיין להשתמש באותם כבלים אפילו ;) )

פורסם
  • מחבר

סבבה.

הפתרון שלך נשמע אחלה.

האם אבל יש תשובה חד-משמעית האם רשת חוטית יותר טובה מרשת אלחוטית ?

לא מפריע לי התלות במחשב השני, כי הוא תמיד דלוק, ולא איכפת לי שהמחשב השני ישא את הנטל, כי המחשב הוא Q6600 :)

פורסם

חיבור חוטי יותר טוב: יותר מהיר ויותר יציב. לשיתוף אינטרנט בלבד זה לא משנה, להעתקת קבצים גדולים - כן.

פורסם
  • מחבר

סבבה

ותגיד, אם עושים שיתוף אינטרנט ברשת קווית, צריך עדיין לעשות PORT FORWARDING למחשב השני ?

אם כן, איפה מגדירים את זה ?

פורסם

אתה מדבר שיתוף ללא נתב?

כן, עדיין צריך לעשות למחשב השני FORWARDING אם רוצים.

מגדירים את זה בהגדרות השיתוף של ה-WINDOWS. לא זוכר איפה בדיוק.

בד"כ אין סיבה לעשות את זה, כי PORT FORWARDING נחוץ רק לתוכנות שיתוף קבצים ושרתים למיניהם. וגם ככה לא כדאי להריץ אותם במקביל על שני מחשבים. עדיף שהמחשב הראשי יהיה גם שרת ההורדות הכללי. SKYPE/MESSENGER וכו מסתדרים לבד גם בלי FORWARDING.

פורסם
  • מחבר

סבבה טוב לדעת.. אבל בכל זאת בשביל משחקי רשת וכאלה צריך... נגיד MAPLE STORY שאחותי משחקת...

אבל חוץ מאלה שנחשבים דברים מיוחדים, IE, FIREFOX, MSN, ICQ והכל אתה אומר ווינדווס מטפל בהכל בלי PORT FORWARDIN ?

פורסם

סבבה טוב לדעת.. אבל בכל זאת בשביל משחקי רשת וכאלה צריך... נגיד MAPLE STORY שאחותי משחקת...

אבל חוץ מאלה שנחשבים דברים מיוחדים, IE, FIREFOX, MSN, ICQ והכל אתה אומר ווינדווס מטפל בהכל בלי PORT FORWARDIN ?

כן, לכל אלה לא צריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים